Jau pradės ruoštis „Europiadai“ | KaunoDiena.lt

JAU PRADĖS RUOŠTIS "EUROPIADAI"

Nors tarptautinis folkloro festivalis "Europiada" Klaipėdoje vyks po poros metų, miesto vadovai jau pradėjo kalbą apie pasiruošimą šiam neeiliniam įvykiui.

2020 m. "Eouropiada" antrą kartą vyks Klaipėdoje, nors paprastai tame pačiame mieste šis festivalis nerengiamas.

"Europiada" buvo vienas geriausiai klaipėdiečių įvertintų renginių, vykusių mūsų mieste.

Jau šių metų rugsėjo 13 d. į Klaipėdą atvyks šio festivalio organizacinio komiteto prezidentas.

Tądien vyks miesto tarybos posėdis, kuriame ketinama patvirtinti ir pasirašyti sutarties su šiuo komitetu projektą. Taip prasidės renginio organizavimas.

"Europiados" metu į Klaipėdą atvyks apie 6 tūkst. festivalio dalyvių, renginys pritrauks labai daug svečių. Todėl klaipėdiečiai turi ką veikti jam ruošiantis.

Pirmiausia teks paruošti informaciją apie mūsų miestą, pasiruošti tokį milžinišką kiekį žmonių apnakvinti, pamaitinti, parengti vietas koncertams mieste ir pagrindinę didžiojo koncerto vietą.

Prieš kelerius metus pagrindiniai koncertai vyko Vasaros estradoje.

Tada pasiruošimas buvo skubotas. "Europiados" entuziastai bei rengėjai prisimena, kaip žiūrovai ir dalyviai išsitepė rūbus atsisėdę ant nespėjusių išdžiūti ką tik nudažytų suolų.

"Spalį Antverpene festivalio komitetui man teko pristatinėti mūsų miestą. Tada supratau, kad šis faktas vis dar neužmirštas, visi jį prisimena kaip smagų pokštą. Panašu, kad jis nesugadino miesto įvaizdžio, buvau juokais klausinėjamas, kokia spalva šį kartą marginsime drabužius", – teigė Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Gali būti, kad didysis koncertas po poros metų vyks ne estradoje, o Kruizinių laivų terminale arba piliavietės aikštėje.

Jau visai netrukus turėtų būti sudarytas vietos festivalio organizacinis komitetas.

Kadangi po rinkimų miesto valdžios asmenys gali keistis, komiteto sąraše bus nurodytos ne pavardės, o pareigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klaipediete .

Vadinasi bus betvarke? Na ir kas ,kad keisis valdzia ,ar JI atejusi viska sugriaus , Tik su pavardem ir kas uz ka atsakingas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS