Hidrauliniai bandymai – ir pietinėje miesto dalyje | KaunoDiena.lt

HIDRAULINIAI BANDYMAI – IR PIETINĖJE MIESTO DALYJE

Klaipėdos pietinėje pusėje – nuo Kauno gatvės iki Jūrininkų prospekto – įsikūrusiems centralizuoto šildymo vartotojams kelias dienas teks verstis be karšto vandens. Birželio 5–9 d. numatomi šilumos tinklų hidrauliniai bandymai.

Jų metu, kaip įprasta, gyventojams nebus ruošiamas karštas vanduo, todėl rekomenduojama užsukti buto įvadinį karšto vandens ventilį, kad už šaltą vandenį nereikėtų mokėti kaip už karštą.

Kitą pirmadienį pastatų vidaus šildymo sistemos bus užaklinamos nuo termofikacinio vandens pusės.

Bendrovės "Klaipėdos energija" duomenimis, artėjantį antradienį ir trečiadienį turėtų vykti trasų bandymai padidintu slėgiu.

"Patys hidrauliniai bandymai organizuojami antradienį. Tikimės, kad juos pavyks atlikti per vieną dieną, tačiau apsidrausdami numatome dvi. Visko gali nutikti, gal teks tvarkyti kokią nors magistralę, kad būtų galima tęsti darbus", – teigė įmonės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris.

Po bandymų, jeigu reikės, bus vykdomi remonto darbai ir rengiamasi atnaujinti šilumos energijos tiekimą.

Numatoma, kad birželio 9–10 d. po šilumos tinklų hidraulinių bandymų ir remonto gyventojai jau galės džiaugtis patogumais.

Tiesa, jeigu bandymų metu neaptinkama didelių defektų, karštas vanduo į gyventojų namus sugrįžta anksčiau.

Pašnekovas patikino, kad numatytus darbus bus stengiamasi atlikti kaip galima greičiau.

"Jeigu pavyks, bandysime, kaip ir šiaurinei miesto daliai, kai kurias vietas užpildyti jau trečiadienį. Matysime, kas darysis per hidraulinius bandymus.  Dabar galime planuoti vienaip, bet jei aptiksime defektą, jis gali sumaišyti visus planus", – pripažino A.Smaguris.

Gyventojus, kurių namams dėl rastų defektų nebus galima operatyviai atnaujinti karšto vandens tiekimo, žadama informuoti papildomai.

Teigiama, kad hidrauliniai bandymai yra vienintelis būdas, leidžiantis aptikti trasų defektus ir juos pašalinti iki šildymo sezono pradžios.

Šiaurinėje miesto dalyje šilumos tinklų hidrauliniai bandymai jau vyko.

"Čia situacija – gana nebloga", – pastebėjo A.Smaguris.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS