Gyventojai liks be sandėliukų | KaunoDiena.lt

GYVENTOJAI LIKS BE SANDĖLIUKŲ

Iš klaipėdiečių tribūnos miesto tarybos posėdyje ketvirtadienį skambėję gyventojų skundai, kad jiems tikrai bus sudėtinga butuose laikyti uogienes ir bulvių maišus, politikų nesujaudino.

Iš klaipėdiečių tribūnos miesto tarybos posėdyje ketvirtadienį skambėję gyventojų skundai, kad jiems tikrai bus sudėtinga butuose laikyti uogienes ir bulvių maišus, politikų nesujaudino.

Jie balsavo už tai, kad būtų nugriauti miesto centre stovintys sandėliukai, o jų išvalytoje teritorijoje įrengtos vietos aštuoniems automobiliams.

S.Šimkaus g. 5A esančių sandėliukų griovimas esą numatytas ir patvirtintame teritorijos tarp Puodžių g., S.Daukanto g., S.Šimkaus g., M.Mažvydo al. ir Manto g. detaliajame plane.

Tačiau jų ginti stojo gyventojai, kurie tais sandėliukais ir naudojasi, nors šie jiems ir nepriklauso.

„Mes gyvename name, kuriame nėra rūsio. Todėl tuose sandėliukuose laikome sodo ir daržo gėrybes, uogienes, visokius rakandus. Jei sandėliukai bus nugriauti, viską reikės parsitempti į nedidelius butus“, – niūriai savo ateitį piešė klaipėdiečiai.

Gyventojai tikino, kad sandėliukai jiems nepriklauso, nes esą kai leista privatizuoti butus, įsiregistruoti laikinus statinius nebuvo galimybių.

„Todėl viskas taip ir liko, tačiau mes jais naudojamės. Pastatą sutvarkėme, jis tikrai nėra koks nors griuvena ir neteršia miesto centro“, – tikino gyventojai.

Daugelis politikų tokių kalbų net nenorėjo girdėti – esą galioja detalusis planas, kuriame numatyta sandėliukus nugriauti, tad tai ir reikia padaryti.

„Jei gyventojai įsidėjo duris, nudažė jas žaliai ir aiškina, kad dėl to negalima griauti sandėliukų, tai jie klysta. Tie statiniai nėra jų nuosavybė, o griaunami ir dar gražesni pastatai, pavyzdžiui, restoranas Juodkrantėje“, – kompromisų neieškojo Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

Jam antrino savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius. Jis priminė, jog sandėliukai prieš daugybę metų statyti todėl, kad gyventojai turėtų kur laikyti kietąjį kurą. Tačiau dabar daugiabučiai namai šildomi centralizuotai, tad sandėlių malkoms ar anglims nebereikia.

„Todėl ir siūloma juos nugriauti, tai numatyta detaliajame plane. Speciali komisija patvirtino, kad sandėliukai yra ir avarinės būklės“, – teigė G.Pocius.

Tokie argumentai įtikino politikus ir jie balsavo už tai, kad sandėliukai S.Šimkaus g. 5A būtų nušluoti nuo žemės paviršiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Gerai kad tvarko miesta

Gerai kad grazina griauna tuos pijoku ir slapinimosi uzkampius .Miesto centras prie tu sandeliuku malku ,angliu kruvos kaip kaimo vidury ,gyvena daug zmoniu ir be tu sandeliuku .Kiek mieste kiemuose stvi menkaverciu apgriuvusiu garazu ,neaisku kieno jie ,laiko koki ,dvirati masinos priekaba ,uzima didele kiemo dali renkasi uz ju visokie pijokai ,ir kandis gyvename tilzies g.stovi apgriuve garazai nenaudojami o gyventojiu masinos netelpa kieme .Kas nori tureti malkines ,kruvas angliu ,kelis garazus pirmyn i kaima uzmiesti ,soda .O miete turetu buti tvarka ne kaip kaime ...O ir kurenimas turetu biti tik ekologinis ,ne kaip dabar velka i sandeliukus visokes altliekas ir kurena ziema baisu langus atidaryti smarve baisi .....O uz Zemaitijos tie sandeliukai jau 20me agriuve stovejo ir niekam nerupejo baisu buvo praeiti smarve ir pijokai uzsilinde vaisiuka lake ...

gyventojas

Kazkam labai parupo sklypelis-neblogas kasnelis miesto centre. O priemoniu, sedint tu paciu gyventoju isrinkitiesiems, aukstose kedese, visuomet atsiras.

aha

Politikai visai neturi proto ir noro dirbti ZMONIU naudai... Sedi su kostiumais isvirtusiais pilvais, ir krapsto nosis.Be viso sito dar ir atlyginimus mes jiems mokame
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS