Ilgalaikiams bedarbiams suras veiklos | KaunoDiena.lt

ILGALAIKIAMS BEDARBIAMS SURAS VEIKLOS

Viešųjų darbų programą pakeitė Užimtumo didinimo programa. Tikimasi, kad ji padės sumažinti nedarbo lygį mieste, atnaujinti ilgalaikių, kvalifikaciją praradusių bedarbių įgūdžius.

Miesto taryba patvirtino 2018–2020 m. užimtumo didinimo programą. Pagal ją kasmet laikiniems darbams planuojama įdarbinti 200–300 bedarbių.

Didžiausias dėmesys bus skiriamas skurdo ir socialinės atskirties riziką patiriantiems asmenims. Pastebima, kad jiems sudėtingiausia grįžti į darbo rinką. Paprastai tokie asmenys ilgą laiką būna ekonomiškai neaktyvūs, praradę darbinius įgūdžius, kvalifikaciją ar socialinius gebėjimus.

Ilgalaikiams bedarbiams bus siūlomi laikini darbai, kurie teiks socialinę naudą vietos bendruomenei, prisidės prie socialinės infrastruktūros palaikymo ir plėtojimo.

Paprastai tokie asmenys įdarbinami miesto viešųjų erdvių ar kiemų valytojais, įvairiose įstaigose pagalbiniais darbininkais. Jiems siūlomi nekvalifikuoti darbai.

Teigiama, kad žmonėms suteikiama teisė ne tik laikinai užsidirbti, bet ir atnaujinti įgūdžius.

Atkreiptas dėmesys, kad dalis laikiną darbą gavusių Viešųjų darbų programos dalyvių susirasdavo nuolatinę veiklą.

Numatoma, kad bedarbiai užimtumo programoje dalyvaus nuo dviejų iki šešių mėnesių.

2018–2020 m. užimtumo didinimo programai įgyvendinti kasmet ketinama panaudoti apie 512 tūkst. eurų. Šias lėšas skirs valstybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Geriausiu atveju

Darbabiržė pašalpą moka pusę metų.Vėliau-daryk ką nori, gyvenk kaip išmanai..Ir už tuos grašius jūs dar drystate reikalauti atidirbt?!!!!____Trolinkit tuos kurie sužlugdė LR pramonę, išvogė Valstybinį turtą(kuo sunaikino gausias darbo vietas),sušiko socialinę LR politiką.Daugumas tokių ir dabar sėdi valdžioje ar šiltose vietose-

Pritariu komentarui

Prie ko čia "palydintys asmenys"? Jei tau per penkiasdešimt, būk sveikų sveikiausias - jokie "palydintys asmenys" gauti darbą nepadės! Nei patirtis, nei sugebėjimai, nei kokybiškas darbas nesvarbu, svarbu amžius. Esi per senas, ir taškas! O pensinis amžius vis ilginamas, nors reikėtų jį trumpinti: jei darbdaviams net keturiasdešimtmetis jau "senis", tai ir pensija priklauso nuo keturiasdešimties! Tokių "per senų" ilgalaikių bedarbių turim daugybę, bet valdžia jų principingai nemato, kad vėliau galėtų teisuoliškai pareikšti: neturi stažo, todėl pensijos negausi! Ir nelyginkit "per senų" su pašalpiniais ir bambaliniais!

vargšui, pavydžiam anonimui

jei žmogus kurį laiką nedirba, jam priklauso pašalpą, o ilgalaikiams bedarbiams "ne darbo birža" pašalpų nemoka, beje ir darbo nepadeda susirasti, tik pasimatymus skiria, parašiukus dėlioja, gerus atlyginimus gauna, išlaikoma iš biudžeto pinigų, tad klausimas kam ji tokia reikalinga?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS