Dėl Klaipėdos miesto plano keitimo – nesutarimai | KaunoDiena.lt

DĖL KLAIPĖDOS MIESTO PLANO KEITIMO – NESUTARIMAI

Valdininkai vis dar nesutaria dėl Klaipėdos miesto bendrojo plano keitimo. Esminiai nesutarimai tarp savivaldybės administracijos atstovų ir miesto tarybos narių kyla sprendžiant klausimą, kur bendrajame miesto plane turėtų būti pavaizduotas išorinis jūrų uostas.

Klaipėdos miesto tarybai nepritarus savivaldybės administracijos pateiktai miesto bendrojo plano koncepcijai, mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė ketvirtadienį inicijavo architektų, ekspertų susitikimą.

Jame dalyvavo mero pavaduotojas Artūras Šulcas, kelių architektų organizacijų atstovai, bendruomenės interesams atstovaujantys architektai, Klaipėdos savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjas Almantas Mureika ir kiti savivaldybės atstovai.

Anot A.Šulco, konsultacinio pobūdžio susitikimas surengtas siekiant rasti vieningą sprendimą dėl bendrojo plano rengimo, kadangi iki šiol to padaryti niekaip nepavyksta.

Miestas be bendrojo plano gyvuotų dar mažiausiai pusmetį.

"Jei administracija į pasiūlytas plano korekcijas neatsižvelgs, miestas be bendrojo plano gyvuotų dar mažiausiai pusmetį", – nuogąstavo A.Šulcas.

Pasak mero pavaduotojo, visi susitikimo dalyviai bendrai nutarė, jog administracija privalo ieškoti kompromisų, kadangi nekoreguotas planas miesto taryboje bus neabejotinai atmestas.

Šiuo metu daugiausia diskusijų tarp administracijos atstovų ir miesto tarybos narių kyla sprendžiant, kur bendrajame plane turėtų būti pavaizduotas išorinis jūrų uostas.

"Dar galutinai neapsispręsta uostą statyti Melnragėje ar Būtingėje. Vis dėlto savivaldybės administracija siekia bendrajame plane uostą vaizduoti Klaipėdos mieste, taip pat jame parodyti per gyvenamuosius rajonus nusidriekusius kelius, kuriais planuojama gabenti krovinius. Lauksime administracijos, kurioje dirba nemažai protingų žmonių, logiškų sprendimų, kurie būtų priimtini tarybos narių daugumai", – kalbėjo A.Šulcas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pastebėjimui

Vyriausybės vizija seniai aiški, jiems Klaipėdos gyventojų nuomonė nesvarbi, bet mes Melnragės neatiduosim!

deinis

Kaip buv skelpa uostas Melragėje jūroje ir kas dar neaišku,privažiavimo keliai pagal molo tvorą ir nereikėtų tiek iškirsti miško ,kiek iškirto tiesiant Girulių plentą ,beto padaryta klaida ,kad ivažiuojant į kalną į Girulius autobusasįvažiuoja į priešpriešinę juosta ,juk tai draudžia eismo taisyklės ir tai dėl to ,kadstatus kampas o tik nedaug tereikia nupiauti statų kampą ir padaryti pusapvalį,ten yra visosgalimybės,niekas netrugdo

Blinda

Isorinis uostas Butingeje. Jau ir taip Klaipedos nafta trecdali Melnrages teritorijos uzeme. Sulyginkit ju teritorija dabar ir pries 20 metu... Kosmaras kiek uzgrobta!...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS