Kelionė traukiniu į Vilnių tapo problema? | KaunoDiena.lt

KELIONĖ TRAUKINIU Į VILNIŲ TAPO PROBLEMA?

Nerezervavus iš anksto, gauti bilietų į traukinį, vykstantį iš Klaipėdos į Vilnių, tampa nelengva užduotimi. Bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" atstovai tikina, kad tai susiję su geležinkelio remonto darbais.

Ne visi sutilpo

Klaipėdietis Raimundas, praėjusį savaitgalį susiruošęs iš Klaipėdos į Vilnių nuvykti traukiniu, turėjo keisti savo planus. Vyras traukinių stoties kasoje išgirdo, jog į reisą nebėra bilietų.

"Atlėkiau į stotį, o man sako, atleiskite, bilietų nėra. Už manęs dar kokie penki žmonės stovėjo nustebę, kad teks galvoti, kaip nusigauti iki Vilniaus kitokiu būdu. Paklausiau kasininkės, iki kur yra bilietų, gal iki Radviliškio, Jonavos ar Šiaulių. Darbuotoja mane patikino, kad nėra jokių bilietų", – pasakojo klaipėdietis.

Žmonės svarstė, ar tikrai yra toks važiuojančiųjų bumas, o gal tiesiog trūksta vagonų? Dar kiti keleiviai skundėsi, kad, nusprendę nebevažiuoti traukiniu, nei kelionės dieną, nei prieš tai kažkodėl negalėjo grąžinti bilietų ir atsiimti pinigų.

"Kai neišvykau traukiniu, kaip planavęs, nuėjau į autobusų stotį, ten sutikau pažįstamų, kurie kaip tik apsigalvojo ir traukiniu nevažiavo, nors turėjo bilietus. Paradoksas, bet bilietų kasoje kažkodėl nepriėmė ir pinigų negrąžino, labai keista, nes juk tiek norinčiųjų neišvažiavo", – stebėjosi klaipėdietis.

Priežastis – remonto darbai

Bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" Komunikacijos departamento projektų vadovės Novilės Aleksejevaitės teigimu, ši problema susijusi su kelio remonto darbais.

Esą šiuo metu įmonė vykdo kelio remonto darbus, todėl ruože gali važiuoti mažiau traukinių nei įprastai.

"Anksčiau investicijos kelio remonto darbams nebuvo pakankamos, tad šiandien turime spręsti klausimus, kilusius dėl sukaupto uždelstų kapitalinių remontų skaičiaus. Tam, kad keleiviams užtikrintume saugias keliones, o traukiniai galėtų važiuoti greičiau, šiemet į kelių remontą "Lietuvos geležinkeliai" investuos 43 mln. eurų", – teigė N.Aleksejevaitė.

Dauguma kelio remonto darbų esą vyksta nakties metu, kai keleivinių traukinių kelyje nėra.

Tačiau tai reiškia, kad naktį negali važiuoti ir krovininiai traukiniai – šis srautas taip pat nukreipiamas dieną. Tad dienos metu važiuoja ir krovininiai, ir keleiviniai traukiniai, todėl mažėja ruožo pralaidumas.

"Dėl šios priežasties eismo pertraukos metu nevažiuoja mažesnio užimtumo traukiniai, tačiau populiariausi reisai išliko, didinami traukinių sąstatai, prikabinama daugiau vagonų. Dedame maksimalias pastangas, kad, vykstant kelio remonto darbams, pervežtume kuo daugiau keleivių. Visą vasarą savaitgaliais maršrutu Vilnius–Klaipėda per piką rieda didžiausio leistino sąstato traukiniai – iki 10 vagonų", – pabrėžė N.Aleksejevaitė.

Siūlo pirkti internetu

Įmonės atstovės teigimu, naujų traukinių sąstatai, prie kurių papildomų vagonų prikabinti negalima, yra dvigubinami – vietoj 3 vagonų sąstato važiuoja 6 vagonų sąstatas.

Todėl keleiviai traukinio bilietais kviečiami pasirūpinti iš anksto, geriausia tai daryti perkant bilietus internetu traukiniobilietas.lt.

"Be to, traukinio bilietus grąžinti galima iki traukinio išvykimo likus ne mažiau kaip 2 valandoms, tad jei keleivis bilietus norėjo grąžinti prieš pat išvykstant traukiniui, to padaryti jau negalėjo. Jei keleivis pirko bilietų paketą pirmyn ir atgal, tokius bilietus grąžinti galima likus 2 valandoms iki pirmojo bilieto panaudojimo", – teigė N.Aleksejevaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

AK

Ten tiek vagonų, kiek yra (trys berods), vietų numeravimas irgi vieningas per visą traukinį. Paprastai čia jau neprikabinsi. Tiesiog šiomis dienomis buvo nuimta reisų dėl remonto darbų, atitinkamai pasispaudė galimybės išvykti traukiniu. Važiuokite autobusu tuo tarpu. Man trumpu atstumu autobusu rodė dar ir gerokai pigiau, nesu dabar tikras dėl viso kelio.

Šilutiškis

O kur žadėtas traukinys į Šilutę?

Romas

Dabar apie skirtumqą civilizuotos šalies Vokietijos ir Lietuvos. Vokietijoje nusipirkom bilietus "ten ir atgal" nurodytu laiku. Į ten nuvažiavom, tačiau susitikime užtrukom ir pavėlavom į savo traukinį. Maniau, kad bent dalį pinigų galėčiau atgauti. Užėjau į stoties informaciją, pasakiau, kad pavėlavom į savo traukinį. Į ką gavau paprastą atsakymą. Po 15 min. važiuoja kitas traukinys, tik jis kiek greitesnis, todėl mums reikia papildomai sumokėti skirtumą po 13 EUR ir važiuokit su tais pačiais bilietais kur jums reikia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS