Dėl Vingio perėjos – diskusijos | KaunoDiena.lt

DĖL VINGIO PERĖJOS – DISKUSIJOS

Dėl Vingio pasažo požeminės perėjos vis dar nepriimti sprendimai. Tokią padėtį veikiausiai lėmė darbų atlikimo kaina, kuri gerokai didesnė, nei tikėtasi. Tad klausimą, palikti požeminę perėją ar įrengti antžeminę, ketinama pakartotinai kelti dar šį mėnesį.

Pastarąjį kartą apie tai svarstyta šių metų vasarį. Tąkart dalis gyventojų sakė, kad nenori Vingio pasaže požeminės perėjos, esą ji – nesaugi, joje apstu agresyvių ir asocialių asmenų, benamių.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė tąkart sakė, kad bus rengiamas bendras susitikimas su šalia pasažo gyvenančiais klaipėdiečiais, o po to bus priimtas ir galutinis sprendimas.

Darbams pradėti jau buvo numatytos ir lėšos: 2024 m. – 60 tūkst. eurų, o 2025 m. – 200 tūkst. eurų. Tačiau darbų kaina esą gali skirtis.

Manau, kad pradėsime nuo Vingio perėjos ir automatiškai eisime per visas kitas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas sakė, kad Vingio pasažo požeminės arba antžeminės perėjos klausimas greitai bus iškeltas dar kartą.

„Buvo svarstyta vasarį, bet kol kas galutinis sprendimas nėra priimtas. Iš tikrųjų šiek tiek stebina darbų atlikimo kaina, jeigu neklystu, buvo mažiausiai apie 200 tūkst. eurų. Tad diskusiją bandysime atnaujinti šį mėnesį, kad priimtume galutinį sprendimą dėl vienokio ar kitokio tvarkymo“, – teigė A. Žukas.

Andrius Žukas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

I. Kubilienė taip pat patvirtino, kad sprendimai išties dar nerasti.

„Į strateginį veiklos planą yra įtrauktas Vingio gatvės perėjos atnaujinimas. Dėl konkrečių sprendinių dar diskutuojama“, – tikino vedėja.

Klaipėdoje požeminės perėjos yra ne tik Vingio gatvėje, bet ir Baltijos ir Taikos prospekto žiedinėje sankryžoje, Šilutės plente, naujos požeminės perėjos įrengtos žiedinėje Baltijos prospekto, Šilutės plento ir Vilniaus plento sankryžoje.

Prioritetas šiemet skiriamas Vingio pasažo perėjai.

„Manau, kad pradėsime nuo Vingio perėjos ir automatiškai eisime per visas kitas perėjas, įvertinsime jų būklę ir tada remontui numatysime lėšas, jeigu bus reikalinga“, – tvirtino A. Žukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Anonimas

kad niekas tu vadinamu bomžu nekontrolioja ten visa pasaža del bomžu atnaujino o pereja po zemine butinai reikalinga saugu.

Anonimas

Labai reikalinga ir patogi ši požeminė perėja. Kas čia sugalvojo peikti, neigti ar dra kaip priešinti, įsigalvoti visokius nebūtus neigiamus dalykus.

Tam To

Ar ta dauguma tu, uošvė, kaimynas ir kitas sabutylnikas. Požeminė perėja reikalinga. Kiek galima apie tą perėją diskutuoti, jau 10 metų šneka šneka, diskutuoja diskutuoja ir opaaa kaina kyla kyla štai jums ir rezultatas tų diskusijų. Darykit pagaliau kiek galite diskutuoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS