Įkurs naują komisiją uostamiestyje | KaunoDiena.lt

ĮKURS NAUJĄ KOMISIJĄ UOSTAMIESTYJE

Klaipėdoje bus įkurta nepriklausoma neveiksnių asmenų būklės peržiūrėjimo komisija. Pastarosios savivaldybėse turi atsirasti nuo sausio 1-osios, kai įsigalios Civilinio kodekso pakeitimai.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė pasakojo, kad komisiją sudarys psichiatrai, teisininkai, socialiniai darbuotojai. Savivaldybės atstovų jose nebus.

Komisija peržiūrės tam tikroje srityje neveiksnaus asmens būklę ir priims sprendimą, ar tikslinga kreiptis į teismą dėl neveiksnumo peržiūrėjimo.

Tokias komisijas pavesta patvirtinti miestų ar rajonų taryboms.

Pasak A.Daujotienės, mieste gali būti įkurtos kelios tokios komisijos arba – viena, kuri dirbtų kelioms savivaldybėms. Gautas Neringos savivaldybės prašymas, kad Klaipėdos komisija savo paslaugas teiktų ir Neringoje, mat čia gyvena mažai neveiksnių asmenų – tik du.

Komisijoms išlaikyti savivaldybių biudžetams skiriamos specialiosios tikslinės dotacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kirpa

Kokias cia is biudzeto islaikomas naujas komisijas kuria? Kam jos reikalingos? Kuriamos naujos kedziu tryneju "darbo" vietos? Tikriausiai uz minimuma nedirbs?

Labai reikalinga komisija

Būtinai turėtų dirbti taip operatyviai, kaip dabar dirba miesto priežiūros skyrius.Bet greičiausiai bus kaip visada:išrenka-priima veiklos planą ir t.t.-visą laiką prasėdi ir gaišta laiką kalbų pilstymui iš tuščio į kiaurą

AK

Pagaliau gal kartą per kelis dešimtmečius bus patikrinta kiek priveista sukčių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS