Dėl Klaipėdos rajono pavadinimo – aistros | KaunoDiena.lt

DĖL KLAIPĖDOS RAJONO PAVADINIMO – AISTROS

Klaipėdos rajono pavadinimą norintys išsaugoti entuziastai pasirašo elektroninę peticiją. Dokumentu reikalaujama, kad nebūtų pritarta Klaipėdos rajono tarybos siūlymui persikrikštyti į Gargždų rajoną.

Rajono užmojai keisti pavadinimą įžiebė Agluonėnų, Daukšaičių, Venckų, Priekulės gyventojų aistras.

Peticiją sukūręs aktyvus priekuliškis aiškino, kad Gargždų rajono pavadinimas maždaug pusei rajono būtų svetimas, nes tai – Mažosios Lietuvos, Klaipėdos krašto dalis su besiskiriančia istorija ir kultūra. Todėl esą nevalia klastoti istorijos.

Be to, Klaipėdos pavadinimas yra žinomesnis, susietas su uostu ir geresnis reklaminis ženklas, siekiant pritraukti investicijų, nei Gargždai.

"Maždaug pusei rajono geresnis susisiekimas yra su Klaipėdos miestu nei Gargždais, todėl būtų tikslinga Klaipėdos rajono centrą iš Gargždų perkelti į Klaipėdą. Klaipėdos rajono pavadinimo nevertėtų keisti ir dėl papildomų išlaidų, nes jau kalbama apie tai, kad Lietuvoje turėtų būti atlikta administracinė reforma, kuri apskritai panaikintų rajonus", – dėstė peticijos autorius.

Seimo ir vyriausybės prašoma inicijuoti šalies administracinio valdymo reformą, kad būtų panaikinti dideli rajono administravimo centrai ir sukurtos mažesnės, mobilesnės ir arčiau žmonių esančios savivaldos struktūros.

Praėjusios savaitės pradžioje po peticija jau buvo apie 200 žmonių parašų.

Klaipėdos rajono savivaldybės išplatintame pranešime rajono meras Vaclovas Dačkauskas teigė, kad tokie pokyčiai reikalingi norint, kad rajonas pagaliau atrastų savo veidą.

Esą ateityje vyriausybė planuoja naikinti žiedines savivaldybes bei žodį "rajonas" savivaldybių pavadinimuose. Todėl, nubraukus žodį "rajonas", lieka Klaipėda, nors rajono centras iš tiesų yra Gargždai.

Čia veikia teismas, prokuratūra, policija, mokesčių inspekcija ir kitos institucijos, reikalingos visavertei savivaldybei. Be to, pakeitęs pavadinimą Klaipėdos rajonas nebūtų tapatinamas su Klaipėdos miesto savivaldybe.

Teigiama, kad pavadinimas Adresų registre bus keičiamas automatiškai ir gyventojai dėl to jokių papildomų išlaidų nepatirs, išskyrus atvejus, jei jiems prireiktų Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko išrašo, kuris kainuoja du eurus.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

klp

Kada katinas neturi ką veikti, jis kažką laižo.... karbauskai su dačkausku, gal geriau imkitės darbo. Nes dabar vien tik imitacija.

Ne Gargždų sav

Nesutinku, kad dėl 15 tūkstančių Gargžduose gyvenančių visi likę 40 tūkstančių rajono gyventojų turi būti vadinami Gargždiškiais. Klaipėdos rajono statusas visiems sukuria pridėtinę ekonominę naudą, nes visi supranta, kad tai šalia Klaipėdos. Valdžios "Napaleonai" nori tik sau naudos- tikisi nutolinti jų sunaikinimo procesą

Kova už išlikimą

Įdomiai elgiasi rajono valdžia - nori šsaugoti save. Jeigu liktų tik Klaipėda - neliktų rajono ir visos jo valdžios.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS