Išbandymas šaltu vandeniu baigiasi | KaunoDiena.lt

IŠBANDYMAS ŠALTU VANDENIU BAIGIASI

Į pietinės miesto dalies gyventojų namus grįžta karštas vanduo. Iki ketvirtadienio vakaro šilumininkai žadėjo atnaujinti šilumos tiekimą beveik visoje teritorijoje.

Įmonė „Klaipėdos energija“ pranešė, kad šilumos trasų patikrinimas padidintu slėgiu pietinėje dalyje atliktas sėkmingai. Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį atnaujintas šilumos tiekimas. Tačiau reikia laiko, kol ji pasieks vartotojus.

Žadėta, kad iki ketvirtadienio vakaro šilumos tiekimas bus atnaujintas beveik visai pietinei miesto daliai. Tačiau, kada klaipėdiečių butus pasieks karštas vanduo, priklauso ne tik nuo įmonės „Klaipėdos energija“, bet ir namo šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojų.

„Vis dar einame per kvartalus ir pajunginėjame. Iki vakaro turėtume baigti. Iš mūsų pusės bus padaryta viskas. Gal liks tik kokie keli ruoželiai, kur bus nustatyti defektai“, – ketvirtadienį po pietų pasakojo įmonės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris.

Dalį defektų, kurie išryškėjo hidraulinių bandymų metu, šilumininkai ketvirtadienį buvo nustatę ir iki vakaro turėjo pašalinti. Šilumos trasos tarp namų buvo trūkusios Bandužių, Laukininkų kvartale. Kita tokia vieta aptikta Žvejybos uosto rajone, prie Darbo biržos.

„Kol kas rimtų defektų nėra. Kai pajungsime visus kvartalus, situacija bus aiškesnė. Būtent tada ir išryškėja defektai“, – tvirtino vadovas.

Pasak A.Smagurio, ketvirtadienio rytą buvo perskambintos visos didesnės bendrijos, administratoriai, šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai ir informuoti, kad įmonė „Klaipėdos energija“ atnaujina šilumos tiekimą.

„Įspėjome, kad paruoštų namų sistemas. Jei tai buvo padaryta, vakare neturėtų likti daug be karšto vandens“, – tvirtino vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

gyventojai

Na ,stai ir savaitgalio sulaukeme , o silto vandens nera . Kodel atsakingi valdininkai neparaso zinutes , kada teiksis paleisti silta vandeni . Siaurine miesto dalis taip nebuvo nuskriausta . Mes norime aiskumo . Turite suprasti , kad su karstais puodais ir dubenimis gyventojams nepatogu praustis .

Pikta mama

Kam skelbti,kad baigiamas,jei iki pat siol silto vandens nera?

Laukininkai

Ketvirtadienį jau buvo sugrįžęs šiltas vanduo, tačiau penktadienį iš ryto vėl tik šaltas - Laukininkų g. 12. Matosi, kad tai globali problema mieste, pasireiškianti skirtinguose kvartaluose, todėl būtų gerai, kad šilumininkai bent jau painformuotų kada turėtų išsispręsti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS