Dėl vadovo posto – kova | KaunoDiena.lt

DĖL VADOVO POSTO – KOVA

Kai rugpjūčio pradžioje po 20 metų vadovavimo iš Klaipėdos autobusų parko generalinio direktoriaus posto pasitraukė Jelizaveta Daugininkienė, paskelbus konkursą, šios savivaldybės įmonės vadovu panoro tapti 10 pretendentų.

Liko šeši kandidatai

Savivaldybės įmonės Klaipėdos autobusų parko generalinio direktoriaus atrankai prieš tris savaites dokumentus pateikė 10 asmenų.

Konkurso komisija, kurią sudaro bendrovės valdybos nariai – Saulius Budinas, Benediktas Petrauskas ir A.Zubavičius atrinko šešis pretendentus, nes jų "pateikti dokumentai buvo be priekaištų".

Paaiškėjo, kad tarp kandidatų, patekusių į antrą konkurso etapą, yra Klaipėdoje ir Šiauliuose žinomų asmenų.

Tarp pretendentų – dukra

Dienraščio duomenimis, į šias pareigas pretenduoja du šiauliečiai – Silvas Gedaminskas ir Tomas Bielinskas. Pastarasis 2000–2003 m. buvo Klaipėdos miesto tarybos narys.

Abu kandidatai – iš Šiaulių savivaldybei priklausančios įmonės "Busturas".

Tiesa, iš generalinio direktoriaus posto T.Bielinskas pasitraukė dar pernai, o jo kolega S.Gedaminskas tebėra "Busturo" technikos direktorius.

Neoficialiais duomenimis, Klaipėdos autobusų parko generaliniu direktoriumi siekia tapti ir klaipėdietis, buvęs politikas Vidas Karolis, taip pat Alina Velykienė, šiuo metu esanti motinystės atostogose, o iki tol dirbusi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Be šių pretendentų, dokumentus konkursui pateikė bei į antrą turą pateko ir du Klaipėdos autobusų parko darbuotojai – šiuo metu laikinasis įmonės generalinis direktorius, Eksploatacijos departamento vadovas Vaidas Ramanauskas, taip pat Planavimo ir kontrolės skyriaus viršininkė Julija Pliutienė.

Beje, ji – šios įmonės buvusios ilgametės generalinės direktorės J.Daugininkienės dukra.

Dalyvauti turi teisę visi

J.Pliutienė yra ir politikė. Ji priklausė partijai Rusų aljansas ir 2012 m. Klaipėdos miesto taryboje ji pakeitė į Seimą dirbti išėjusią Iriną Rozovą.

Dienraščio žiniomis, šią vasarą moteris perėjo į kitą politinę partiją.

Esą tai nesusiję su ketinimais laimėti aukštas pareigas bendrovėje Klaipėdos autobusų parke.

"Konkursas tebevyksta, jis baigsis šį mėnesį. Taip, galiu patvirtinti, kad buvusios direktorės dukra dalyvauja šiame konkurse, tačiau daugiau nieko negaliu pasakyti. Pretendentas bus atrinktas pagal kvalifikaciją, pagal tai, kokią pateikė programą. Dalyvauti konkurse turi teisę visi, kas nori", – nedaugžodžiavo S.Budinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Kas

Pavadino Velykienę žydelka? Netinka, nes buka, absoliučiai buka...

Rolė

Grožio konkursą KLAP laimės būtinai partinis, nes jo chebra turės uždengti prisvilusį Budino užpakalį.

Marija

Keisti žmonės, keista logika. Paskaičius komentarus visi vagys arba kitokie "parazitai". Tas netinka anas netinka. Visi viską žino kas diebo kaip dirbo ką pridirbo.Čia kaip krepšinyje visi žinovai iš tribūnų šūkauti. Aišku miestui reikia žmogaus kuris labiau vietinę specifiką išmano. Šiauliai ne Klaipėda. Ta pati Pliutienė dirbo daug metų , reiktų darbuotojų klausti kaip ji kaip specialistė savo darbą išmanė. O tie motinystės tėvystės ryšiai keistas požiūris. Logika jei tėvai daktarai vaikui medicinos nesimokyti? o pedagogų šeimos, inžinierių, seimūnų....Tada bijok rinktis profesiją ir darbą. Nemanau , kad tokie pamąatymai toli nuves. Lietuvoj tik 2,6 milijono liko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS