Dėl šildymo uostamiestyje spręs penktadienį | KaunoDiena.lt

DĖL ŠILDYMO UOSTAMIESTYJE SPRĘS PENKTADIENĮ

Klaipėdoje dviejų parų vidutinė oro temperatūra viršijo 10 laipsnių šilumos. Kad būtų paskelbta oficiali šildymo sezono pabaiga, trūksta dar vienos. Ar išjungti šildymą mieste, bus sprendžiama penktadienį, sulaukus oficialių meteorologų prognozių.

Oficiali šildymo pabaiga skelbiama, kai trijų parų iš eilės vidutinė oro temperatūra yra 10 ir daugiau laipsnių šilumos. Dvi paskutines paras kaip tik tokia ir buvo.

Antradienio vidutinė paros temperatūra buvo 13, pirmadienio – 12 laipsnių šilumos. Arti dešimties buvo sekmadienį. Jo vidutinė paros temperatūra siekė 9 laipsnius šilumos.

Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis tvirtino, kad dabar bus kreipiamasi į Lietuvos hidrometeorologijos tarnybą, kad ši atsiųstų oficialią prognozę.

„Tai bus padaryta rytoj. Atsakymą greičiausiai gausime penktadienį. Tada ir spręsime, kada baigti šildymo sezoną – nuo pirmadienio, balandžio 11 dienos, ar dar po savaitės“, – komentavo vedėjas.

Pasak A. Gaižučio, neoficialiais meteorologų duomenimis kitą savaitę bus ūkanota ir lietinga.

„Svarstome, ką daryti su savo įstaigomis: mokyklomis, darželiais. Jiems taikomos griežtesnės higienos normos. Patalpose temperatūra turi būti aukštesnė nei 18 laipsnių. Dėl viso miesto turime įvairių minčių, bet viskas paaiškės penktadienį“, – pabrėžė vedėjas.

A. Gaižutis tvirtino, kad kol kas iš gyventojų skambučių, kad reikia baigti šildymo sezoną nesulaukta. Vedėjas spėjo, kad tam įtakos turi apniukę orai.

„Jei pradėtų pleškinti saulė, skambučiai iš karto pasipiltų. Apniukus žmonės yra dar pakantūs“, – tvirtino vedėjas.

Paprastai šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai šildymą išjungia per dieną. Kartais prireikia ir daugiau laiko. Labiausiai prižiūrėtojams nepatinka, kai šildymo sezono pradžia ar pabaiga paskelbiama penktadienį. Tada jiems tenka dirbti ir savaitgalį.

„Išjungti šildymą yra paprasčiau nei įjungti“, – pabrėžė vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

senjoras

Nejaugi be užuojautos esat senjorams ir kitiems vargšams. Darželiams ir mokykloms galit palikti, o mes jau kaip nors pakentėsim

As

Junkit lauk!!

Petras

Reikia baigti šildymo sezoną
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS