Į kurią pusę statyti estakadą? | KaunoDiena.lt

Į KURIĄ PUSĘ STATYTI ESTAKADĄ?

Vilniuje lankęsis Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas su Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovais aptarė kartu įgyvendinamus magistralinių gatvių atnaujinimo projektus.

Susitikimo metu kalbėta apie Statybininkų prospekto tęsinio tiesimą, Tilžės gatvės rekonstrukciją, Baltijos prospekto ir Šilutės plento sankryžos atnaujinimą, pietinį aplinkkelį.

S.Budinas pasakojo, kad dar šiemet startuos Tilžės gatvės rekonstrukcija. Lietuvos automobilių direkcija atnaujins šios arterijos dalį nuo Jakų žiedo iki geležinkelio, o savivaldybė – nuo geležinkelio.

Gegužės pabaigoje turėtų paaiškėti rangovas, kuris vykdys darbus. Pastarieji turėtų būti pradėti antroje vasaros pusėje.

Analizuojami eismo srautai Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinėje sankryžoje. S.Budino teigimu, tai padės išsiaiškinti, kokia kryptimi – rytų–vakarų ar pietų–šiaurės, reikėtų tiesti estakadą, kuris variantas būtų ekonomiškesnis.

Domėtasi, kada paaiškės, kiek šiemet lėšų bus skirta Klaipėdai gatvių ir kelių remontui bei rekonstrukcijai. Koreguojamame miesto biudžete yra numatytos tik planuojamos lėšos. Lietuvos automobilių kelių direkcija dar nėra pasirašiusi įsakymo dėl jų skyrimo.

Numatoma, kad vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti, remontuoti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti bus skirta 3,092 mln. eurų ir tiksliniam finansavimui – 500 tūkst. eurų.

S.Budinas tvirtino, kad tikslus skaičius, kiek pinigų bus skirta iš Kelių priežiūros programos, paaiškės kitą savaitę.

"Dalis lėšų yra stabilios. Jos skaičiuojamos pagal specialią formulę. Priklauso ir nuo gyventojų skaičiaus. Ši suma negali labai pasikeisti. Taip pat skiriamos papildomos lėšos. Šiems metams žadėta skirti per 600 tūkst. eurų. Kitą savaitę viskas paaiškės", – sakė direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

o ar zinot,

kad uoste estakada 600 metru tik pyst ir pastate nesenai ,sau daro ponai viska greitai ir gerai ,a jum spyga mieli tautieciai

Į kurią pusę statyti estakadą?

i ta statykit is kurios daugiau nubyres !

...

Na, tiltus tai reikia tiest išilgai upių...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS