Išvirtę stulpai užminė mįslę | KaunoDiena.lt

IŠVIRTĘ STULPAI UŽMINĖ MĮSLĘ

Savaitgalio audros neatlaikę Kairių gatvės apšvietimo stulpai, kurie buvo rekonstruoti prieš pusmetį, tapo galvosūkiu ir darbus atlikusiai įmonei. Aiškinamasi, kodėl nulūžo atramos.

Savaitgalio audros neatlaikę Kairių gatvės apšvietimo stulpai, kurie buvo rekonstruoti prieš pusmetį, tapo galvosūkiu ir darbus atlikusiai įmonei. Aiškinamasi, kodėl nulūžo atramos.

Dienraštis „Klaipėda“ rašė, kad savaitgalį siaučiant vėjui uostamiesčio ugniagesiai į Kairių gatvę skubėjo du kartus. Iš pradžių buvo rasti du nuvirtę apšvietimo stulpai. Vėliau gautas pranešimas ir dėl dar vieno.

Keisčiausia, kad naujos atramos nebuvo išverstos, o nulūžo ties pagrindu. Kairių gatvės rekonstrukcija finišavo liepos viduryje. Ši arterijos dalis priklauso Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai.

„Nuostolių nepatyrėme. Darbus vykdžiusi įmonė yra suteikusi vienerių metų garantinį laikotarpį. Jie viską sutvarkys“, – tvirtino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovė Dovilė Ringis.

Vakar situaciją Kairių gatvėje vertino ir rekonstrukciją vykdžiusios įmonės „Hidrostatyba“ specialistai. Jie skaičiavo, kiek atramų nuvertė ar pažeidė vėjas.

Pasak bendrovės „Hidrostatyba“ statybos direktoriaus Romo Stonkaus, labai keista, kad stulpų atramos nulūžo, o nebuvo išverstos.

„Kol kas sunku kažką konkrečiai pasakyti. Jei atramos būtų paprasčiausiai išverstos, nebūtų neįprasta. Tačiau jos yra nulūžusios. Patys nustebome. Ar pasitaikė gamyklinis brokas, ar kažkas buvo neapskaičiuota, sunku pasakyti. Aiškinamės situaciją“, – komentavo direktorius.

R.Stonkus pabrėžė, kad savaitgalį siautęs vėjas buvo labai stiprus. Gūsiuose siekė iki 27 metrų per sekundę. „Vėjas tikrai turėjo įtakos“, – teigė vadovas.

Į Tarptautinę perkėlą vedančios Kairių gatvės rekonstrukcija kainavo beveik 30 mln. litų. Buvo atnaujintas 2 570 metrų ruožas. Darbai truko trejus metus.

Lėšas gatvės atnaujinimui skyrė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir ES.

GALERIJA

  • Išvirtę stulpai užminė mįslę
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

brrr

garantija metams....kokie muchai tokias sutartis sudarineja!

seklys

kai gaminio sertifikatai yra nupaisomi su word paintu ,kad ilisti i konkurso kainas - tai tokiu bajeriu bus ir daugiau

Jonas Lietuvis

Jokių stebuklų. Tegu konstruktoriai pasižiūri į teleskopinę meškerę ir paaiškės projektavimo klaida. Sekančią audrą grius Minijos gatvėje esantys šviestuvai. Dabar vėją užstoję namai, sutrukdė pakankamai įsiūbuoti, ir nulūžti per silpnai suprojektuotoje vietoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS