Kavinei prie ežero – žalia šviesa | KaunoDiena.lt

KAVINEI PRIE EŽERO – ŽALIA ŠVIESA

Pramogautojų dėmesio vis daugiau susilaukiantis buvęs Mumlaukio ežeras (dabar – Svijanės) netrukus dar pagyvės. Čia atsirasiančiai kavinei miesto savivaldybė davė palaiminimą. Konkurso laimėtojui beliko iki galo suderinti eismo schemą su policija.

Trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje aptartas nestacionarios lauko kavinės prie Svijanės ežero atsiradimas.

Konkursą laimėjo vienintelis jame dalyvavęs Vaidas Kvedaras, vadovaujantis renginių organizavimo įmonei "Uoga.lt".

Mobili kavinė bus pastatyta šalia ežero esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Joje nebus prekiaujama alkoholiniais gėrimais, nežadama kepti ir kepsnių, čia klaipėdiečiai galės atsigerti kavos, užsisakyti užkandžių.

Kadangi kavinė bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelėje, konkurso dalyviui reikėjo gauti ir miesto Saugaus eismo komisijos pritarimą.

Komisijai kilo klausimų dėl automobilių stovėjimo vietų, mat ant Svijanės ežero vykstant žiemos šventėms transporto priemonių eilės nusidriekia pirmojoje Liepojos gatvės eismo juostoje.

Vis dėlto, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos žodžiais, kavinei prie ežero duotas sutikimas.

Betrūksta Klaipėdos kelių policijos tarnybos pareigūnų parašo.

"Įvertinome vienintelio konkurso dalyvio – mažosios bendrijos "Uoga.lt" pateiktus pasiūlymus. Saugaus eismo komisijos nariai išnagrinėjo ir pritarė eismo schemai. Tačiau bet kuriuo atveju, prieš paskelbiant laimėtoją, rekomenduota suderinti eismo schemą su Kelių policija. Tai – tik formalus veiksmas. Kai schema bus grąžinta su pareigūnų parašais, laimėtojas bus paskelbtas oficialiai", – teigė E.Mantulova.

Saugaus eismo komisijos posėdyje dalyvavę policijos pareigūnai tvirtino neužkirsiantys kelio kavinei atsirasti. Svarbiausia, kad tai netrikdytų saugaus eismo.

Svijanės ežeras ilgą laiką buvo vadintas Mumlaukiu (Aulaukiu). Istorinį pavadinimą vandens telkiniui miesto taryba sugrąžino praėjusiais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

ten pirma reikėtų paruošti vietą nes aikštelė yra maža telpa vos keli automobiliai reikėtų padidinti aikštelę o be to toje gatvės pusėje nėra net šaligatvio žiema ir taip gatvė susiaurėja ar ne įvyks kokia nelaimė o kur pastatys mašinas atvykę prie ežero tai reikalingas ir šiukšlių konteineris žodžiu kad būtų saugu ir patogu ir tvarkinga daug ko reikia o kol dokumentai vaikščios ir pavasaris ateis niekas nežino kada vėl bus tokia žiema

Šalia

Yra viešbutis, kodėl ten ne įrengti kavinės? Prie to prudo yra gražiu suoliuku ir ramiam poilsiui tikrai nėra būtinas "madingas" kavos gurksnojimas .

Pislaukio ezeras

Geriau duot pavadinima ezerui Pislaukis,ir salia pastatyt viesnami su prostitutem,gera vieta,gamta...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS