Teisme – J. Liesio pergalė prieš antstolius | KaunoDiena.lt

TEISME – J. LIESIO PERGALĖ PRIEŠ ANTSTOLIUS

Po keturiolikos metų sulaukęs ieškinio iš antstolės už baudos išieškojimą žinomas atlikėjas Juozas Liesis teisme įrodė, jog pinigai iš jo sąskaitos buvo nuskaičiuoti neteisėtai. Aukštesnės instancijos teismas įpareigojo antstolę grąžinti nuskaitytas lėšas.

Dainų atlikėjas ir renginių vedėjas J. Liesis į teismų maratoną stojo dėl principinių dalykų ir nuginčijo antstolės veiksmus.

Vyras 2003 m. vasarą už Kelių eismo taisyklių pažeidimą gavo 50 litų (14,48 Eur) baudą. Tačiau tik 2017-ųjų vėlyvą rudenį antstolė priėmė patvarkymą nuskaityti nuo atlikėjo sąskaitos 82,50 Eur sumą, esą kaip honorarą už atliktus veiksmus procesinėje byloje.

Su tuo J. Liesis nesutiko ir tikino, jog nepelnytai yra prašomas susimokėti.

Vyras aiškino baudą sumokėjęs dar 2003 m., tiesa, pripažino, jog nebuvo to padaręs laiku.

Kadangi atlikėjas praleido 15 dienų laikotarpį, per kurį turėjo sumokėti baudą, policija baudos išieškojimo procesą perdavė antstoliams.

Iš pradžių išieškojimu užsiėmė viena uostamiesčio antstolė, tačiau jai baigus veiklą kolegės darbus perėmė kita antstolė, kuri ėmėsi veiksmų, kad būtų užbaigtos net ir itin senos išieškojimų bylos.

Antstolė argumentavo aiškindama, kad J. Liesis baudą sumokėjo tik gavęs antstolių pranešimą, tad nėra teisus teigdamas, jog esą laiku atsiskaitė su valstybe.

Tačiau J.Liesis teisme ginčijo išieškojimo teisėtumą, teigdamas, jog šiam procesui yra suėjusi senatis.

Civilinio proceso kodeksas (CPK) nurodo, jog vykdomoji byla, kurioje išieškomos tik vykdymo išlaidos, negali būti vykdoma ilgiau kaip 10 metų nuo vykdomojo dokumento grąžinimo išieškotojui.

CPK taip pat nurodyta, jog, nustačius, kad antstolio apskaičiuotos vykdymo išlaidos yra aiškiai nepagrįstos, teismas gali skirti antstoliui iki 300 eurų baudą.

Klaipėdos apygardos teismas tokių kraštutinių priemonių nesiėmė, tačiau nusprendė panaikinti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų 2017 m. gruodžio 27 d. nutartį ir klausimą išspręsti iš esmės.

Teismas panaikino antstolės patvarkymą dėl vykdymo išlaidų išieškojimo ir antstolę įpareigojo į pareiškėjo J. Liesio sąskaitą grąžinti 82,5 Eur sumą.

GALERIJA

  • Teisme – J. Liesio pergalė prieš antstolius
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Zenonas Priekuliškis

Kokia čia gali būti pagarba teismui? Kodėl? Todėl, kad joks teisingumas netriumfavo. Būtų priteisę antstoliui baudą ir palūkanas, spauda paskelbusi antstolio pavardę, tai būtų triumfas. Aš susidūriau su teisėjos V.Olcvikienės ir antstolio A.Selezniovo nusikalstama veikla, jokia sisteminė spauda nerašo, bijo ar dangsto, bendradarbiauja? Mano tel. 8 662 33770.

Antanas

Tai buvo turbut sutarimas tarp antstolio ir klaipėdos teisėjo.Juk antstolis konsultavosi.

Pagarba p. Liesiui

Cia tik p. Liesis galejo bylinetis, zinodamas istatymus bei budamas nekvailas. O kitas dargi butu praloses, bei advokatui sumokejes....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS