Į Žvejybos uosto rajoną užklydusį briedį sugrąžino į mišką | KaunoDiena.lt

Į ŽVEJYBOS UOSTO RAJONĄ UŽKLYDUSĮ BRIEDĮ SUGRĄŽINO Į MIŠKĄ

Žvejybos uosto mikrorajone gyvenantys klaipėdiečiai nustėro, ties Ievos Simonaitytės pagrindine mokykla išvydę laukinį žvėrį. Gyvūno būta taikaus, tad kai kurie net spėjo su juo įsiamžinti.

Sekmadienio rytą pietinėje miesto pusėje sujudimą sukėlė briedis. Jį pasaugoti, kad neįvyktų kokia nelaimė, skubėjo net du policijos ekipažai.

Klaipėdiečiai garsiai svarstė, esą žvėris galėjo atklysti iš Kairių poligono.

Apie Šilutės plente klaidžiojusį briedį policijai pranešta 6.58 val. ryto. Vairuotojas vos nepartrenkė netikėtai mieste išnirusio gyvūno.

Briedis netrukus aptiktas Naikupės gatvėje ties I.Simonaitytės mokykla. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė informavo, kad du patrulių ekipažai jį saugojo keletą valandų, vėliau atvykę Gyvūnų globėjų asociacijos atstovai žvėrį užmigdė ir išvežė už miesto ribų.

Briedis sugrąžintas į mišką gyvas ir sveikas.

Rudeniop, prasidėjus gyvūnų migracijos laikui, tokie vizitai mieste gali padažnėti.

Anksčiau klaipėdiečiai pasakojo ne kartą matę vaikštinėjančią briedžių šeimynėlę Dragūnų kvartale, pėsčiųjų ir dviratininkų take Girulių link. Štai pernai briedis buvo užfiksuotas ramiai einantis Panevėžio gatve.

Šie gyvūnai net spėjo priprasti prie žmonių dėmesio, tačiau gyventojams derėtų būti atsargesniems ir laikytis atstumo.

Briedžiai greiti ir stiprūs laukiniai gyvūnai, galintys sužeisti vienu kanopos mostu. Jie nesunkiai įveikia net ir kelių metrų aukščio tvoras, todėl patekti į privačias teritorijas ar kvartalus jiems – vieni juokai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

to durnui A

Mergina-pareigune Faina! Kaip tik viska padare taip kaip reikia -spakainai pagloste ir nuramino breduka! Tau, durniui -erzinat bredi..!! Tas tikrai persoktu per tvora ir ..kas tada butu su tavim??

to nuo

..Kada Simonaitytės gatvė žvejybos uostas ..? Ar TU baigei liet mokYkla ir..todel nemoki skaityti lietuviskai???-..."Briedis netrukus aptiktas Naikupės gatvėje ties I.Simonaitytės mokykla. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė informavo, kad du patrulių ekipažai jį saugojo keletą valandų, vėliau atvykę Gyvūnų globėjų asociacijos atstovai žvėrį užmigdė ir išvežė už miesto ribų.. Naikupes gatve(buve Nahimovo gatve) visada buvo.. Rybporto raionas!!

to A

Čia tu proteliu nepasižymi. Briedis taip aukštai nešokinėja :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS