Dėl būsimo dviračių tako – galvosūkiai | KaunoDiena.lt

DĖL BŪSIMO DVIRAČIŲ TAKO – GALVOSŪKIAI

Uostamiestyje, Danės upės slėnio teritorijoje, ateityje bus įrengtas pėsčiųjų ir dviračių takas. Numatoma, jog šis takas nusidrieks ir per mišką. Visgi dar nenuspręsta, ar tikslinga 2 km ilgio taką apšviesti, mat apšvietimo įrengimas pareikalautų papildomų laiko sąnaudų.

Pėsčiųjų ir dviračių takas nuo Klaipėdos g. tilto iki Medelyno g. bus projektuojamas jau kitąmet.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, dviračių ir pėsčiųjų taką planuojama įrengti tvarkant Purmalių piliakalnį 2020 m.

"Takas driektųsi nuo "Meridiano", vestų palei KU botanikos sodą, pro Tauralaukio tilto apačią ir tęstųsi iki Klaipėdos ribų", – teigė administracijos direktorius.

Kol kas daugiausia klausimų kyla dėl tako apšvietimo.

"Pėsčiųjų ir dviračių takas ves per miško teritoriją. Tai sudaro papildomų keblumų. Tam, kad takas atitiktų visus keliamus reikalavimus, reikia atlikti sudėtingas planavimo procedūras. Tai nėra statinys, todėl apšvietimo jame įrengti negalime", – pasakojo S.Budinas.

Anot jo, neįrengiant apšvietimo, darbai vyktų kur kas greičiau.

Tuomet pavyktų išvengti sudėtingų miškų žemės paėmimo iš valstybės procedūrų.

Pasidomėjus, ar toks sprendimas nesukeltų pavojaus tamsiu paros metu taku vaikštantiems ar dviračiu važiuojantiems klaipėdiečiams, administracijos direktorius tikino, jog neapšviestų pėsčiųjų ir dviračių takų mieste yra ir daugiau.

"Turime ne vieną pavyzdį. Panašus takas įrengtas Girulių miške. Kol kas vyksta galimų variantų vertinimas. Darbus norėtume pradėti kuo greičiau", – teigė S.Budinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

aha

Paskaičius komentarus matosi,kad ne visi debilai emigravo...

Linas

Jus sumauti liberalai, tvarkykit kamščius Šilutės pl. ir Baltijos Pr. Kokie nachuj dviračių takai pelkėje. Kas per dalbajobai???

Ten

Ir miškas, ir pelkė Tauralaukio pusėje . Sovchoznikai visada miškų vadino. Keliukas ten reikalingas , vietos gražios. Tik ten žmonės dar be vandentiekio gyvena ,o problemą padaro dėl tako apšvietimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS