Dėl vidaus vandenų – rūpesčiai | KaunoDiena.lt

DĖL VIDAUS VANDENŲ – RŪPESČIAI

Uostamiesčio valdžia svarsto, kas turėtų rūpintis Dangės ir kitų vidaus vandenų priežiūra, kaip juos reikėtų įveiklinti. Vertinama ne tik esama situacija, bet ir ateities perspektyvos.

Darbo grupė, kuri turi išanalizuoti Dangės ir kitų vidaus vandenų valdymo, įveiklinimo, operavimo modelio ir formos galimybes, sudaryta Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu. Pasiūlymus ji turi pateikti iki liepos pabaigos.

Dabar Dange pavesta rūpintis biudžetinei įstaigai "Klaipėdos paplūdimiai". Tam skirtas vienas darbuotojas.

Tačiau, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Olego Mariničiaus teigimu, klausimų, užduočių ir funkcijų daugėja. Anot jo, tokių pajėgų nebeužtenka.

Darbo grupė turėtų atsakyti į klausimą, kokių veiksmų reikėtų imtis toliau.

Pirmiausia ji apžvelgė bendrą vidaus vandenų, kuriais turi rūpintis savivaldybė, situaciją.

O.Mariničius informavo, kad apsispręsta į šį klausimą žiūrėti globaliai.

"Be Dangės, savivaldybei priklauso dar keli vidaus vandenų objektai. Tarp jų – Smiltynėje stūksančios krantinės ir iki 30–40 metrų nuo jų esantis vanduo. Ateityje pietinėje miesto dalyje, prie Kiaulės Nugaros, planuojama pastatyti uostelį. Išeina toks municipalinis uostas. Manome, kad visais šiais objektais turėtų rūpintis viena įstaiga", – paaiškino pavaduotojas.

Kam tai galėtų būti pavesta, paaiškės išanalizavus visus reikalavimus, kuriuos savivaldybė turėtų įgyvendinti vidaus vandenyse, galimas funkcijas, veiklą.

"Norime išsiaiškinti, ką privalome padaryti, situaciją, kad pateiktume siūlymus, kaip elgtis toliau. Vidaus vandenų ūkis yra didelis", – komentavo pavaduotojas.

Kalbėta apie keturis valdymo variantus: koncesiją, naujos viešosios įstaigos kūrimą, esamos įstaigos funkcijų išplėtimą ar padalinio prie savivaldybės steigimą.

"Visi šie variantai galimi. Kuris tinkamiausias, paaiškės kruopščiai įvertinus privalomųjų darbų apimtis, įveiklinimo galimybes. Svarbiausia suprasti, kad privalome rūpintis vidaus vandenimis, tada galima pereiti prie valdymo būdo. Iki liepos pabaigos pasistengsime pateikti savo pasiūlymus", – žadėjo pavaduotojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Valdininkams pasiūlymas

Gal būtu geriau naują uostelį ne prie Kiaulės nugaros statyti, o įrengti laiveliams švartavimo vietas Dangės upėje, kažkur šalia Meridiano, budėtojus įdarbinti. Taip ir pinigų sutaupytume, ir laivelių savininkams patogiau būtu, ir Dangė gražiau atrodytu.

>

Nuotrauka viska pasako,... VienaDanges krantine irengta-pastatyta pries bemaz 100 metu,bet vokieciu laikais,kita isgriuvusi,spuvusi,surudyjusiais varztais "komsamolcu-specialistu" laikais?Klausimas,ko Klaipedai,Danges upei,reikia "maryniciu su etatais",ar padoriu saziningu miesto PAREIGUNU? P.S Kiek teko skaityti,vokieciu laikais,kai miestas statesei,pletesi KLESTEJO,TRAMVAJAI meste vazinejo net iki Melnarages, Merijoje dirbo 5 tarnautojai?O kiek dabar,600 su visais "viesais"(slaptais svogeriais),su visomis "utemis ..."?Kaip suprantu,vieni nori Dange isnaudoti,kiti isnaudoti miestelenus,... ,gal laikas baigti su "isnaudotojais"?

LIŪDNAS

Žiauru kaip neišnaudota mūsų Dangė :) asmeniškai pats turiu viziją kaip galėtų viskas atrodyti, būtų didžiausias traukos objektas su takais ir aktyviom zonom iki pat tauralaukio, kas patrauktų ir investuotojus, kavinukes ir pan. bet lai klerkai gliūčina toliau///
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS