Kaip Klaipėda minės valstybingumo šimtmetį? | KaunoDiena.lt

KAIP KLAIPĖDA MINĖS VALSTYBINGUMO ŠIMTMETĮ?

Uostamiesčio gyventojai užduoda klausimą, kuri šventė uostamiesčiui yra svarbesnė – ar šiais metais minimas valstybės atkūrimo šimtmetis, ar Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 95-osios metinės?

Klaipėdos gyventojai juokaudami pastebi, jog valstybingumo šimtmetį miestiečiai realiai turėtų minėti tik po 5-erių metų, nes 1918 m. vasario 16-ąją Lietuvai paskelbus nepriklausomybę Klaipėdos kraštas priklausė Vokietijai.

Kol kas, be Nyderlandų Karalystės ambasados dovanotų tūkstančio tulpių svogūnėlių, kurie buvo susodinti suformuotame užraše "LT 100", uostamiestyje dar nematyti apvaliai progai skirtų ženklų.

Pasak įmonės "Klaipėdos želdiniai" direktoriaus Gedimino Valašino, dovanotiems "Gintarinė Lietuva" rūšies tulpių svogūnėliams teko ieškoti ypatingos vietos.

"Lygumoje užrašas nebus matomas, o uostamiestyje neturime kalvų. Piliavietės kasinėti neleido aplinkosaugininkai, tad nusprendėme svogūnėlius pasodinti Mokyklos gatvės tilto šlaite, kad užrašas pasitiktų įvažiuojančiuosius į miesto centrą", – tikino G.Valašinas.

Kol kas tai vienintelis šimtmečio minėjimo akcentas Klaipėdoje. Tačiau savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis žadėjo, jog puošmenų miestui netrūks, nors taip kaip Palanga, kuri kalėdiniu laikotarpiu buvo apšvietusi Palangos tiltą, Klaipėda nežada žibėti trispalvėmis šviesomis.

"Švieselėmis ir fejerverkais klaipėdiečių nestebinsime. Bet pagrindinių renginių vietose bus kuriama speciali scenografija. Prieš Vasario 16-osios renginius ypatingai bus papuošta Atgimimo aikštė. Pagrindinių valstybinių švenčių metu viešosios erdvės bus apipavidalintos ypač meniškai. Svarstome apie vizualinius akcentus, kurie turėtų būti prie Danės upės", – tikino N.Lendraitis.

Kultūros skyriaus vedėjas užsiminė, kad mieste atsiras daugiau socialinės reklamos.

Pirmieji vizualiniai miesto papuošimai pasirodys Sausio 13-osios minėjimo metu. Vėliau, Sausio 15-ajai, Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 95-osioms metinėms, miestas jau turėtų būti labiau papuoštas.

O minint valstybingumo šimtmetį žadama dar daugiau akcentų.

"Reikia nepamiršti, kad Klaipėda šiemet yra Europos sporto miestas. Tenka sukti galvas, kaip mums tinkamai prisistatyti", – teigė N.Lendraitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Anonime

pagrauzk... :D

Anonimas

MES bybi dedam ant tos jusu piderasines lietuviskos ,,valstybes,,

Kaip minės,kaip minės ..

OGI SU JAU 6 METUS BESITĘSIANČIAIS GARLIAVOS SKANDALO TEISMAIS.Argi ne gėda kad mūsų šalyje iki šiol vietoje to, kad išgaudyti pedofilus, teisiami ne tik tie, kurie su jais kovojo, bet net tie kurie tik buvo nuvažiavę pažiūrėti kas dedasi Klonio gatvėje?Į KĄ ŠIANDIEN PAVIRTO LIETUVA?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS