Karinių jūrų pajėgų 26-ųjų metinių proga padėkota už bendradarbiavimą | KaunoDiena.lt

KARINIŲ JŪRŲ PAJĖGŲ 26-ŲJŲ METINIŲ PROGA PADĖKOTA UŽ BENDRADARBIAVIMĄ

  • 4

Liepos 4 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos Karo laivų flotilėje iškilmingai paminėjo savo veiklos atkūrimo 26-ąsias metines. Jų proga Karinių jūrų pajėgų vadas asmeniškai padėkojo visiems partneriams, geranoriškai prisidėjusiems prie tarptautinių karinių pratybų „Baltijos operacijos 2018“ (angl. ,,BALTOPS 2018”) priėmimo organizavimo ir įteikė Karinių jūrų pajėgų istorijos metraščius.

Lietuva pirmą kartą istorijoje šių pratybų pradinės fazės metu birželio 1–4 dienomis Klaipėdoje organizavo galutinę laivų junginių veiksmų jūroje planavimo konferenciją (angl. Prie-Sail Conference). Dėl to į Klaipėdos uostą minėtomis dienomis buvo atplaukę 30 užsienio karo laivų su didžiausiu pratyboms vadovavusiu JAV karinio laivyno štabo laivu ,,Mount Whitney“.

Tomis dienomis Lietuva, šalies Karinės jūrų pajėgos ir Klaipėdos miestas turėjo unikalią galimybę atvykusioms užsienio įguloms parodyti savo organizacinius gebėjimus ir svetingumą. Kariniai laivai – dideli koviniai, aprūpinimo, ir mažesnieji išminavimo laivai į Klaipėdos uostą pradėjo plaukti jau nuo gegužės 31 d. ryto. Klaipėdos miestas visų šalių karinius laivus pasitiko demonstruodamas gražų gestą – Klaipėdos uosto šiauriniame mole iškelė tų valstybių vėliavas. Laivai švartavosi daugelyje Klaipėdos uosto krovos terminalų krantinių: KLASCO, Klaipėdos Smelte, BEGA, Centriniame Klaipėdos terminale, Smiltynės perkėlos terminale ir Vakarų laivų statykloje.

Į Klaipėdą atvykusių karinių laivų įgulų laukė įdomus ir turiningas savaitgalis. Klaipėdos miesto savivaldybė pasirūpino nemokamu viešuoju transportu atvykusiems svečiams, surengiant Karinių jūrų pajėgų orkestro koncertą nemokamai suteikė Klaipėdos koncertų salę, kiekvieną atvykusį laivą vaišino lietuviškais šakočiais. Daugelis Klaipėdos muziejų, Lietuvos jūrų muziejus buvo atverti nemokamam svečių lankymui. AB „Smiltynės perkėla“ pasirūpino nemokamu užsienio karo jūrininkų perkėlimu į Kuršių nerija, kad jie galėtų aplankyti jūrų muziejų.

Ypatingas dėmesys svečiams buvo sutelktas Lietuvos Karinėms jūrų pajėgoms su Klaipėdos savivaldybės parama organizuojant sportinius renginius. Birželio 1 d. mieste vyko futbolo, krepšinio, regbio turnyrai. Birželio 2 d. Klaipėdos miesto Atgimimo aikštėje buvo organizuota tarptautinių pratybų „Baltijos operacijos 2018“ sporto renginių šventė „Klaipėda Challenge“ kartu su Lietuvos kariuomenės Klaipėdos įgulos šventiniu renginiu – Visuomenės ir kariuomenės vienybės diena. Svečių komandos iš užsienio laivų turėjo puikią progą pasivaržyti tarpusavyje įvairiose nuotaikingose sportinėse estafetėse, kurias padėjo suorganizuoti sporto renginių įmonė „Pramogų burės“. Svečiams neišdildomą įspūdį paliko aistringos virvės traukimo varžybos ir daugelis kitų rungčių, o taip pat Klaipėdos irklavimo centro organizuotos Vikingų laivų lenktynės Danės upėje.

Malonu, kad per šį birželio pradžios savaitgalį, Klaipėdoje esant tokiam dideliam kiekiui užsienio karo jūrininkų, nebuvo užfiksuota jokių dramatiškų įvykių ar neigiamų incidentų mūsų svečių atžvilgiu. Klaipėdos miestas ir klaipėdiečiai išliko svetingi. Labai nudžiugino kilnus poelgis, kuomet vienas Klaipėdos miesto gyventojas aptiko ir grąžino pamestą piniginę Jungtinės Karalystės karo jūrininkui.

Karinės jūrų pajėgos dėkoja visiems partneriams, geranoriškai prisidėjusiems organizuojant mūsų sąjungininkų priėmimą. Klaipėdos ir Palangos miestų savivaldybėms už glaudų bendradarbiavimą ir visokeriopą paramą. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai už sklandžiai organizuotą karinių laivų priėmimą uoste ir išleidimą. Uosto krovos kompanijoms ir terminalams – KLASCO, Klaipėdos Smeltei, BEGA, Centriniam Klaipėdos terminalui, Smiltynės perkėlos terminalui ir Vakarų laivų statyklai už laivų priėmimą savo krantinėse ir organizuotą reikiamą logistinį aprūpinimą. Įmonei „Pramogų burės“, Klaipėdos irklavimo centrui ir Klaipėdos regbio klubui „Kovas“ už paramą organizuojant sportinius renginius. Dėkojame savanoriams talkinusiems Karinėms jūrų pajėgoms, siekiant užtikrinti sklandų laivų įgulų Klaipėdoje laisvalaikio organizavimą ir savanorius surinkusiai Astai Dirgėlienei.

Karinių jūrų pajėgų istorijos metraščiai įteikti Klaipėdos miesto merui Vytautui Grubliauskui, Palangos miesto merui Šarūnui Vaitkui, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktoriui prof. Dr. Viktorui Senčilai, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Alfonsui Motuzai, VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generaliniam direktoriui Arvydui Vaitkui, Klaipėdos uosto kapitonui Adomui Aleknai, KLASCO generaliniam direktoriui Audriui Paužai, LKAB ,,Klaipėdos Smeltė“ generaliniam direktoriui Rimantui Juškai, Centrinio Klaipėdos terminalo generaliniam direktoriui Karoliui Grigalauskui, Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos ,,Bega“ valdybos pirmininkui Aloyzui Kuzmarskiui, generaliniam direktoriui Laimonui Rimkui ir daugeliui kitų. Dėkojame visiems prisidedantiems ir kuriantiems Karinių jūrų pajėgų ateitį.

GALERIJA

  • Karinių jūrų pajėgų 26-ųjų metinių proga padėkota už bendradarbiavimą
  • Karinių jūrų pajėgų 26-ųjų metinių proga padėkota už bendradarbiavimą
  • Karinių jūrų pajėgų 26-ųjų metinių proga padėkota už bendradarbiavimą
  • Karinių jūrų pajėgų 26-ųjų metinių proga padėkota už bendradarbiavimą
  • Karinių jūrų pajėgų 26-ųjų metinių proga padėkota už bendradarbiavimą
A. Bertulės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

G

Mere, tai kaip čia taip gaunas? Nuo 2017 metų bendras įmonės Alora, UAB pasiūlymų skaičius konkursuose yra 4, iš kurių laimėti 4 (sėkmės koeficientas 100%). Alora pagrindiniai partneriai, konkurentai ir pirkėjai Pirkėjai: (pagal sutarčių skaičių) Klaipėdos miesto savivaldybės administracija Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras Panevėžio miesto savivaldybės administracija TOP organizacijos pagal konkursų, kuriuose įmonė dalyvavo ir laimėjo, sutarčių skaičių. Pirkėjai: (pagal sutarčių sumas) Klaipėdos miesto savivaldybės administracija 24 170 € Panevėžio miesto savivaldybės administracija 20 470 € Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras 7 260 € Alora neturi nei svetaines nei fb paskyros, o direktorius pagarsejes su ponu Romanovu!

liberalas nuo gentvilo

akivaizdu supelijusi ir nukvakusi seni nunes banga

A

Ir vel snukutis nerimsta..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS