Iki Jūros šventės liko trys dienos (renginių programa) | KaunoDiena.lt

IKI JŪROS ŠVENTĖS LIKO TRYS DIENOS (RENGINIŲ PROGRAMA)

  • 5

Klaipėdos senamiesčio erdvių transformacijos, neįprasti objektai aikštėse ir skveruose skelbia - iki Jūros šventės starto vos kelios dienos. Neatpažįstama Atgimimo aikštė, intriguojantis tandemas – „Kino pavasario" ir „Menų zonos“ skveras, madinga „Dizaino jūra“, erdvė šeimoms ir mažiesiems „Burinuko uostas“, kvapni „Skonių aikštė“, žingeidus „Turizmo skveras“, autentiška krantinė „Tai, kas tikra“, linksmasis „Šokių ir dainų kiemas“, nuoširdi socialinių iniciatyvų erdvė „Būkim pažįstami: draugystė keičia pasaulį!“ – tokia Jūros šventė jau pakeliui į miestą.

 Atgimimo aikštėje jau „dygsta“ fontanas

Didžioji Jūros šventės naujiena - Atgimimo aikštės transformacija, kurios pokyčiai ir nuotaika kvies žaviems susitikimams ir poilsiui. Teigdami, jog gerų dalykų turi būti daug, šventės organizatoriai „Klaipėdos šventės“ vieną didžiausių Klaipėdos senamiesčio aikščių keičia į didelę, gaivią, jaukią ir draugišką poilsiui zoną. Aikštės epicentre – elegantiškas miesto fontanas, kurio atspindžiai ir vandens kalba žada nustelbti miesto šurmulį.

„Būkite drąsūs ir naują erdvę išbandykite kaip jums patinka: surenkite iškylą ant žolės su draugais, pagrokite gitara praeiviams, išdrįskite lyg skaitovų konkurse padeklamuoti mylimiausią eilėraštį, arba Jūros šventėje tiesiog skaitykite knygą“, – sakė „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Išskirtinę atmosferą Atgimimo aikštėje kurs pirmą kartą Klaipėdoje rengiamas festivalis „Klaipėda Piano Masters“, kurio baigiamieji koncertai dovanos net 25 talentingų pianistų pasirodymus. Jūros šventės svečių lauks ir unikalus muzikinis projektas pagal Antoine de Saint-Exupéry išminties, jausmo ir draugystės knygą „Mažasis princas“ („Le Petit Prince“).

Tautinio paveldo krantinė „Tai, kas tikra“

Išskirtinė ir savita Lietuvos etninė kultūra ir jos tautinis paveldas Jūros šventės dienomis bus pristatomi krantinėje „Tai, kas tikra“. Iš kartos į kartą perduodami amatai, autentiški rankų darbo maisto gaminiai suburs geriausius savo srities specialistus. Šiauriniame rage įsikūrusioje krantinėje „Tai, kas tikra“ užsukę lankytojai ras tik laiko patikrintus, sertifikuotus, Lietuvoje gyvenančių tautų tradiciją atitinkančius, nemasinės gamybos amatininkų dirbinius iš keramikos, medžio, tekstilės; rankų darbo mėsos gaminius, duonos.

„Esu įsitikinęs, jog pasaulis ieško ne tautų panašumo, o savitumo, todėl tradiciniai kaimiški gaminiai ir amatai – ideali vietinio savitumo išraiškos forma. Autentiški, kaimiški gaminiai ir produktai gražiai dera su vis labiau populiarėjančiomis ekologijos, natūralizmo idėjomis. Didžiuokimės ir vertinkime „Tai, kas tikra“, – Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.

Daugiau jūrinių pramogų

Pakeliui į Kruizinių laivų terminalą – spalvinga ir ryški, skambi ir kvapni, vaikams ir visada jauniems – šeimų erdvė „Burinuko uostas“. Mažojo Jūros šventės herojaus vardu pavadinta pramogų erdvė – gausesnė nei bet kada. Čia lauks begalės žaidimų ir edukacinių veiklų: šventinis molbertas, jūreiviškų atvirukų kūrimas, dekupažo ir vėlimo pamokėlės, mažas ir didesnes rankas papuoš draugystės juostos, o besišypsančius veidus – linksmi piešiniai. Viena jūriškiausių veiklų, skirta vaikams ir jų tėveliams - popierinių ir medinių burlaivių gamyba.

O kur dar daugybė sportinių rungčių, vėjo malūnėlių, muilo burbulų, smėlio skulptūrų, o svarbiausia – smagumas plukdyti burlaivius milžiniškame Jūros šventės baseine. Šaunioje pievelėje įsikūręs „Burinuko uostas“ jūsų lauks liepos 27–30 dienomis, stadione Priešpilio g., pakeliui į Kruizinių laivų terminalą.

„Skonių aikštėje“ ir rekordinis duonos švyturys

Skaniausia Jūros šventės erdvė sugrįžta - automobilių stovėjimo aikštelėje Pilies g. įsikurs SKONIŲ AIKŠTĖ.  Antrus metus čia smaguriauti kvies skaniausio maisto prekybiniai furgonai (Food truck). Tris Jūros šventės dienas skirtingų skonių ir aromatų jūroje lankytojų lauks žaidimai, siurprizai, akcijos, degustacijos.

Liepos 29-ąją, šeštadienį, Skonių aikštėje iškils didžiausias šalies istorijoje, sumuštinių duona dekoruotas, simbolinis Klaipėdos švyturys. Įspūdingą rekordą inicijuoja Lietuvos duonos rinkos lyderė „Vilniaus duona“ ir Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija. 15 žmonių komanda pagamins 3000 sumuštinių. Planuojamas švyturio aukštis – 3,5 m, plotis – 1,5 m. Užfiksavus rekordą, Jūros šventės dalyvių lauks didžiausia Lietuvoje sumuštinių dalijimo šventė.

Turizmo skveras

Atostogoms reikia ruoštis vasarą, o jų maršrutus ir kryptis galima surasti Jūros šventėje, ypač jei jūsų tikslas pažinti savo kraštą.  Turizmo skveras – tai staigmenos, žaidimai, nuolaidos poilsiui Lietuvoje, kelionių žemėlapiai ir pramogų planas kiekvienam vasaros savaitgaliui. Šį kartą Turizmo skveras įsikurs Dienovidžio skvere (Tomo g. 10). kurios idėją paskatino pačios Jūros šventės atsiradimo istorija – nuo pirmųjų dienų Jūros šventė buvo visos Lietuvos šventė. Turizmo skvere savo miestą, kultūrą ir veiklas pristatys dalyviai iš Alytaus, Druskininkų, Kauno, Vilniaus, Anykščių, Liepojos, Birštono, Kauno, Klaipėdos regiono, ir žinoma, Lietuvos turizmo departamentas.  Turizmo skvere bus kepamas šventinis šakotis, o pačiame centre lankytojus džiugins stilizuotas Jūros šventės fontanėlis.

Link Jono kalnelio „Dizaino jūra“

Besidomintiems mada bei stilingais daiktais – Jūros šventės atskira dizainerių bei kūrėjų erdvė „DIZAINO JŪRA“. Turgaus g. atkarpa, vedanti Jono kalnelio link, šiais metais taps dizaino gatve, kurioje įsikurs ne tik kūrėjai ir dizaineriai, bet ir „auGalybės“ maisto zona bei „mackis“ vaikų žaidimų aikštelė. „Dizaino jūra“ buria dizainerius ir kūrėjus po vienu stogu, tad čia – ypač patogu užsukti ramiai pasivaikščioti ir apžiūrėti kruopščiai parengtas dizainerių ekspozicijas. Pastaroji erdvė ypatinga tuo, kad čia savo ekspozicijas pristato patys kūrėjai, tad užsukus ir susidomėjus vienu ar kitu kūriniu, galima ne tik jį įsigyti, bet ir sužinoti jo atsiradimo istoriją bei gamybos subtilybes tiesiai iš kūrėjo lūpų. Čia įsikurs drabužių, aksesuarų, papuošalų, galanterijos, interjero, keramikos kūrėjai ir net juvelyrai.

Šokiai ir kilnios idėjos įsikurs greta

Jūros šventės šokiai keliasi į naują erdvę Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kieme (Didžioji Vandens g. 2). Tris šventinius vakarus čia skambės dainos, vyks šokių pamokos, įdomūs susitikimai. Penktadienį, liepos 28 d., 20.00–22.30 val., čia vyks šokių pamokos „Judam Jūros šventės ritmu“ su linijinių šokių klubais – „Linedance LT“, „Gargždė“, „Treelegs“, „Canto“; šokių studijomis – „Tavo šokis“, „Akredus“, „Fuego“, „Rytų deivė“, „Duende“, SFINX, flamenko šokių atlikėja Rosalinda. Vakarą 22.30 val. baigs „GJAZZ Quartet“ grupės koncertas.

Šeštadienį, nuo 13 iki 16 val., vyks Lietuvos pensininkų sąjungos BOČIAI Klaipėdos bendrijos kolektyvų ir svečių koncertas. 20 val. prasidės liaudiška vakaronė su kapelomis - „Šeduvos bernai“, „Radvija“, „Santaka“, „Joldija“, „Prūsai ilgi ūsai“. Baigiamasis vakaro akcentas – grupės „Nerija“ koncertas.

Rimstančios Jūros šventės nuotaikos „Šokių ir dainų kiemo“ neskubės apleisti. Sekmadienį, liepos 30-ąją, 11–13.30 val. visus pakvies šokių festivalis „Senjorų šokių pynės“, kuriame - „Klaipėdos zunda“, svečių kolektyvai iš kitų Lietuvos miestų, Čekijos, Estijos, Latvijos.  Nuo 13.30 iki 17 val. Klaipėdos pagyvenusių žmonių asociacijos kolektyvų koncertas

Šokių ir dainų kiemo kaimynystėje įsikūrus dar viena Jūros šventės naujiena – „Socialinių iniciatyvų erdvė“, kuri kvies žmones drauge keisti pasaulį. „Tam tereikia noro ir bent mažiausios pastangos: pinigėlis į aukų dėžutę ar smagus vaiko pasišokinėjimas ant batuto galbūt iš esmės pakeis sunkiai sergančio vaiko pasaulį, priglaustas beglobis šuniukas sušildys namus, o jus galbūt pastūmės savanorystei, skrajutė apie vaikų globą į namus galbūt parneš lemtingą žinią... Užeikite į socialinių iniciatyvų erdvę BŪKIM PAŽĮSTAMI ir sužinokite, kiek daug pasaulyje erdvės geriems darbams“, – „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė. 

Renginių programa liepos 26–rugpjūčio 1 d.

LIEPOS 26 D., TREČIADIENIS

17.00 Parodos „Jūros proza ir poezija. 1945-1990“ atidarymas

Klaipėdos apskrities viešoji I.  Simonaitytės biblioteka, Herkaus Manto g. 25

LIEPOS 27 D., KETVIRTADIENIS

10.00–16.30 10-ojo tarptautinio seminaro „Jūra ir vaikų literatūra“ atidarymas, 21 a. Estijos ir Latvijos vaikų literatūros pristatymas

Klaipėdos apskrities viešoji I.  Simonaitytės biblioteka, Herkaus Manto g. 25

14.30 Jūrininkų pagerbimo ceremonija

Smiltynė, prie „Albatroso“ paminklo ir Lietuvos jūrų muziejuje

17.00 Satyrinių, humoristinių piešinių ir karikatūrų parodos-konkurso „Neužšąlantis kultūros uostas“ darbų pristatymas

Klaipėdos galerija, Daržų g. 10/ Bažnyčių g. 4

18.00–22.00 ŠEIMŲ ERDVĖ. „Burinuko uosto“ atidarymas, smagios pramogos vaikams ir jų tėveliams, azartiška laivyba didžiulėje Burinuko jūroje. „Burinuko uostą“ pristato „Baltic Pallets“.

Priešpilio g., pakeliui į Kruizinių laivų terminalą

TEATRINIO VEIKSMO GATVĖ.

18.00, 21.00 Interaktyvus muzikinis gatvės šou „Žmogus paukštis ir jo chimerų orkestras“ (Prancūzija). Jis yra paštininkas, poetas ir klajūnas, nepriklausantis jokiam pasauliui. Jo didelės akys primena tolimas salas, o jo plunksnos slepia tikruosius paukščio kontūrus ir vidaus gyventojus.

Pasiruoškite improvizacijai! Trukmė 45 min.

Danės krantinės, senamiesčio erdvės

MENŲ ZONA. Muzika, kinas, įdomūs pokalbiai!

16.00 Tapybos, grafikos ir iliustracijos meno parodos „Meno tona“ atidarymas

17.00 Projekto „Keliaujanti biblioteka“ knygos „Motociklais aplink pasaulį. Per Amerikos žemynus“ pristatymas 

18.00 Grupės „Tribe“ koncertas

19.30 Grupės „Poezijos medžiotojai“ koncertas

21.00 Grupės „Pinigautojai“ koncertas

MENŲ ZONA, Aukštoji g. 5

„KINO PAVASARIS“ JŪROS ŠVENTĖJE.

22.00 Filmas „Kalnai kalnai“ (rež. Marija Stonytė, 2016, 30 min.)

22.30 Pokalbis su režisiere Marija Stonyte

23.00 Filmas „Gyvenimas yra gražus ir niekada nesibaigia“ (rež. Saulė Bliuvaitė, 2016, 19 min.)

MENŲ ZONA, Aukštoji g. 5

LIEPOS 28 D., PENKTADIENIS

9.30–12.30 10-asis tarptautinis seminaras „Jūra ir vaikų literatūra“: 21 a. Lietuvos vaikų literatūros pristatymas

Klaipėdos apskrities viešoji I.  Simonaitytės biblioteka, Herkaus Manto g. 25

10.00 Paroda „Uostas kopose. Šventoji. Jūrinio paveldo ženklai“ 

Turgaus g.

10.00–22.00 AB „Klaipėdos naftos“ (KN) paviljonas: įtraukiančios pramogos, pažintis su KN šeima, improvizuota ekspozicija

Aikštė prie burlaivio „Meridianas“

12.00 Jūros šventės mugės atidarymas

Danės g. (nuo buv. TEO pastato iki Šiaurinio rago), Tiltų g.

12.00 AB „Lietuvos geležinkelių“ informacinė palapinė ir jos įdomybės: ekologinis šokas keliaujantiems, išbandymai technologijų ir sunkiosios technikos gerbėjams, fotostudija Lietuvos ir geležinkelių fanams, pramogos vaikams.

13.00 Konkursas „Išbandyk save geležinkeliuose!“

Aikštė prie burlaivio „Meridianas“

12.00–22.00 ŠEIMŲ ERDVĖ. „Burinuko uoste“ - smagios pramogos vaikams ir jų tėveliams, edukaciniai užsiėmimai, sporto rungtys, azartiška laivyba didžiulėje Burinuko jūroje. 

16.00, 18.00 Estijos mokslo centro AHHAA komandos šou „Mokslas kitaip“. „Burinuko uostą“ pristato „Baltic Pallets“. 

Priešpilio g., pakeliui į Kruizinių laivų terminalą

12.00–0.00 JŪROS ŠVENTĖS ATRADIMAS. Dizainerių ir kūrėjų erdvė „Dizaino jūra“.

12.00–20.00 Apsipirkimas disko ritmu: Lietuvos kūrėjų ir dizainerių darbų ekspozicijos, vaikų pramogų zona, augalinio maisto zona „auGalybė“, ledo baras ir nealkoholiniai kokteiliai

20.00–0.00 Lounge zona disko ritmu

Turgaus g., Jono kalnelio link

12.00–2.00 Jūros šventės įkvėptas Atgimimo aikštės eksperimentas „Belaukiant mėnulio“. Muzikinės improvizacijos, elegantiškas fontanas, poilsis ir svajonės

Atgimimo a.

12.00–2.00 SKONIŲ AIKŠTĖ. „Food truck“ fiesta

Automobilių stovėjimo aikštelė Pilies g.

12.00–2.00 Maltiečiai pristato: pirmoji pagalba Jūros šventės metu

Pagalbos punktai: Danės g. 19, prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro, Kruizinių laivų terminale, Karlskronos a.

12.30–2.00 LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJA PRISTATO – TAUTINIO PAVELDO KRANTINĖ „TAI, KAS TIKRA“.

12.30–17.30 Liaudies muzikos kolektyvų koncertai, tautinio paveldo amatų demonstravimas

Danės g., Šiauriniame rage

13.00–16.00 Edukacinė programa „Muzė pasakoja“

Atgimimo a. autobusų stotelė

15.00–20.00 SAUGUMAS SVARBIAUSIA! Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (KAVPK) prevencinė palapinė – pažintis su policijos darbo specifika, policininko profesija ir karjeros galimybėmis. Visomis šventės dienomis, gyventojų ir svečių patogumui policijos pareigūnams bus galima pranešti apie įvykius šventės metu.

Atgimimo aikštė

15.30–20.00 Klaipėdos irklavimo centro renginiai.

15.30 Aštuonviečių (M8+) valčių irklavimo varžybos

17.00 Apdovanojimai prie Meridiano

19.00 Irklenčių varžybos 

Klaipėdos irklavimo centras, Gluosnių skg. 8

16.00–20.00 TURIZMO SKVERAS: staigmenos, žaidimai, nuolaidos poilsiui Lietuvoje, kelionių žemėlapiai ir pramogų planas kiekvienam vasaros savaitgaliui!

Dienovidžio skveras

16.00–22.00 JŪROS ŠVENTĖS ATRADIMAS. Socialinių iniciatyvų erdvė BŪKIM PAŽĮSTAMI: draugystė keičia pasaulį!

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemas, Didžioji Vandens g. 2

16.30 Istorinių laivų parado „Dangės flotilė“ laivų puošimas žolynais

Smiltynė

17.00–22.30 TEATRINIO VEIKSMO GATVĖ.

17.00, 19.00 Trupė „Tam kartui“ – teatrinis-muzikinis ekskursas į praeitį „Vivat, amžinas Pajūri!”

19.30, 21.00 Pantomimos teatro „A“ provokacija „Mimų laivas“

16.00, 20.00, 22.00 Interaktyvus muzikinis gatvės šou „Žmogus paukštis ir jo chimerų orkestras“ (Prancūzija). Jis yra paštininkas, poetas ir klajūnas, nepriklausantis jokiam pasauliui. Jo didelės akys primena tolimas salas, o jo plunksnos slepia tikruosius paukščio kontūrus ir vidaus gyventojus.

Pasiruoškite improvizacijai! Trukmė 45 min.

Amfiteatras Turgaus g.

18.00 KLAIPĖDOS VALSTYBINIO JŪRŲ UOSTO DIREKCIJA PRISTATO: Jūros šventės eisena „Atrask kitokią“ žengia į miestą!

Maršrutas: J. Janonio g., Herkaus Manto g., Naujojo Sodo g., Naujoji Uosto g., Pilies tiltas, Pilies g., Kruizinių laivų terminalas

19.00 JŪROS ŠVENTĖS 2017 ATIDARYMO CEREMONIJA.

Dienraščio „Klaipėda“ išrinkto „Metų jūrininko“ pagerbimas. „Dangės flotilės“ laivyno pasveikinimas.

Kruizinių laivų terminalas

19.00–22.00 ISTORINIŲ LAIVŲ PARADAS DANĖS UPĖJE „DANGĖS FLOTILĖ“.

19.30 Įplaukimas į Danės žiotis

20.10 Flotilės dalyvių išsilaipinimas Karlskronos aikštėje ir teatralizuotų XIX a. lietuvininkų vestuvių pristatymas

21.00–21.30 Flotilės paradas nuo Pilies tilto iki švartavimosi vietos už burlaivio „Meridianas“

Danės upė, švartavimosi vieta – krantinė už „Meridiano“. 20.00 pakeliamas Pilies tiltas, 21.00 Biržos tiltas

 Mobilūs „Maltiečių“ greitosios pagalbos ekipažai:

19.00–2.00 Prie Kruizinių laivų terminalo scenos

22.00–2.00 Prie Jono kalnelio, šalia buv. Šv. Jono bažnyčios aikštės 

MENŲ ZONA. Muzika, kinas, įdomūs pokalbiai!

16.00–21.00 Fotografo Artūro Šeštoko ambrotipijų fotografavimo kūrybinės dirbtuvės

17.00 Didžiausio fotoaparato prototipo Lietuvoje „Camera Obscura“ atidarymas

18.00 Grupės „Abudu“ koncertas

20.00 Grupės „Ir Visa Tai Kas Yra Gražu Yra Gražu“ koncertas

MENŲ ZONA, Aukštoji g. 5

KINO PAVASARIS „JŪROS ŠVENTĖJE“.

22.30 Filmas „Po mirties, prieš pragarą“ (rež. Tomas Ramanauskas, 2017, 10 min.)

22.45 Filmas „Kaukai“ (rež. Gediminas Šiaulys, 2017, 10 min.)

22.55 Susitikimas su režisieriumi Gediminu Šiauliu

23.45 Filmas „Motinos diena“ (rež. Kamilė Milašiūtė, 2017, 13 min.)

00.00 Geriausios KANŲ LIŪTŲ reklamos 

MENŲ ZONA, Aukštoji g. 5 

19.30 Jūrininkų ir uosto bendruomenės vakaras „Mano uostas“ (renginys uždaras)

Klaipėdos koncertų salė

20.00–0.00 ŠOKIŲ IR DAINŲ KIEMAS.

20.00–22.30 Šokių pamokos „Judam Jūros šventės ritmu“. Dalyvauja: linijinių šokių klubai – „Linedance LT“, „Gargždė“, „Treelegs“, „Canto“; šokių studijos – „Tavo šokis“, „Akredus“, „Fuego“, „Rytų deivė“, „Duende“, SFINX, flamenko šokių atlikėja Rosalinda

22.30 „GJAZZ Quartet“ grupės koncertas

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemas, Didžioji Vandens g. 2

DIDYSIS PENKTADIENIO KONCERTAS.

20.00  Grupė „Lemon Joy“

21.30  Grupė „Royce“

23.00 Atlikėja AMINATA ir grupė (Latvija)

0.30–2.00 Jūros šventės dūzgės su DJ Endrio

Kruizinių laivų terminalas

 PENKTADIENIS TEATRO AIKŠTĖJE SU „BALTICUM TV“.

20.00 Grupė „Subtilu-Z“

21.00 Atlikėja Girmantė ir grupė

22.30 Grupė „Biplan“

0.00  Diskoteka su Vladu Straupu „Visų laikų geriausia muzika!“

Teatro a.

21.00–23.00 Festivalio „Klaipėda Piano Masters“ dedikacija Jūros šventei: literatūrinis muzikinis projektas „Mažasis princas“ („Le Petit Prince“). Skaito aktorius Vaidotas Martinaitis, muzikuoja 25 „Klaipėda Piano Masters“ pianistai

Atgimimo a.

22.30, 23.30, 0.30, 1.15 AB „Klaipėdos nafta“ pristato: ĮSPŪDINGIAUSIAS LIETUVOJE ŠOKANČIŲ FONTANŲ, ŠVIESOS IR PIROTECHNIKOS ŠOU „MIESTO BALSAI“ (trukmė 20 min.)

Jono kalnelis

LIEPOS 29 D., ŠEŠTADIENIS

5.00–13.00 Didžiųjų burlaivių lenktynių 2017 („The Tall Ships Races 2017“) burlaivių švartavimasis Klaipėdos uoste

Kruizinių laivų terminalas, Danės krantinės

9.00–2.00 Jūros šventės mugė

Danės g. (nuo buv. TEO pastato iki Šiaurinio rago), Tiltų g.

9.00–2.00 Jūros šventės įkvėptas Atgimimo aikštės eksperimentas „Belaukiant mėnulio“. Muzikinės improvizacijos, elegantiškas fontanas, poilsis ir svajonės.

Atgimimo a.

9.00–2.00 SKONIŲ AIKŠTĖ. „Food truck“ fiesta. Šeštadienį Jūros šventės metu, SKONIŲ AIKŠTĖJE iškils didžiausias šalies istorijoje, sumuštinių duona dekoruotas, simbolinis Klaipėdos švyturys. Įspūdingą rekordą inicijuoja Lietuvos duonos rinkos lyderė „Vilniaus duona“ ir Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija. 15 žmonių komanda pagamins 3000 sumuštinių. Planuojamas švyturio aukštis – 3,5 m, plotis – 1,5 m. Užfiksavus rekordą, Jūros šventės dalyvių lauks didžiausia Lietuvoje sumuštinių dalijimo šventė.Automobilių stovėjimo aikštelė Pilies g.

Automobilių stovėjimo aikštelė Pilies g.

9.00–2.00 LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJA PRISTATO – TAUTINIO PAVELDO KRANTINĖ „TAI, KAS TIKRA“.

11.00–20.00 Liaudies muzikos kolektyvų koncertai, tautinio paveldo amatų demonstravimas

Danės g., Šiauriniame Rage

9.00 Paroda „Uostas kopose. Šventoji. Jūrinio paveldo ženklai“

Turgaus g.

9.30 Pirmojo Lietuvos uosto kapitono Liudviko Stulpino pagerbimas

Smiltynės kapinaitės

10.00 Senovinių automobilių paradas miesto gatvėmis 

Lietuvininkų a., Herkaus Manto g., Naujojo Sodo g., Naujoji Uosto g., Pilies g.

10.00–14.00 Orientavimosi sporto varžybos 

Startas: II Melnragė, prie Gelbėjimo stoties

10.00–20.00 TURIZMO SKVERAS: staigmenos, žaidimai, nuolaidos poilsiui Lietuvoje, kelionių žemėlapiai ir pramogų planas kiekvienam vasaros savaitgaliui!

Dienovidžio skveras

10.00–22.00 JŪROS ŠVENTĖS ATRADIMAS. Socialinių iniciatyvų erdvė BŪKIM PAŽĮSTAMI: draugystė keičia pasaulį!

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemas, Didžioji Vandens g. 2

 JŪROS ŠVENTĖS ATRADIMAS. Dizainerių ir kūrėjų erdvė „Dizaino jūra“.

10.00–20.00 Apsipirkimas disko ritmu: Lietuvos kūrėjų ir dizainerių darbų ekspozicijos, vaikų pramogų zona, augalinio maisto zona „auGalybė“, ledo baras ir nealkoholiniai kokteiliai

20.00–0.00 Lounge zona DISCO ritmu

Turgaus g., Jono kalnelio link

10.00–2.00 Maltiečiai pristato: pirmoji pagalba Jūros šventės metu

Pagalbos punktai: Danės g. 19, prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro, Kruizinių laivų terminale, Karlskronos a.

10.00–22.00 AB „Klaipėdos naftos“ (KN) paviljonas: įtraukiančios pramogos, pažintis su KN šeima, improvizuota ekspozicija

Aikštė prie burlaivio „Meridianas“

10.30 Žuvusios laivo „Linkuva“ įgulos pagerbimas

Skulptūrų parkas

11.00 AB „Lietuvos geležinkelių“ informacinė palapinė ir jos įdomybės: ekologinis šokas keliaujantiems, išbandymai technologijų ir sunkiosios technikos gerbėjams, fotostudija Lietuvos ir geležinkelių fanams, pramogos vaikams.

13.00 Konkursas „Išbandyk save geležinkeliuose!“

Aikštė prie burlaivio „Meridianas“

11.30 Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės vadų pasikeitimo ceremonija.

Kruizinių laivų terminalas

11.00–13.00 10-asis tarptautinis seminaras „Jūra ir vaikų literatūra“: vaikų literatūros skaitymai. Dalyvauja lietuvių bei latvių vaikų literatūros autoriai

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmų kiemas, Didžioji Vandens g. 2 (įėjimas iš Aukštosios g.)

11.00–15.00 Senovinių automobilių paroda, gražiausio automobilio rinkimai 

Pilies g.

11.00–17.00 Drakonų valčių varžybos dėl Klaipėdos valstybinio jūrų uosto taurės

19.00 Apdovanojimai (Kruizinių laivų terminalas)

Danės upė, atkarpa nuo Irklavimo centro iki Biržos tilto

11.00–22.00 Renginio „Dangės flotilė“ istorinių laivų ekspozicija 

Danės krantinė, už burlaivio „Meridianas“

12.00–18.00 „Maltiečiai“ pristato - pirmosios pagalbos mokymai Jūros šventės metu 

Danės g. 19, prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro

TEATRINIO VEIKSMO GATVĖ.

12.00, 14.00, 16.00, 18.00 Trupė „Tam kartui“ – teatrinis-muzikinis ekskursas į praeitį „Vivat, amžinas Pajūri!”

13.00, 15.00, 17.00 Pantomimos teatro „A“ provokacija „Mimų laivas“

Amfiteatras Turgaus g.

12.00–20.00 SAUGUMAS SVARBIAUSIA! Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (KAVPK) prevencinė palapinė -  konsultacijos, vertingų daiktų žymėjimas, pažintis su policijos bičiuliu Amsiumi ir specialiųjų transporto priemonių ekspozicija. Visomis šventės dienomis, gyventojų ir svečių patogumui policijos pareigūnams bus galima pranešti apie įvykius šventės metu.

Atgimimo aikštė

12.00–22.00 ŠEIMŲ ERDVĖ. „Burinuko uoste“ - smagios pramogos vaikams bei jų tėveliams, edukaciniai užsiėmimai, sporto rungtys, azartiška laivyba didžiulėje Burinuko jūroje.

12.00–20.00 Koncertuoja Vakarų Lietuvos vaikų muzikos grupės ir šokių kolektyvai

16.00, 18.00 Estijos mokslo centro AHHAA komandos šou „Mokslas kitaip“

„Burinuko uostą“ pristato „Baltic Pallets“

Priešpilio g., pakeliui į Kruizinių laivų terminalą

12.00–0.00 ŠOKIŲ IR DAINŲ KIEMAS.

12.00 Jūrinių dainų choro DER PASSAT (Vokietija, Liubekas) koncertas

13.00–16.00 Lietuvos pensininkų sąjungos BOČIAI Klaipėdos bendrijos kolektyvų ir svečių koncertas

20.00 Liaudiška vakaronė. Dalyvauja kapelos: „Šeduvos bernai“, „Radvija“, „Santaka“, „Joldija“, „Prūsai ilgi ūsai“

22.30–0.00 Grupės „Nerija“ koncertas

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemas, Didžioji Vandens g. 2

13.00 Kūrybinės-edukacinės dirbtuvėlės visai šeimai „Jūrinis vėjas Smiltynėje“

Smiltynės g. 11, prie Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojų centro

11.00–14.00 AB „Lietuvos geležinkeliai“ pristato unikalią pramogą adrenalino fanatams: DREZINŲ RALĮ. Dalyviai registruojami iš anksto el. paštu registracija@litrail.lt , šventės dienomis – „Lietuvos geležinkelių“ informacinėje palapinėje (aikštė prie burlaivio „Meridianas“)

Klaipėdos traukinių stotis

15.00 Oficiali Didžiųjų burlaivių lenktynių 2017 („The Tall Ships Races 2017“) dalyvių pasveikinimo Klaipėdos uoste ceremonija

Kruizinių laivų terminalo scena

17.00–21.00 Ekskursijos „Dangės flotilės“ laivais po Danės upę. Išankstinė registracija tel. +370 698  37 299

17.00–21.00 TEATRINIO VEIKSMO GATVĖ. Susitikimai su Klaipėdos lėlių teatro projekto „Familia“ personažais – zuikiais, panda, pingvinais ir maldininku

Turgaus g., Tiltų g., Danės krantinės

19.00–21.00 Festivalio „Klaipėda Piano Masters“ dedikacija Jūros šventei: interaktyvios fortepijono varžybos Jūros šventės 2017 prizui laimėti

Teatrinio veiksmo gatvės pakyla Turgaus g.

Mobilūs „Maltiečių“ greitosios pagalbos ekipažai masinių renginių metu:

19.00–2.00 Prie Kruizinių laivų terminalo scenos

22.00–2.00 Prie Jono kalnelio, šalia buv. Šv. Jono bažnyčios aikštės 

Muzika, kinas, įdomūs pokalbiai!

16.00–21.00 Fotografo Artūro Šeštoko ambrotipijų fotografavimo kūrybinės dirbtuvės

18.00 Grupė „Abii“ (Vilnius)

20.00 Grupė „Balkumbia“ (Barselona, Ispanija)

„KINO PAVASARIS“ JŪROS ŠVENTĖJE.

22.00 Filmas „Budėjimas“ (rež. Karolis Kaupinis, 2017, 16 min.)

22.20 Susitikimas su filmo režisieriumi Karoliu Kaupiniu ir aktoriumi Donatu Želviu

23.00 Filmas „Kupranugaris“ (rež. Laurynas Bareiša, 2016, 13 min.)

23.15 Geriausios KANŲ LIŪTŲ reklamos 

19.30–22.00 Didžiųjų burlaivių lenktynių 2017 („The Tall Ships Races 2017“) kapitonų vakarienė. Uždaras renginys

Dramos teatras

 MAGIŠKA TEATRO AIKŠTĖ.

20.00 Atlikėja Jurga Šeduikytė ir grupė

21.30 Atlikėjas „Daddy Was a Milkman“

23.00–1.00 Grupė „Sabor Latino LT“

Teatro a.

JŪROS ŠVENTĖS MECENATO „ŠVYTURYS-UTENOS ALUS“ DOVANA JŪROS ŠVENTEI.

20.00 Atlikėjas Saulius Prūsaitis ir grupė

21.30 Grupė „Brainstorm“ (Latvija)

23.00 Projektas „Mantas Queen Show“

0.30–2.00 Jūros šventės dūzgės su „TUBORG“ – „Golden Age & DJ Gesha“

Kruizinių laivų terminalas

21.00–22.00 Akustinis Klaipėdos džiazo orkestro koncertas 

Atgimimo aikštė

23.00 MENO INSTALIACIJA. Seno Klaipėdos kamino virsmas šviečiančiu švyturiu

Liepų g. 83

22.30–2.30 Bardų muzikos ir poezijos vakaras „Skrydis į naktį“. Dalyvauja: N. Malūnavičiūtė, O. Ditkovskis, A. Kulikauskas su draugais, S. Bareikis, Mindaugo Briedžio grupė, J. Baltokas, A. Stalaučinskis ir „Antro posmelio klubas“, poetai – D. Molytė-Lukauskienė, M. Rupšaitė, D. Rekis ir kt.

Smiltynės g. 11, prie Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojų centro

22.30, 23.30, 0.30, 1.15 AB „Klaipėdos nafta“ pristato: ĮSPŪDINGIAUSIAS LIETUVOJE ŠOKANČIŲ FONTANŲ, ŠVIESOS IR PIROTECHNIKOS ŠOU „MIESTO GARSAI“ (trukmė 20 min.)

Jono kalnelis

0.00 Jūros šventės fejerverkas

Klaipėdos Piliavietė

LIEPOS 30 D., SEKMADIENIS

8.00 „Dangės flotilės“ laivų išlydėtuvės:

8.00 Biržos tilto pakėlimas

8.15 Pilies tilto pakėlimas

Danės upė

8.30–11.00 Šv. Mišios už žuvusius jūroje ir visą jūrinę bendruomenę Klaipėdos stačiatikių parapijose:

8.30 Klaipėdos stačiatikių Dievo Motinos Globėjos ir Šv. Mikalojaus bažnyčia, Smiltelės g. 14A

9.00 Visų Rusų Šventųjų cerkvėje, Liepų g.45A

9.30 Klaipėdos stačiatikių Šventųjų Veros, Nadeždos, Liubovės ir Zofijos bažnyčia, Debreceno g. 48

9.00 Šv. Mišios už žuvusius jūroje ir visą jūrinę bendruomenę Marijos Taikos karalienės bažnyčioje

Rumpiškės g. 6

9.00 Jūros šventės mugė 

Danės g. (nuo buv. TEO pastato iki Šiaurinio rago), Tiltų g.

9.00 Jūros šventės įkvėptas Atgimimo aikštės eksperimentas „Belaukiant mėnulio“. Muzikinės improvizacijos, elegantiškas fontanas, poilsis ir svajonės.

Atgimimo a.

9.00 SKONIŲ AIKŠTĖ. „Food truck“ fiesta

Automobilių stovėjimo aikštelė Pilies g.

9.00 LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJA PRISTATO – TAUTINIO PAVELDO KRANTINĖ „TAI, KAS TIKRA“

Danės g., Šiauriniame rage

9.00 Paroda „Uostas kopose. Šventoji. Jūrinio paveldo ženklai“

Turgaus g.

9.00–13.00 Ekskursijos į jūrų krovos kompanijas. Maršrutas LKAB „Klaipėdos Smeltė“ - „Bega“. Išvykimas - 9.00, 9.30, 10.30, 11.00 val. 

Išvykimas iš Atgimimo a.

9.00–13.30 Orientavimosi sporto varžybos

Startas prie Poilsio parko pagrindinio įėjimo

10.00–17.00 Maltiečiai pristato: pirmoji pagalba Jūros šventės metu

Pagalbos punktai: Danės g. 19, prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro, Kruizinių laivų terminale, Karlskronos a.

10.00 Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupės atvira repeticija ORE su kviestiniu pedagogu, vakaro koncerto repeticija

Prie paminklo „Arka“

10.00–12.00 AB „Lietuvos geležinkeliai“ pristato unikalią pramogą adrenalino fanatams: DREZINŲ RALĮ. Dalyviai registruojami iš anksto el. paštu registracija@litrail.lt , šventės dienomis – „Lietuvos geležinkelių“ informacinėje palapinėje (aikštė prie burlaivio „Meridianas“)

Klaipėdos traukinių stotis

10.00–17.00 AB „Klaipėdos naftos“ (KN) paviljonas: įtraukiančios pramogos, pažintis su KN šeima, improvizuota ekspozicija

Aikštė prie burlaivio „Meridianas“ 

10.00–14.00 TURIZMO SKVERAS: staigmenos, žaidimai, nuolaidos poilsiui Lietuvoje, kelionių žemėlapiai ir pramogų planas kiekvienam vasaros savaitgaliui!

Dienovidžio skveras

10.00–14.00 „Maltiečiai“ pristato - pirmosios pagalbos mokymai Jūros šventės metu

 Danės g. 19, prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro

10.00–15.00 Didžiųjų burlaivių lenktynių 2017 („The Tall Ships Races 2017“) burlaivių įgulų sporto varžybos

Smiltynės paplūdimys

JŪROS ŠVENTĖS ATRADIMAS. Dizainerių ir kūrėjų erdvė „Dizaino jūra“.

10.00–18.00 Apsipirkimas DISCO ritmu: Lietuvos kūrėjų ir dizainerių darbų ekspozicijos, vaikų pramogų zona, augalinio maisto zona „auGalybė“, ledo baras ir nealkoholiniai kokteiliai, lounge zona

Turgaus g., Jono kalnelio link

10.00–20.00 Didžiųjų burlaivių lenktynių 2017 (The Tall Ships Races 2017) burlaiviai atveria denius lankytojams

Kruizinių laivų terminalas, Danės krantinės

10.00–14.00 Baidarių-kanojų irklavimo varžybos. Meistrų irklavimo varžybos

Klaipėdos irklavimo centras, Gluosnių skg. 8

11.00–16.00 AB „Lietuvos geležinkelių“ informacinė palapinė ir jos įdomybės: ekologinis šokas keliaujantiems, išbandymai technologijų ir sunkiosios technikos gerbėjams, fotostudija Lietuvos ir geležinkelių fanams, pramogos vaikams.

13.00 Konkursas „Išbandyk save geležinkeliuose!“

Aikštė prie  burlaivio „Meridianas“

11.00–17.00 Klaipėdos krepšinio mokyklos gatvės krepšinio turnyras (3x3). Registracija iki liepos 28 d. 19.00 val. svetainėje www.krepsiniomokykla.lt 

Kruizinių laivų terminalas

11.00–17.00 JŪROS ŠVENTĖS ATRADIMAS. Socialinių iniciatyvų erdvė BŪKIM PAŽĮSTAMI: draugystė keičia pasaulį!

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemas, Didžioji Vandens g. 2

11.00–17.00 JŪROS ŠVENTĖS ŠOKIŲ IR DAINŲ KIEMAS.

11.00–13.30 Šokių festivalis „Senjorų šokių pynės“. Dalyvauja „Klaipėdos zunda“, svečių kolektyvai iš kitų Lietuvos miestų, Čekijos, Estijos, Latvijos

13.30–17.00 Klaipėdos pagyvenusių žmonių asociacijos kolektyvų koncertas

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemas, Didžioji Vandens g. 2

12.00 Žuvusiųjų jūroje pagerbimo ceremonija: vainikų nuleidimas Baltijos jūroje, laivų išplaukimas – 11.00.

Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ laivai pageidaujančiuosius dalyvauti žuvusiųjų pagerbimo ceremonijoje plukdys nuo Danės krantinės (laivai švartuosis Šiaurinio Rago gale bei katamarano „Smiltynė“ stovėjimo vietoje)

Baltijos jūra/ Kruizinių laivų terminalas

12.00–16.00 SAUGUMAS SVARBIAUSIA! Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (KAVPK) prevencinė palapinė -  praktiniai patarimai kaip įkurti saugios kaimynystės ar savisaugos grupes. Visomis šventės dienomis, gyventojų ir svečių patogumui policijos pareigūnams bus galima pranešti apie įvykius šventės metu.

Atgimimo aikštė

12.00–15.00 Klaipėdos lauko fechtavimo turnyras

Turgaus g., Teatrinio veiksmo gatvės amfiteatras

12.00–17.00 ŠEIMŲ ERDVĖ. „Burinuko uoste“ - smagios pramogos vaikams bei jų tėveliams, edukaciniai užsiėmimai, sporto rungtys, azartiška laivyba didžiulėje Burinuko jūroje. „Burinuko uostą“ pristato „Baltic Pallets“.

Priešpilio g., pakeliui į Kruizinių laivų terminalą

13.00 II tarptautinio festivalio IMPRESIJOS „Mus užaugino Klaipėda“ dalyvių GALA koncertas

Atgimimo a.

16.00 Vargonų koncertas, skirtas Garry Grodberg atminimui. Profesionaliais „Rieger“ kompanijos vargonais gros svečias iš Rusijos - Andrei Bardin.

Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčia, Savanorių g. 4

17.00–19.00 TEATRINIO VEIKSMO GATVĖ. Susitikimai su Klaipėdos lėlių teatro projekto „Familia“ personažais – zuikiais, panda, pingvinais ir maldininku

Turgaus g., Tiltų g., Danės krantinės

17.00 Didžiųjų burlaivių lenktynių 2017 („The Tall Ships Races 2017“) įgulų eisena Klaipėdos miesto gatvėmis

Maršrutas: J. Janonio, Herkaus Manto, Naujoji Sodo, Naujojo Uosto g., Pilies tiltas, Pilies g., Kruizinių laivų terminalas

18.00 Didžiųjų burlaivių lenktynių 2017 („The Tall Ships Races 2017“) įgulų apdovanojimo ceremonija

Kruizinių laivų terminalo scena

18.00 Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupės ir kviestinių baleto solistų koncertas. Dalyvauja: G. Potockas su partnere M. Maciejewska (Lodzės operos ir baleto teatras, Lenkija) bei G. Gylytė ir I. Zaripovas  (Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatras).

Prie paminklo „Arka“

18.00 Festivalio „Klaipėda Piano Masters“ GALA koncertas

Klaipėdos universiteto Menų akademijos salė (K. Donelaičio g. 4)

LIEPOS 31 D., PIRMADIENIS

10.00–20.00 Didžiųjų burlaivių lenktynių 2017 („The Tall Ships Races 2017“) burlaiviai atveria denius lankytojams

Kruizinių laivų terminalas, Danės krantinė

RUGPJŪČIO 1 D., ANTRADIENIS

765-ASIS KLAIPĖDOS MIESTO GIMTADIENIS

11.00 Didžiųjų burlaivių lenktynių 2017 („The Tall Ships Races 2017“) burlaiviai pradeda atsišvartavimą nuo Klaipėdos uosto krantinių

Kruizinių laivų terminalas, Danės krantinė

12.00–14.00 Burių paradas uosto akvatorijoje ir už uosto vartų

Matoma nuo Kruizinių laivų terminalo krantinės, Smiltynės, šiaurinio ir pietinio molų

15.00 Didžiųjų burlaivių lenktynių 2017 („The Tall Ships Races 2017“) paskutinio etapo į Ščeciną (Lenkija) startas

Baltijos jūra

16.00–22.00 765-ASIS KLAIPĖDOS GIMTADIENIS. Miesto gimtadienio svečių lauks nematytos istorinės pramogos - sakalininko pasirodymas ir plėšriųjų paukščių parodomoji programa, karių ir amatininkų istorinė stovykla, istorinės virtuvės, kulinarijos pristatymas – visa tai leis pajusti miesto įkurtuvių laikmečio dvasią.

Jono kalnelio sala

22.00–0.00 765-ASIS KLAIPĖDOS GIMTADIENIS. DŽIAZO ORATORIJA PAGAL KLAIPĖDOS KRAŠTO SAKMES IR MITUS.

Miesto gimtadienio šventę šiais metais lydės ne tik tradicija tapę renginiai - įspūdinga gimtadienio kulminacija taps Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro premjera, kompozitoriaus Jono Jurkūno sukurta muzikinė džiazo oratorija. Kaip kad gyvybės imtasi iš vandens, taip ir kūrinio dramaturginė linija plėtėsi iš Pamario krašto sakmių ir mitų užuominų, užkoduotų tautosakoje ir jos motyvais išsiskleisiančių poezijoje.

Teatro a.

NUOLATINIAI LIETUVOS JŪRŲ MUZIEJAUS RENGINIAI:

10.00–22.00 LJM jūrų gamtos rinkinio paroda „Nusikaltėlis ar auka?“ (PC „Akropolis“ Klaipėdoje)

13.00–20.00 Edukacinė meno platforma „Susižadėję su jūra“ (aikštelė prie burlaivio „Meridianas“)

11.30, 13.00, 15.00, 16.30 Delfinų pasirodymai (mokama)

12.15, 14.00, 16.00 Kaliforninių jūrų liūtų pasirodymai Saulės įlankoje (mokama)

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Arnoldas

Išdalinkit sumuštinius benamiams ir bedaliams. Nes bus toks stumdymasis su muštynėmis , kad bus gėda prieš pasaulį.

to visiskiem degradam

ISTORINIŲ LAIVŲ PARADAS DANGĖS UPĖJE „DANGĖS FLOTILĖ“

Dėmesio!

Dėl to, kad buvo sunaikinti 4 Lietuvos laivynai ir dabar tebenaikinamos jūrinės institucijos, LT Jūrininkų sąjunga, Jūrų veteranų asociacija ir Klaipėdos visuomenininkai boikotuoja Jūrų šventės eiseną!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS