Duoklė jūrinei kultūrai: 2019-ieji paskelbti Didžiojo elingo metais | KaunoDiena.lt

DUOKLĖ JŪRINEI KULTŪRAI: 2019-IEJI PASKELBTI DIDŽIOJO ELINGO METAIS

Miesto taryba sutiko šiuos metus Klaipėdoje paskelbti Didžiojo elingo metais. Tokį norą išreiškė Jūrinės kultūros koordinacinė taryba.

Paskelbti 2019-uosius Didžiojo elingo metais, sykiu paminint P.Lindenau laivų statyklos šimto metų sukaktį, pasiūlė Jūrinės kultūros koordinacinė taryba.

Pastaroji kartu su Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriumi parengė ir Didžiojo elingo metų renginių programą.

Paminint šiuos metus, siekiama pristatyti išlikusį unikalų jūrinį paveldą, propaguoti laivų statybos tradicijas bei laivų statytojų ir remontininkų profesijas, garsinti Klaipėdą kaip jūrinės kultūros miestą.

Būtent 2019-aisiais sukanka šimtas metų P.Lindenau laivų statyklai, kurioje išlikę ne tik pastatai, bet ir unikalus technikos paveldas, o jos Didysis elingas dominuoja uosto ir miesto centrinės dalies panoramoje.

Savivaldybė šiuo sprendimu neprisiima jokių finansinių įsipareigojimų.

Jūrinės kultūros koordinacinė taryba paprašė tik programos bei atskirų renginių viešinimo savivaldybės turimais resursais.

Dėl to, šį klausimą pristatant Finansų ir ekonomikos komitete, organizatorių buvo paprašyta išsiaiškinti tikslų lėšų poreikį.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas ir Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos narys Vidas Pakalniškis teigė, kad papildomo finansavimo nereikia – informacija bus platinama savivaldybės jau turimais kanalais.

Pasak šiuo klausimu pasisakiusio tarybos nario Vytauto Čepo, nerimą kelia tai, kad dažniausiai atnaujinus tam tikrą objektą jis yra paverčiamas muziejumi.

"Jau tų muziejų Lietuvoje – ant kiekvieno kampo. Negi nebeturime idėjų, ką naujo padaryti? Kalbant apie elingą, yra visai padorių pasiūlymų, pavyzdžiui, filmus rodyti, koncertus po atviru dangumi rengti. Jaunimas galės šūkauti be jokių gyventojų pretenzijų", – privalumus įžvelgė V.Čepas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klp

2019-aisiais sukanka šimtas metų P. Lindenau laivų statyklai - pirmą kartą girdžiu tokį pavadinimą. Kas tai per pavardės ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS