Dėl tikslios diagnozės – į polikliniką | KaunoDiena.lt

DĖL TIKSLIOS DIAGNOZĖS – Į POLIKLINIKĄ

Nors COVID-19 pandemija lyg ir baigėsi, statistiniai duomenys rodo, kad sergančiųjų šia liga vis dar yra nemažai. Norint išsiaiškinti ne mėgėjiškais testais patvirtintą, o tikslią diagnozę, reikia kreiptis į polikliniką arba laboratoriją.

Nepaisant trijų dozių skiepų, sergančiųjų pasitaiko visur – vienas šeimos narys gali užkrėsti visą šeimą. Norintiems sužinoti, užsikrėtė ar ne, patariama kuo skubiau išsitirti.

Pasak Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyriausiosios gydytojos Loretos Venckienės, diagnozei nustatyti užtenka ir antigenų testo, atliekamo poliklinikoje.

"PGR testą galima atlikti tik privačiai, laboratorijose. Antigenų testą gali padaryti poliklinikose nemokamai. PGR tyrimų nedarome. Diagnostikai ir įrašymui į e. sveikatą užtenka antigenų testo", – tvirtino L.Venckienė.

Laboratorijos nurodo, kad PGR testai reikalingi prieš stacionarų gydymą, stacionarinį artimo asmens slaugymą, stacionarią reabilitaciją, keliaujant į užsienio šalis, neskiepytiesiems ir neturintiesiems tarptautinio skiepų sertifikato.

Parduotuvėse parduodamais testais pernelyg pasikliauti neverta, nes jie ne visada parodo tikslų atsakymą.

"Parduotuvėse esantys testai – tai ne mūsų testai, nes mūsų antigenų testai – sertifikuoti", – priminė L.Venckienė.

Poliklinikose antigenų testas – nemokamas, o PGR tyrimo iš nosiaryklės kaina svyruoja nuo 65 iki 79 eurų. Rezultatai pateikiami 12–24 val. nuo ėminio paėmimo laiko.

Nuo rugpjūčio vidurio COVID-19 ligai diagnozuoti galioja ir namuose atlikti greitieji savikontrolės testai. Jei vaistinėje pirktas testas parodo, kad asmuo serga, testą reikia nufotografuoti ir nusiųsti šeimos gydytojui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vika

Ir dar. vaistineje pirkas testas parode,kad asmuo serga Covid, bet seimos daktare nusiunte pasidaryti testa poliklinikoje, nes jei teigiamas, gali itraukti i e.sveikata. Poliklinikoje testas parode, klad Covid,u mesergama. Tai kaip cia yra?

Vika

Idomu,kas trukdo, kad parduotuvese butu parduodami sertifikuoti testai, jeigu tokie yra ir naudojami poliklinikose? Pirkdami vaistinese Covid testus, perkame niekine preke, jeigu ji rodo netikslius duomenis? Tai kodel tokie parduodami? Jeigu poliklinikos naudoja sertifikuotus, tai tokiais turetu prekiauti ir vaistines.

Ela

...ir iš kur tokios kainos ? Apiplėšinėjama vidury šviesios dienos...pikta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS