Eglutėms – galimybė žaliuoti toliau | KaunoDiena.lt

EGLUTĖMS – GALIMYBĖ ŽALIUOTI TOLIAU

Gamtą branginantys žmonės turi galimybę įsigyti gyvą eglutę, užaugintą vazonėlyje, o po švenčių ją grąžinti ir atgauti pusę sumokėtos kainos. Tokią galimybę siūlo Klaipėdos universiteto Botanikos sodo darbuotojai.

"Labai liūdna, kai žmonės išmeta per šventes namus puošusias eglutes. Mes siūlome elgtis kitaip. Mūsų sode galima įsigyti eglutę su vazonėliu, pasidžiaugti ja, o paskui pasodinti savo kieme arba grąžinti mums ir atgauti pusę sumokėtų pinigų. Užauginome jas iš sėklų. Turime šiek tiek sidabrinių eglučių, bet didesnė dalis – tradicinės, žalios, kvepiančios", – pasakojo Botanikos sodo vadovė Asta Klimienė.

Kaip kambarinės gėlės užaugintos eglutės gali ištverti namų šilumą ir nežūti grąžintos į natūralią aplinką. Jos prigyja pasodintos lauke.

Jeigu tokios vietos medeliams neturima, jas dar geriau grąžinti sodui.

Botanikos sode galima įsigyti nuo 30 cm iki dviejų metrų aukščio eglučių, o jų kaina – kur kas mažesnė nei nukirstų, parduodamų prie prekybos centrų.

"Skatiname ekologinį sugyvenimą su gamta. Medeliai auga vazonuose ne vienus metus, yra pripratę juose keroti, todėl žinome, kad grįžusios pas mus eglutės toliau žaliuos", – namus puošti gyvomis žaliaskarėmis ragino Botanikos sodo vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Liuks

Kiek kainuoja ir koks jusu darbo grafikas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS