Joniškės kapinėse verda darbai | KaunoDiena.lt

JONIŠKĖS KAPINĖSE VERDA DARBAI

Jau kurį laiką Joniškės kapinėse vyksta dideli teritorijos tvarkymo darbai – šalinami menkaverčiai ir ligoti medžiai, savaime suvešėję krūmynai. Pagrindinėje alėjoje ketinama pasodinti naujų lapuočių, įkurdinti augalų kompoziciją.

Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė teigė, kad želdinių tvarkymo darbai prasidėjo birželį. Nemažai jų jau spėta atlikti.

„Pagrindinis didysis kirtimas pabaigos link juda dešinėje kapinių pusėje, dabar pereisime į kairiąją“, – apibendrino Z.Stankienė.

Planuojant darbus, suskaičiuota apie 1 700 kapinėse augančių medžių ir krūmų. Juos įvertinus nutarta, kad vertėtų iškirsti kiek daugiau nei 400.

„Kai bus pašalinti pagrindiniai medžiai, žiūrėsime, kas lieka“, – teigė skyriaus vedėja.

Jeigu reikės, žadama nugenėti kai kuriuos likusius medžius, kad į kapinių teritoriją patektų daugiau saulės šviesos.

Pasak pašnekovės, iškirstą pagrindinę alėją numatoma atsodinti – čia senuosius medžius pakeis mažalapės liepos. Alėjos pabaigoje ketinama sukurti augalų kompoziciją.

Z.Stankienė priminė, kad dar pavasarį Joniškės kapinėse buvo pakeistos visos vandens kolonėlės, prie jų įrengti šulinėliai, kad tykštantis vanduo nebėgtų ant takų.

Šiuo metu Joniškės kapinėse vykstančius želdinių tvarkymo darbus atlieka bendrovė „Gargždų komunalinės paslaugos“. Darbai atsieis apie 64 tūkst. eurų.

Skyriaus vedėja pastebėjo, kad suplanuotus darbus buvo žadėta atlikti per maždaug porą metų, tačiau jau dabar matyti, kad tiek laiko neprireiks.

„Jeigu tik nebus problemų, nes kai kapuose reikia pjauti medžius, tai būtina daryti itin atsargiai“, – aiškino Z.Stankienė.

Pašnekovė taip pat patikino, kad gražinti siekiama ir Lėbartų kapines – neseniai čia naujomis trinkelėmis išgrįstas pagrindinis takas, pagrindinė aikštė paruošta kloti naujai dangai.

Tiesa, ne visi klaipėdiečiai nudžiugo Joniškės kapinėse išvydę  įsibėgėjusius želdinių tvarkymo darbus.

„Tiesiog baisu, visus medžius kerta. Ten buvo tokia graži alėja“, – kertamų želdinių gailėjo neseniai kapinėse apsilankiusi klaipėdietė Agnė.

Moters teigimu, įvairūs užsienio miestai siekia didinti žaliuosius plotus, mažinti užterštumą triukšmu, o Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje esą einame priešinga kryptimi.

GALERIJA

  • Joniškės kapinėse verda darbai
  • Joniškės kapinėse verda darbai
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to kur pauštelis nutūps

Niekas neliepia visų medžių kirsti,bet ir miško kapinėse nereikia.Tegul tavo tas paukštelis tupi ,vietos užteks visiems ir medžių visų neišpjaus.

Kur paukstelis nutups?

Kapines be medeliu- kosmaras. Tai kur nutups paukstelis, pasivertes vele ir giedos giesmele....p. Vida, kur Tamstos paukstelis atsitups, kad bijote medeliu, ant kokios sakos suciulbes?

vida

Tegul tik kerta tuos medžius, kapinėse jiems ne vieta.Prie mūsų kapo medžių alėja-vasarą neauga gėlės nuo to pavėsio, rudenį vien tik krūvos lapų.Laukiu kada jų nebeliks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS