Jaunieji geografijos mokslo aistruoliai | KaunoDiena.lt

JAUNIEJI GEOGRAFIJOS MOKSLO AISTRUOLIAI

Klaipėdoje sulaukta daugiau nei 80 gabiausių jaunųjų geografų iš įvairių Lietuvos miestų, kurie jėgas išbandė Lietuvos mokinių geografijos olimpiadoje. Šių metų tema: „Kalnai – žemės puošmena“. Moksleiviai turėjo įveikti ne tik teorines, bet ir vaizdo užduotis.

Geografijos olimpiada – puiki galimybė jauniems Žemės mokslų entuziastams, sukaupusiems ne vienerių metų patirtį ir žinias, išbandyti savo jėgas.

Klaipėdos universiteto Socialinės geografijos ir regionistikos studijų centro vadovas Eduardas Spiriajevas džiaugėsi tokia dalyvių gausa.

„Smagu, jog geografijos mokslai pritraukia tiek daug jaunų, talentingų moksleivių būtent čia, į Klaipėdos universitetą“, – kalbėjo E. Spiriajevas.

Mokslininkas pasakojo, jog tokios olimpiados padeda ugdyti moksleivių suvokimą apie juos supančią aplinką, lavina intelektą.

„Pasaulio pažinimo olimpiada tampa ne tik geografinio žinojimo, bet ir susitikimų, dalijimosi idėjomis ir naujų draugysčių vieta, skatinanti talentingus jaunus žmones rinktis geografijos mokslininko kelią, kuris padeda suprasti ir formuoti mūsų pasaulio ateitį“, – teigė E. Spiriajevas, moksleivius paraginęs rinktis geografijos studijas.

Anot organizatorių, šis renginys skatina puoselėti pažinimo troškimą ir tyrinėjimo dvasią, lavina kritinį mąstymą, sprendimo priėmimo įgūdžius.

„Olimpiados tikslas – plėtoti geografinę pasaulėvoką, formuoti ir gilinti geografinius įgūdžius, padėti mokiniams įsivertinti geografines žinias“, – kalbėjo Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidento pavaduotoja Angelė Pakamorienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS