Jakų sankryža – kelių bepročių rojus | KaunoDiena.lt

JAKŲ SANKRYŽA – KELIŲ BEPROČIŲ ROJUS

 

Pajūrio vairuotojai visiškai suįžūlėjo – į Jakų žiedinę sankryžą jie dažnai skuba net žaliąja zona, taip suformuodami net tris eismo juostas.

Neria skersai

Jakuose policijos pareigūnai galėtų užfiksuoti dešimtis pažeidimų kiekvieną dieną.

Tapo įprasta matyti vaizdelius, kai nuo uostamiesčio pusės važiuojantieji žiedinės sankryžos link neria į sankryžą bet kaip.

"Vaizdelis kartojasi kas rytą. Automobiliai nuo Klaipėdos dažniausiai rikiuojasi antrojoje eismo juostoje ir, kaip nurodo eismo linijos, į žiedinę sankryžą įvažiuoja tik iš antrosios. Pirmoji juosta skirta važiuojantiesiems Šilutės link. Tačiau kas kartą matau vis tą patį. Gudruoliai šoka į pirmą juostą, tuomet rikiuojasi prieš kitų automobilių nosis į antrąją ar net trečiąją ir neria, kur jiems patinka", – pasakojo vairuotojas, ne kartą užfiksavęs rytinius eismo vaizdus registratoriumi.

Kartą taip važiavę keli automobiliai vos nesitrenkė į skersai kelio įvažiavusius du sunkvežimius. Paskui vieną vilkiką tokiu pat neleistinu būdu į sankryžą brovėsi ir antras vilkikas.

Vairuotojai pastebi, kad įvažoje į Jakų žiedinę sankryžą nepastatysi policijos pareigūno, todėl sukontroliuoti tokių pažeidėjų faktiškai neįmanoma.

Į sankryžą – laukais?

Tačiau dabar kelių ereliai dar labiau pakėlė sparnus.

Po darbo valandų nutįsus pirmosioms spūstims iš Kauno pusės, į žiedinę sankryžą vairuotojai neria kone trimis eismo juostomis, nors realiai čia yra tik viena.

"Važiavau šiuo keliu rugsėjo 14-ąją 16 val. 59 min. Nuo Kauno pusės jau driekėsi eilė. Kantriai stovėjau įvažoje, nors automobiliai labai lėtai judėjo sankryžos link. Staiga už mano automobilio stovėjęs visureigis pamėgino šoktelėti iš kairės, bet nedrįso. Dar kiek palūkuriavęs ir pamatęs, kad iki sankryžos teliko keturi automobiliai, šoko į žalią veją ir didoku greičiu nudūmė į sankryžą", – pasakojo įvykį užfiksavusi vairuotoja.

Moteris spėjo nufotografuoti pažeidėją. Tačiau beveik po minutės pasikartojo analogiška situacija, tik iš kitos pusės.

"Raudonas mikroautobusiukas suko į įvažą nuo Jakų gyvenvietės pusės. Vairuotojai praleido moteriškę, kurios automobilis stovėjo prieš autobusiuką. O šio vairuotojas staiga įnėrė į eismo juostą iš dešinės pusės ir žaliąja veja įšoko į žiedinę sankryžą. Tai ką, jau laukais važinėjame?" – šiurpo vairuotoja.

Rizikuoja nemalonumais

Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika pabrėžė, kad toks vairuotojų "migravimas" iš vienos eismo juostos į kitą, kai tai draudžia kelio ženklai, gali jiems užtraukti baudas.

"Jei eismo juosta nurodo, kad ja išsukama iš žiedo, taip ir privalu vairuoti. Čia grėstų atsakomybė už kelio ženklų, horizontalaus ženklinimo nepaisymą", – tikino M.Džermeika.

Tiesa, pareigūnai pripažįsta, kad specialiai eismo kontrolės priemonių Jakų sankryžoje nevyksta.

Tačiau dažniausiai čia vairuotojus stebi nežymėtas policijos automobilis.

"Žmonės ir patys užfiksuoja tokius gudruolius. Tegul siunčia mums arba užpildo pranešimą tinklalapyje epolicija.lt. Visus pranešimus tiriame ir priimame procesinius sprendimus. Jei toks vairuotojas nusižengs pirmą kartą ir dar atsipirks menka bauda, tai kitą kartą jau gaus rimtesnę baudą. Jei tai yra sisteminis pažeidimas, verta skirti tam dėmesio", – pastebėjo M.Džermeika.

GALERIJA

  • Juostos: policija žada tramdyti nuolat kelių eismo taisykles Jakų žiedinėje sankryžoje pažeidinėjančius vairuotojus.
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

To Algis

Tai kad ženklas yra, baltu ant mėlyno...Pirma juosta - tik išsukimui

Tempejui

Žiurėk, kad pačiam netektu dantų ant asfalto palikt divyri tu :D

Ištempt

iš mašinos ir gerai išvanoti kailį ir palikti numestus į pakrūmes,kad išmoktų važinėti kaip žmonės!Kokie čia"ereliai",čia yra paskutiniai debilai,daiktus reikia vadinti tikrais vardais!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS