Iš ant seklumos užplaukusio kelto evakuotas lietuvis: viskas praėjo ramiai | KaunoDiena.lt

IŠ ANT SEKLUMOS UŽPLAUKUSIO KELTO EVAKUOTAS LIETUVIS: VISKAS PRAĖJO RAMIAI

Sekmadienio rytą TT-Line „Marco Polo“ keltas, vykęs į Klaipėdą, užplaukė ant seklumos. Švedijos gelbėtojų tarnybos skubiai evakavo keleivius bei įgulą, tad ir visi mūsų šalies piliečiai buvo perkelti į kitą keltą ir pirmadienį apie 9 val. sėkmingai pasiekė uostamiestį.

Vienas keltu plaukusių lietuvių Alvydas pasakojo, kad prieš įvykstant incidentui visi dar spėjo papusryčiauti.

„Viskas buvo gerai, be jokios panikos. Tai įvyko Lietuvos laiku apie 8 val. sekmadienį ryte. Dar spėjome papusryčiauti. Po to atplaukė švedų gelbėtojai kateriais ir mus nuplukdė į krantą, iš ten autobusu nuvežė į biurą, o paskui darbuotojai palydėjo iki „DFDS“ kito kelto, ir mus nemokamai parplukdė į Lietuvą“, – pasakojo Alvydas.

Anot vyriškio, Klaipėdoje lietuvių jau laukė jų šeimos nariai.

Viskas buvo gerai, be jokios panikos.

„Nieko baisaus nebuvo, viskas praėjo ramiai. Giminaičiai atvažiavo, mus pasiėmė. Viskas sklandžiai pavyko. Iš viso buvo keturios dešimtys lietuvių. Mes iš Treleborgo uosto plaukėme į Karlshamną, kaip girdėjau, turėjome pasikrauti, bet likus kokiems dešimt kilometrų iki kranto nepriplaukėme“, – patirtus įspūdžius pasakojo vyras.

Skelbiama, kad sekmadienį Švedijoje ant seklumos užplaukusiame kelte iš viso buvo 42 keleiviai ir 29 įgulos nariai.

Kaip pranešta, esą keltui atsirėmus į uolas buvo pažeistas jo dugnas, todėl buvo įvykdyta keleivių, kurių dauguma buvo iš Lietuvos, evakuacija. Žmones evakavo gelbėjimo laivai. Visi buvo saugiai evakuoti ir išlaipinti į krantą.

Baltijos jūros keltas „Marco Polo“ turi 78 kajutes ir tris denius transporto priemonėms, juo gali plaukti 215 keleivių. Laivas pastatytas 1993 m. Nyderlanduose, o 2019 m. buvo rekonstruotas Lenkijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS