Jono kalneliui ieškos tvarkytojo | KaunoDiena.lt

JONO KALNELIUI IEŠKOS TVARKYTOJO

Po mėnesio ar pusantro uostamiesčio savivaldybė pradės žvalgytis, kas imsis tvarkyti Jono kalnelį ir jo prieigas. Jau ruošiamos konkurso sąlygos.

Po atnaujinimo Jono kalnelio ir bastiono komplekso vaizdas turėtų visiškai pasikeisti. Darbai suskirstyti etapais, tačiau didesnę jų dalį numatyta atlikti pirmojo metu.

Pradėti žadama nuo svarbiausių ir reikalingiausių. Kiek darbų bus atlikta pirmojo etapo metu, priklausys ir nuo to, už kokią sumą jie bus nupirkti.

Techniniame Jono kalnelio ir bastiono komplekso projekte numatyta atstatyti šlaitą Kultūros fabriko pusėje, o čia esančią pievą paversti aikšte.

Šioje erdvėje vyktų pasirodymai, būtų sumontuoti vaikų žaidimų įrenginiai. Jie atsirastų ne tik ant šlaito, saloje norima įkurdinti amfiteatro tipo sėdėjimo vietas.

Suplanuota pakloti naujus pėsčiųjų ir dviratininkų takus, atnaujinti apšvietimą, sutvarkyti tiltelius, pakloti tinklus. Elektra ir vandentiekis bus reikalingas renginių metu.

Pirmo etapo metu nežadama tvarkyti poternų, tačiau į erdvę bus galima patekti iš viršaus. Numatyta įrengti keltuvą.

Antrojo Jono kalnelio ir bastiono komplekso atnaujinimo metu ketinama įkurdinti nemotorinių laivų ir irklenčių prieplauką.

Projektą planuojama įgyvendinti ES ir savivaldybės lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vėtra

Kartą jau sutvarkė už milijonus. Ir kas ? Centrą tvarkykite , senamiestį blizginkite ! Suolelius Dienovydžio aikštėje suremontuokite, šiukšlinė prie Dangės Karslkronos aikštės išrauta iš žemės nuo žiemos ore kybo, Žvejų gatvę norėjo paversti pėsčiųjų bulvaru, bet padarė atliekų konteinerių alėja , grindinys prie Dangės prie Žvejų gatvės 10 kaip po tankų manevrų. Apsidairykite , pamatysite kokiame mieste gyvenate !

nsuprantama

Gal geriau sutvarkytų pačioje miesto širdyje esantį architektūros paminklą, tapusį namu-vaiduokliu – buvusia odos-veneros ligų ligoninę? Bet gal teritorijos "tvarkymas" ir statybos prie Jono kalnelio duoda didesnius otkatus. Tada, viskas aišku.

kardas

Kam ieškot,Žemkasa laimes arba Hidrostatyba ane ex liberalcentristai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS