Kitąmet uostamiestyje – daugiau kačių namelių | KaunoDiena.lt

KITĄMET UOSTAMIESTYJE – DAUGIAU KAČIŲ NAMELIŲ

Kitąmet uostamiestyje atsiras daugiau kačių namelių, o senieji bus pakeisti naujais. Dalis gyventojų vis dar skundžiasi šalia daugiabučių pastatytais nameliais, kuriuose maitinamos beglobės katės, kita dalis noriai jomis rūpinasi, už savo lėšas perka maistą ir tikina, kad dėl kačių netenka gyventi tarp graužikų.

Pasak klaipėdietės Irenos, katės padeda palaikyti tvarką kiemuose, tad joms skirtų namelių uostamiestyje tikrai esą reikėtų daugiau.

„Iš kiemo dingus katėms, tiek rūsyje, tiek šalia daugiabučio ne kartą mačiau žiurkę. Tad labai stebiuosi kačių nekenčiančiais gyventojais, juk katės – kiemo sanitarės. Jos ne tik aplink save palaiko tvarką, bet ir neleidžia veistis graužikams. Aš esu šimtu procentų už tai, jog atsirastų dar daugiau kačių namelių ir pasikeistų žmonių mąstymas, kad už jų šėrimą reikia kviesti policiją – net ir tokių situacijų yra buvę“, – pasakojo moteris.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, šiuo metu uostamiestyje yra 74 kačių nameliai.

„2024 m. planuojama pagaminti 20 proc. naujų namelių, dalis jų pakeis susidėvėjusius, dalis bus naujose kačių maitinimo vietose. Nuolat sulaukiama prašymų nustatyti naujas kačių maitinimo vietas sterilizuotoms katėms bei pakeisti senus susidėvėjusius namelius naujais. Taip pat panašus gyventojų skaičius nuolat skundžiasi dėl nelegalaus nesterilizuotų kačių šėrimo“, – sakė I. Kubilienė.

Bešeimininkės katės gali būti maitinamos tik savivaldybės administracijos nustatytose vietose. Asmenys, maitinantys šias kates, turi nuolat prižiūrėti ir tvarkyti bešeimininkių kačių maitinimo vietą – surinkti maisto likučius, šiukšles, indus ir kt.

Kačių maitinimo vietos nustatomos tik sterilizuotoms katėms dėl jų populiacijos mažinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Kubilaitė tu visai numušti?

Kodėl tik 20%? Nu 70 budelių tai yra tik 14 Melių. O kur 100 000 žadėžadėta ta nameliams? Kodėl meluoji?

Algimantas

„Nuolat sulaukiama prašymų nustatyti naujas kačių maitinimo vietas sterilizuotoms katėms“, – sakė I. Kubilienė. Kačių maitinimo vietos nustatomos tik sterilizuotoms katėms. O ką daryti su nesterilizuota kate? Jeigu jinai priėjo prie maistelio, tai ją nuvyti reikia, jinai valgyti nenori? Leiskite paklausti, o kas privalo rūpintis kačių sterilizacija? Ar savivaldybė neprieštarauja pati sau? Savivaldybės turėtų skirti didesnį dėmesį bešeimininkių kačių sterilizavimo programoms. Juolab, kad jas tai įpareigoja Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymas.

Alfreda

Piktieji žmonės, pilni neapykantos, o kas kaltas dėl to, kad apskritai pas mus yra benamių gyvūnų? Žmonės. Juk žmonės patys benamiais gyvūnus ir paverčia…Paima vaikams kačiuką pasidžiaugti ir paskui išmeta lauk kaip daiktą. Nejaugi esame laukinių tauta, nors ir laukiniai turbūt taip nedaro. Jeigu žmogus nemyli gyvūnų, tai ir žmonių nemyli. Ir kokį pavyzdį rodote savo atžaloms … užauga paskui sadistai… Žmogau, ar tau vietos maža šioje žemėje? Kuom tie vargšai katinukai jums trukdo? Šis žemės lopinėlis skirtas visiems, ne tik jums, švaresnio gyvūno kaip katinas nežinau ir jis turi turėti bent minimalias sąlygas – šiltą pastogę ir maistą. Valstybė nepajėgi su žiauriais piliečiais susitvarkyti, juos išaiškinti ir nubausti už netinkamą elgesį su gyvūnais. Turėtų būti skiriamas finansavimas sterilizavimui benamių gyvūnų, tuomet jų nedaugėtų. Savivaldybė pamiršo savo prievolę RŪPINTIS GYVŪNAIS IR UŽTIKRINTI GYVŪNŲ GEROVĘ.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS