Dingę statybininkai išgąsdino gyventojus | KaunoDiena.lt

DINGĘ STATYBININKAI IŠGĄSDINO GYVENTOJUS

Įsibėgėjusi namo renovacija staiga sustojo. Darbininkai kažkur dingo ir nebesirodo jau bemaž mėnesį. Gyventojai sunerimę, nors namo administratoriai žmones ramina, kad jau šią savaitę darbai pajudės, o namas bus atnaujintas dar iki šildymo sezono – anksčiau, nei planuota.

Sulupės gatvės 12 namo renovacija prasidėjo šių metų sausį. Trijų aukštų name yra dvi laiptinės po devynis butus, viename jų įrengta nedidelė maisto prekių parduotuvė.

Nuo metų pradžios šį daugiabutį renovavę ukrainiečiai, sėkmingai pakeitę pastato stogą, langus ir pradėję šiltinti išorines sienas, staiga vieną dieną nebepasirodė.

Renovacija sustojo ir nejuda jau keturias pastarąsias savaites, o tai gyventojams kelia nerimą.

"Kai tik tie darbininkai pradingo, pradėjome klausinėti administratoriaus, kas nutiko. Jie vis žadėjo, kad darbai prasidės tai kitą, tai dar kitą savaitę. Mus pasiekė informacija, jog prasidėjo kažkokios problemos dėl darbuotojų, kad įmonė nebeturi, kas dirbtų. Dar buvo kalbos, kad jiems nemoka algų. Kaip yra iš tikrųjų, niekas nežino, o mums svarbu, kad pradėtas darbas būtų pabaigtas", – teigė namo gyventojas.

Sulupės g. 12 namo renovacijos projekto vadovė tikino, jog, nepaisant, kad renovacijos darbai šiuo metu nevyksta, nuo numatyto grafiko neatsiliekama.

Darbai turi būti pabaigti kitais metais, ir gyventojams esą nėra ko nerimauti.

Namą administruojančios bendrovės "Jūros būstas" direktorius Edgaras Vygantas dienraščiui pabrėžė, kad su rangovu bendrauja betarpiškai.

"Mes juos spaudžiame, bet jie dabar turi bėdų dėl subrangovų. Tačiau jau šią savaitę planuojama atnaujinti darbus. Kalbant apie darbų atlikimo terminus, atsiskaitymus, darbų vykdymą, jie viską daro teisingai, nevėluoja. Tik tiek, kad dabar turi bėdų dėl darbuotojų. Pagrindiniai rangovai – Lietuvos įmonė, bet jie per tarpininką samdė ukrainiečius, kurių atlyginimai neva kažkur prapuolė", – paaiškino E.Vygantas.

Ir tai esą kelia nuostabą, nes administratoriai su rangovu atsiskaito laiku.

Galimas dalykas, kad tarpininkai neatsiskaitė su darbininkais, dėl to šie ir paspruko.

"Bet, kai kalbėjome su rangovu dėl darbų užbaigimo, jie planuoja viską pabaigti iki šildymo sezono pradžios, nors ir turi galimybę renovaciją baigti iki kitų metų", – tikino E.Vygantas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

NU JO

Nepabaige dabar,prades,kai reikes sildyti,ims langus,radiatorius ir t.t.,juk pabaigti gali ir kitais metais.Ziema juk nebaisi,gyvenam Afrikoj(ups,juk naktimis ir ten saltoka).Bus taip,kaip buvo Kretingos gatveje.

Vvvvvv

Ar išvis Klaipėdoje yra bent viena laiku ir ,, padorias" algas statybininkams mokanti firma????? Kiek teko susidurti tai algos bus tai antradienį tai po to penktadienį kol išvis ima ir ,,pasimeta", tai ko paskui stebėtis kad nėra kam dirbti ir nemanau kad sėdintys valdžioje apie tokią situaciją nieko NEŽINO.

Ccc

Paskutonis komentaras superinis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS