Giruliuose atnaujins taką į pajūrį | KaunoDiena.lt

GIRULIUOSE ATNAUJINS TAKĄ Į PAJŪRĮ

Ketinama atnaujinti pėsčiųjų ir dviračių taką bei atraminius betoninius sutvirtinimus prie Girulių centrinio paplūdimio. Remonto ir aplinkos tvarkymo darbus planuojama pradėti nuo rugsėjo 1-osios, kai baigsis intensyvus poilsio sezonas pajūryje. Remontas turėtų trukti pusantrų metų, tam miestas skirs beveik pusę milijono eurų.

Sutartį su rangovais dėl pėsčiųjų ir dviračių tako bei atraminių betoninių sutvirtinimų prie Girulių centrinio paplūdimio sutvarkymo Klaipėdos savivaldybė pasirašė dar kovo pabaigoje.

Tačiau iki rugsėjo 1 d. sutarties vykdymas sustabdytas, nes takas, kurį ketinama renovuoti, vasaros metu yra strategiškai svarbus – juo, esant reikalui, į pajūrį patekti privalo specialiųjų tarnybų automobiliai.

Per šiuos metus tako į pajūrį sutvarkymui Giruliuose numatyta 111 tūkst. eurų, o per 2024 metus darbų čia turi būti atlikta už daugiau nei 358 tūkst. eurų.

Bendra remonto darbų suma siekia 470 tūkst. eurų.

Betoninės atramos, kurios sulaiko pajūrio smėlį, bus atnaujintos ir apkaltos patvariomis medinėmis dailylentėmis, atspariomis pajūrio klimatui.

Atramose ketinama įrengti ir apšvietimą, nes šiuo metu takas į centrinį Girulių paplūdimį nėra apšviestas.

Projektas buvo pristatytas Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje, kurio nariai susidomėjo, ar remontas atlaikys žiemos sezoną.

Apšvietimo stulpų pajūryje negalėjo statyti, tad šviestuvai bus įmontuoti į betoninę sienutę.

Patį taką numatyta iškloti pilkos spalvos granitinių trinkelių danga, kad būtų patogi vaikščioti basomis ir atspari sunkiajai technikai, nes į pajūrį reikia patekti ir greitosios pagalbos automobiliams, ir pliažų valytojų transportui.

Suolai bus mediniai be atlošo, taip pat, pasak projektuotojų, atsparios medienos.

Projektas buvo pristatytas Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje, kurio nariai susidomėjo, ar remontas atlaikys žiemos sezoną.

Projektuotojai patikino, kad turėtų atlaikyti.

Giruliuose taką nuspręsta atnaujinti pirmiausia, nes betoninė siena, sulaikanti smėlį, yra avarinės būklės.

Kol kas bus tvarkomas tik takas į pajūrį, o šalia esanti automobilių aikštelė bus renovuojama vėliau.

Analogiškas remontas numatytas ir takuose į pajūrį Smiltynėje, darbai ten planuojami kitais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Zinoma kad reikia daryti ir nesvarbu kad vasara baigiasi. SVARBU kad galima nugriebti is biudzeto kruva pinigu. Valdzia dideli B.Y.B.I deda ant jusu, durni baudziauninkai. Zinokit , kad viskas daroma del jusu geroves.

Klaipėdietis

Įdomu, o remonto metu kaip žmonėms bus galima patekti į paplūdimį?

A

O kam reikalingas apšvietimas? Kas eina prie jūros vakare ar naktį, tam labiau norisi tamsos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS