Ieško Klaipėdos švietimo įstaigų vadovų: pretendentų trūksta | KaunoDiena.lt

IEŠKO KLAIPĖDOS ŠVIETIMO ĮSTAIGŲ VADOVŲ: PRETENDENTŲ TRŪKSTA

Uostamiesčio savivaldybė tikisi, kad šį mėnesį pavyks rasti trūkstamus švietimo įstaigų vadovus – Klaipėdos jūrų kadetų mokyklai ir "Aukuro" bei Suaugusiųjų gimnazijoms, darželiams "Pakalnutė" bei "Pagrandukas" ir trims sporto įstaigoms. Tačiau problema ta, kad pretendentai į konkursus dokumentų teikti neskuba.

Bene ilgiausiai, jau daugiau nei trejus metus, neatsiranda norinčiųjų vadovauti "Gintaro" sporto centrui. Nuo tada, kai 2019-ųjų vasarą iš čia į savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas perėjo buvusi šio centro vadovė Asta Dirgėlienė.

"Gintaro" sporto centrui direktoriaus ieškoma jau penktą kartą.

Paskelbti konkursai ir V.Knašiaus krepšinio mokyklos bei Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos "Žiemys" direktorių pareigoms eiti.

Situacija nesikeičia jau ne vienerius metus, galima sakyti, lyderių, kurie galėtų užimti laisvas vadovų pozicijas švietimo įstaigose, trūksta.

"Kol kas pretendentų labai nedaug, negalime rinktis iš penkių ar net dviejų. Pasitaikydavo, kai kandidatų iš viso nebūdavo nė vieno, ir konkursai neįvykdavo. Situacija nesikeičia jau ne vienerius metus, galima sakyti, lyderių, kurie galėtų užimti laisvas vadovų pozicijas švietimo įstaigose, trūksta", – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė.

Šį mėnesį tikimasi išrinkti Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos ir "Aukuro" bei Suaugusiųjų gimnazijų vadovus.

"Aukuro" gimnazijos direktorės kadencija baigėsi beveik prieš dvejus metus ir ji nusprendė iš naujo šio posto nesiekti, tad mokykla iki dabar neturi nuolatinio vadovo.

O Kadetų mokyklos direktorei sukako pensinis amžius ir ji išėjo į užtarnautą poilsį.

Direktorių ilgą laiką nėra ir dviejuose uostamiesčio lopšeliuose-darželiuose "Pagrandukas" bei "Pakalnutė".

Konkursai šiose įstaigose rengiami pakartotinai, nes iki šiol neatsirado pretendentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ash

Gal tegul parašo kokio apgailėtino dydžio tų įstaigų vadovų atlyginimai ir kiek jie turi atsakomybės. Tada ir paaiškės, kodėl tų kandidatų nėra.

projektas

juk galima sujungti

to tamsuoliu

Tiesą rašai,pats didžiausias tamsuolis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS