Dėl šiukšlių konteinerių vietos – kova | KaunoDiena.lt

DĖL ŠIUKŠLIŲ KONTEINERIŲ VIETOS – KOVA

Herkaus Manto gatvės 1 namo kieme turintys stovėti konteineriai stumdomi iš vienos vietos į kitą. Atliekų vežėjai juos pastato ten, kur numatyta, o kažkas vis nutempia prie gatvės. Dėl tokio elgesio gyventojai apskritai gali netekti talpyklių šiukšlėms.

Ant šaligatvio, prie Herkaus Manto gatvės 1 daugiabučio namo, šiukšlių konteineris stovi jau kurį laiką. Jis užkliuvo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams.

"Čia miesto centras. Konteineris pastatytas prie gatvės. Būna, kad po šiukšles rausiasi ir benamiai. Vaizdas tikrai nekoks. Vyksta nelabai geri dalykai", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vyriausiasis specialistas Edvardas Šutinas.

Paaiškėjo, kad konteineris pagal patvirtintą schemą turi stovėti ne ant šaligatvio, o vidiniame Herkaus Manto gatvės 1 namo kieme.

E.Šutinas sakė, kad atliekų vežėjai, jei įmanoma, visada konteinerius pastato numatytoje vietoje, tačiau šie vis tiek "nukeliauja" prie gatvės.

"Žinoma, kartais ir vežėjai tampa bejėgiai. Toje vietoje, kur turi stovėti konteineriai, būna palikti gyventojų automobiliai", – pasakojo vyriausiasis specialistas.

Pasak E.Šutino, gyventojai buvo informuoti, kad konteineriai privalo stovėti schemoje numatytoje vietoje. Tokie pranešimai iškabinti ant laiptinių durų.

Tačiau situacija nepasikeitė – konteineriai toliau "dabina" šaligatvį.

"Ne tik iškabinau pranešimus, bet ir kalbėjau su sutiktais gyventojais, name esančios kavinės vadove. Aplankyti butų negalėjau, nes laiptinės rakinamos", – pasakojo vyriausiasis specialistas.

Pasak E.Šutino, tiek gyventojams, tiek kavinės vadovei paaiškinta, kad tokiu atveju, jei šiukšlių talpyklės nebus pastatytos numatytoje vietoje, o liks prie gatvės, jos apskritai bus išvežtos ar perkeltos į kito namo kiemą.

"Tada gyventojams reikės toliau eiti ir ieškoti, kur išmesti šiukšles. Žmonės tik išpūtė akis. Žiūrėsime, kaip gyventojai reaguos", – komentavo vyriausiasis specialistas.

E.Šutinas tvirtino, kad tiek sutikti gyventojai, tiek kavinės vadovė teigė nežinantys, kas perstumia konteinerius.

Belieka spėti, kad taip elgiamasi, kad kieme būtų daugiau vietos automobiliams.

"Taip tikrai negalima. Yra patvirtinta konteinerių stovėjimo schema ir jos reikia laikytis", – pabrėžė vyriausiasis specialistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Monika

Prie karoso 21 namo pastatyti konteineriai lauzo gyvatvore, yra po pat langais ir nieko negalima padaryti nes kazkoks neismanelis patvirtinimo ta konteineriu vieta nors pilna vietos kitur kad nei medeliu lauzytu nei po langais muses augintu....

Irena

Tai ir taip aisku,kodel tempiami sie konteineriai! Juk smarve ir muses po langais ne geresne alternatyva.Geriau toliau nesti siuksles,nei gaudyti muses namie ir smarve juostyti.

Būtina

Būtina visame mieste pastatyti seniai žadėtus ir mūsų labai laukiamus požeminius šiukšlių konteinerius. Tada jų niekas neperstatinės. Aš tai tik džiaugčiausi, kad iš mūsų kiemo (prie S. Dacho mokyklos) konteinerius išgabentų, nes vežėjai iškratę šiukšles, dažnai numeta juos bet kaip, nesvarbu, kad trukdo pravažiavimui. O ir "bomželiai" jau nusibodo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS