Kalotės gyventojus piktina šiukšlės | KaunoDiena.lt

KALOTĖS GYVENTOJUS PIKTINA ŠIUKŠLĖS

Norėdama išvengti nelegalių sąvartynų, miesto valdžia pašalina prie įvažų į miestą esančius konteinerius. Jų nebeliko ir Kalotėje. Gyventojai nepatenkinti, kad konteineriai nukelti, o šiukšlės liko.

Norėdama išvengti nelegalių sąvartynų, miesto valdžia pašalina prie įvažų į miestą esančius konteinerius. Jų nebeliko ir Kalotėje. Gyventojai nepatenkinti, kad konteineriai nukelti, o šiukšlės liko.

Nespėjo rinkti atliekų

Kalotėje priešais parduotuvę stovėję antrinių žaliavų konteineriai buvo išvežti penktadienį.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė pasakojo, kad toks sprendimas priimtas, nes prie pastarųjų nuolat buvo netvarka.

„Tuo nuolat skųsdavosi gyventojai. Žmonės, gyvenantys rajonuose, važiuodami čia palikdavo atliekas. Nespėdavome tvarkyti. Sudarėme komisiją, nuvažiavome įvertinti situaciją ir priėmėme sprendimą juos patraukti“, – pasakojo vedėja.

Anot D.Berankienės, namų, kuriems buvo skirti šie antrinių žaliavų konteineriai, nėra daug – apie 15.

Jiems bus pasiūlytas kitas atliekų rūšiavimo būdas – išdalyti tam skirti maišai. Apie tai gyventojai bus informuoti laiškais.

Vedėja tvirtino, kad stengiamasi pašalinti visus konteinerius, kurie yra prie įvažų į miestą.

„Tokia pat situacija buvo ir prie Mumlaukio ežero. Rajonuose gyvenantys žmonės ten palikdavo savo atliekas. Tuos konteinerius patraukėme. Taip pat buvo ir prie Rimkų“, – komentavo vedėja.

Siūlys kitą būdą

D.Berankienė aiškino, kad tokiais atvejais, jei leidžia galimybės, konteineriai perkeliami toliau nuo pagrindinio kelio, į kvartalo vidų.

Jei taip, kaip Kalotėje, padaryti neįmanoma, gyventojams pasiūlomos individualios rūšiavimo priemonės. Sprendimas patraukti konteinerius tarp gyventojų didelių diskusijų nesukėlė. Tiesa, žmonės piktinosi, kad čia paliktos šiukšlės.

„Sunku pasakyti, kiek laiko tos šiukšlės čia guli. Gal nuo rudens. Kažkas atvežė ir paliko jas prie konteinerių. Antrinių atliekų konteinerius vežėjai ištuštindavo, o maišus palikdavo“, – pasakojo netoliese gyvenanti moteris.

Vėjas išdraskė maišus

Kalotiškė pasakojo, kad kartą kaimynė vežėjų net prašė paimti šiukšlių maišus, tačiau šie paaiškino, kad išveža tik antrines žaliavas.

„Suprantama. Jiems juk nepriklauso. Tačiau dėl tų šiukšlių kenčia gyventojai. Vėjas išdraskė maišus, išnešiojo atliekas. Viskas guli palei tvoras. Vaizdas baisus. Pro šalį važiuojantys žmonės, matyt, mano, kad čia gyvena labai netvarkingi žmonės“, – svarstė gyventoja.

Pasak moters, nei ji, nei kaimynai šiukšlių prie konteinerių tikrai nepaliko. Gyventojai turi savo konteinerius.

„Labai norime atsikratyti šių šiukšlių. Nesmagu, kai šalia toks šiukšlynas“, – teigė gyventoja.

D.Berankienė aiškino, kad bešeimininkių atliekų tvarkymu rūpinasi Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius. Jam pranešta apie likusias šiukšles Kalotėje.

„Viskas bus sutvarkyta. Reikia tik sulaukti eilės“, – komentavo vedėja.

GALERIJA

  • Kalotės gyventojus piktina šiukšlės
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

beje, kas nežinot

yra toks labai patogus dalykas eco app. Aktualiau gal tiems patiems ecoserviso klientams, bet nebūtinai. Tai - nemokama programėlė, per kurią galima pažiūrėti, kur stovi konteinerių aikštelės, kada išvežamos šiukšlės, užsisakyti įvairias ecoserviso paslaugas ir t.t.

Robertaaaa

kaip džiaugiuosi, kad gyvenu Vilniuje... Tokių problemų mano rajone tiesiog nėra. Ir žmonės tvarkingi, ir mus aptarnaujanti įmonė (ecoservisas) tvarkosi puikiai. Netrūksta ir rūšiavimo konteinerių, šiukšlės išvežamos laiku...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS