Klaipėda prieš Kalėdas įžiebs gerumo žvaigždę (renginių programa) | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDA PRIEŠ KALĖDAS ĮŽIEBS GERUMO ŽVAIGŽDĘ (RENGINIŲ PROGRAMA)

Klaipėdoje Kalėdos šiemet kvepės blynais, obuoliai, meduoliais, šokoladu ir žuviene, nes kiekvieną savaitgalį nuo pagrindinės miesto eglės įžiebimo šventės Teatro aikštėje bus organizuojami teminiai renginiai. Šiųmečių švenčių akcentas – ne tik skanėstai, bet ir gerumo žvaigždė.

Dienas iki Kalėdų visi klaipėdiečiai bus pakviesti skaičiuoti nuo gruodžio 7-osios, nes tą dieną bus įžiebta pagrindinė miesto eglė Teatro aikštė. Ji , kaip ir ankstesniais dvejais metais, bus dirbtinė – sumontuota paskutinę lapkričio savaitę. Pastatyti ir papuošti eglutę kainuos apie 60 tūkst. litų.

Tądien bus įžiebti ir visi kiti miesto papuošimai, kurie šiemet bus tokia pat, kaip ir ankstesniais metais.

„Kadangi didžioji auditorija, susirenkančių į eglutės įžiebimo šventę, yra vaikai, norime, kad jie nesušaltų, tad renginys truks apie pusvalandį, o paskui dangų nušvies fejerverkas“, - teigė kalėdinius renginius organizuojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Šventės kodas – detektyvas, muzikinė mįslė, kurioje dalyvaus ir Senelis Blynas, ir Senelis Obuolys, ir Senelis Meduolis, ir Senelis Šokoladas, ir, žinoma, Kalėdų senelis.

Šventinę nuotaiką kurs apie 50 atlikėjų ir visi jie – klaipėdiečiai.

Eglės įžiebimas pradės kalėdinių renginių maratoną. Numatoma, kad jie Teatro aikštėje vyks kiekvieną savaitgalį – klaipėdiečių laukia penkios skirtingos šventinės mugės: „Maltiečių“ kalėdinės sriubos, meduolių, obuolių, blynų ir šokolado.

„Žmonės mugėse bus vaišinami šiais teminiais produktais, nereikės už juos mokėti. Tačiau tikimės, kad žmonės paaukos mūsų socialiniam partneriui – Maltos ordinui. Taip įrodysime, jog Klaipėda yra gerosios žvaigždės miestas“, - tvirtino R.Žiubrys.

Maltos ordino pagalbos tarnybos projektų koordinatorius Klaipėdoje Bronius Einars tikino, jog visi klaipėdiečių paaukoti litai bus skirti kasdien maitinti ir slaugyti vienišus senelius.

Maltos ordino savanoriai uostamiestyje šiuo metu kasdien lanko apie 30 senjorų, tačiau laukiančiųjų ir karštos sriubos, ir bendravimo yra kelis kartus daugiau.

„Klaipėdą paskelbti gerumo žvaigždės miestu yra drąsi idėja ir išradingas sumanymas. Manau, kad šios Kalėdos uostamiestyje bus pačios jaukiausios ir šilčiausios, kviečiančios burtis bendruomenes“, - didžiųjų metų laukimą įvertino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Ir jis, ir Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė kvietė visus klaipėdiečius papuošti savo butų langus, uždegti juose girliandas, snaiges, žvaigždes. Taip esą visiems uostamiestyje taps ir jaukiau, ir šviesiau.

Šventiniai renginiai Klaipėdoje

Gruodžio 7 d.

17 val. – Eglutės įžiebimo šventė, muzikinė mįslė „Painiava dėl Kalėdų senelio“. Renginys vyks Teatro aikštėje. Koncertuos „Junior City Jazz“ daininkai ir „Credo“ šokėjai.

16-19 val. – akcija „Padovanok puodelį šilumos“. Prie Lietuvos verslo kolegijos (Turgaus g. 5) jos studentai visiems praeiviams dalys karštą arbatą ir kūčiukus. Ši akcija vyks kiekvieną šeštadienį iki Kalėdų.

Gruodžio 8 d.

12-15 val. – „Maltiečių“ kalėdinės sriubos šventė. Klaipėdiečiams Teatro aikštėje nemokamai sriubą dalys žinomi uostamiesčio žmonės.

19 val. – susitikimas su Kalėdų seneliu ir gerumo pasaka Teatro aikštėje.

Gruodžio 14 d.

16-19 val. – Meduolių šventė Teatro aikštėje. Visi į ją atėjusieji bus vaišinami cinamonu ir medumi kvepiančiais meduoliais, imbieriniais sausainiais

19 val. – susitikimas su Kalėdų seneliu ir gerumo pasaka Teatro aikštėje. 

Gruodžio 15 d.

14-16 val. – Lietuvos verslo kolegijos gerosios žvaigždės bėgimas. Įvairių ilgių trasos drieksis senamiestyje, bėgime gali dalyvauti visi norintys. 

16-19 val. – Obuolių šventė Teatro aikštėje. Mugėje svaigins sveikuoliško grogo, pagaminto iš natūralių sulčių, aromatai ir skoniai.

19 val. – susitikimas su Kalėdų seneliu ir Obuolių pasaka Teatro aikštėje.

Gruodžio 21 d.

12 val. – žuvienės virimas Teatro aikštėje. Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija ir Lietuvos karinės jūrų pajėgos visus kvies vaišinti kvapnia žuviene.

16-19 val. – Blynų šventė Teatro aikštėje. Kiekvienas joje atras skaniausią, kvapniausią ir mėgstamiausią blyną. Blynai bus kepami šimtametėse unikaliose krosnyse.

16 val. – Kalėdinio karavano sutiktuvės, Kalėdų senelio pasveikinimas Teatro aikštėje.

17-18 val. – nemokamas „Tele Bim Bam“ koncertas Teatro aikštėje.

18-20 val. – Kalėdų senelio kambario ir nykštukų dirbtuvių atidarymas. Teatro aikštėje veiksiančiose dirbtuvėse visų lauks nykštukai, padėsiantys pasidaryti jaukių dovanėlių. \

19 val. – Kalėdų senelio sekama gerumo pasaka.

Gruodžio 22 d.

16-19 val. – Šokolado šventė. Teatro aikštėje profesionalūs Klaipėdos krašto amatininkai visus vaišins įvairios rūšies šokoladu.

19 val. – susitikimas su Kalėdų seneliu ir Šokolado pasaka Teatro aikštėje.

Gruodžio 31 d.

Vidurnaktį – naujametinis fejerverkas.

Gruodžio 7-31 d.

Nuo vidurdienio Teatro aikštėje šventinė prekyba iš Kalėdų miestelio namelių, linksmojo karuselė vaikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Siaubas

Labai daug gramatinių klaidų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS