Dėl paimtų vaikų besibylinėjantys kretingiškiai atsakove nori patraukti valstybę | KaunoDiena.lt

DĖL PAIMTŲ VAIKŲ BESIBYLINĖJANTYS KRETINGIŠKIAI ATSAKOVE NORI PATRAUKTI VALSTYBĘ

  • 6

Dėl iš šeimos paimtų vaikų ir dėl to galbūt padarytos žalos besibylinėjantys kretingiškiai savo byloje atsakove norėtų patraukti ir valstybę.

Antradienį Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai atidėjo šios bylos nagrinėjimą balandžio 2 dienai, BNS pranešė teismo atstovė Marija Varanavičiūtė.

„Buvo pareiškėjų prašymas suteikti galimybę patikslinti skundą, atsakovu įtraukiant Lietuvos valstybę“, – BNS sakė M. Varanavičiūtė.

Pirmajame bylos posėdyje teismas taip tap šalims siūlė taikos sutartį, tačiau šalių sutaikyti nepavyko. Taiką šalys gali sudaryti bet kurioje proceso stadijoje.

Uždaruose teismo posėdžiuose teismas nagrinėja skundą dėl 120 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo.

Keturi pareiškėjai – A. K, D. K., A. K., I. K. – anksčiau pateiktame skunde reikalavo, kad žalą atlygintų Kretingos rajono savivaldybė, trečiuoju suinteresuotu asmeniu buvo prašoma patraukti Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybą prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Tėvai mano patyrę neturtinę žalą dėl neteisėtų veiksmų – vaikų paėmimo iš tėvų.

Kretingos rajono savivaldybės administracijos sprendimais vaikai 2017 metais paimti iš šeimos dėl galimo smurto prieš juos ir laikinai apgyvendinti Kretingos socialinių paslaugų centre.

Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2018 metų birželio 4 dienos įsakymu sprendimai dėl laikinosios globos nustatymo vaikams panaikinti.

Tėvai sako, kad septynis mėnesius niekuo prieš vaikus nenusižengę tėvai buvo priverstinai atskirti nuo mažamečių vaikų, ir tėvai, ir vaikai patyrė gilų sukrėtimą, išgyvenimus, pasekmes jaučia iki šiol.

Po rezonansą visuomenėje sukėlusio atvejo Kaune, kai iš šeimos paimti du mažamečiai vaikai, imta kalbėti apie nepagrįstai taikomą vaikų paėmimą iš šeimų.

Seimas antradienį svarstydamas vaiko teisių apsaugos pakeitimus paliko saugumo sąvoką, bet ją apibrėžė siauriau – kaip fizinį ir psichinį saugumą.

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisų variantas parengtas sujungus Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio registruotus projektus.

Daugiausiai ginčų tarp politikų sukėlė saugumo sąvoka: Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtame pataisų variante pavojus vaiko saugumui, sveikatai ir gyvybei buvo įrašyta skaip pagrindas paimti vaiką iš šeimos.

Pagal naujausią įstatymo projekto redakciją, vaiko teisių apsaugos specialistai galės vaiką paimti iš šeimos, nustatę būtinybę dėl kylančio realaus ir tiesioginio pavojaus vaiko fiziniam ar psichiniam saugumui, sveikatai ir gyvybei.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Manau. priteisti simta procentu reikalavimus.

Tik priteisti uz nekalta seimos ir vaiku terorizavima.Tai apgailetina,kad niekuo deti vaikai turejo isgyventi toki kosmara.O vakar savivaldybes darbuotoja net vengia kalbeti.Koki neveikluma,neigaluma parodo valstybe su savo tinginiais ,nekalifikuotais valdininkais.

palaikau

Duok Dieve, kad tik prisiteistų kuo didesnę sumą. Niekada nepavydžiu nuskriaustiems žmonėms, nes ji mokesčių mokėtojai ir jei juos su valstybės pagalba daroma neįkainuojama žala, tai tokia valstybė turi ir atlyginti žalą.

Anonimas

Demesio pilieciai. Lenkija del Norvegijos FASISTINES ,,benervert,, vaiku grobimo organizacijos ATSAUKE is Narvegijos SAVO SALIES DIPLOMATUS. Kiek ilgai Lietuvos fasistuojanciu ISGAMU valdzia tyciosis is LIETUVOS SEIMU?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS