Klaipėda puošis sakurų parku | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDA PUOŠIS SAKURŲ PARKU

Tikėtina, kad kitų metų pavasarį klaipėdiečiai galės grožėtis sakurų parku. Šią vietą turėtų pamėgti Žvejybos uosto ir Taikos prospekto vidurinės dalies gyventojai.

Kokia bus ši Naikupės gatve, Taikos prospektu ir Žvejų kultūros rūmais apribota teritorija, esanti šalia neseniai pastatyto vaikų darželio "Puriena", praėjusią savaitę tarėsi konkursą laimėjusios Vilniuje registruotos bendrovės "Nacionalinių projektų rengimas" atstovai ir Klaipėdos miesto savivaldybės direktorius Saulius Budinas su bendradarbiais.

Svarstyta, kada parkas galėtų būti įrengtas. Tikimasi, kad būsimo parko projektas bus paruoštas iki šių metų rudens.

Dar reikės išsiaiškinti, ar japoniškas vyšnias, vadinamas sakuromis, galima sodinti rudenį.

Nuo to priklausys, kaip minėta vieta atrodys šių metų pabaigoje. Jeigu žinovai rekomenduos ypatinguosius medelius sodinti kitą pavasarį, tikrasis sakurų parko vaizdas paaiškės tik kitais metais.

"Tikimės, kad gražiai bus sutvarkytas visas minėtas kampas, esantis netoli naujojo darželio, kur nauja gatvė jungiasi su Naikupės gatve ir driekiasi iki Baltijos prospekto. Ten numatyta tiesti taką dviratininkams ir pėstiesiems, žadama įrengti vandens telkinuką. Ten turėtų atsirasti ir kampelis vaikams žaisti", – pasakojo S.Budinas.

Netoliese, kitoje Taikos prospekto pusėje, privačiomis lėšomis anksčiau yra pasodinta sakurų, tad šioje miesto dalyje atsiras vienijantis akcentas – japoniški, gražiai žydintys medeliai.

Tikėtina, kad Klaipėdos savivaldybė sulauks pirmųjų siūlymų, kuriuose bus atsižvelgta į susitikimo metu išsakytas pastabas.

Kadangi parkas atsiras šalia judrių gatvių, arčiau jų veikiausiai bus pasodinta mūsų klimatui labiau atsparių lapuočių, kurie sulaikys garsą ir dulkes.

"Parkas turėtų atlikti daug funkcijų, todėl rangovų prašėme įrengti aikštelę vaikams, be to, pabrėžėme, kad šioje vietoje būtina pastatyti tualetų", – paskutinįjį praėjusios savaitės darbo pasitarimą apibendrino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius.

Klaipėdoje sakuros jau ne vienerius metus puošia Danės skverą, pernai daug šių medelių klaipėdiečio Stepo Kakčio iniciatyva buvo pasodinta skvere prie Taikos prospekto ir Debreceno gatvės susikirtimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Klausimas

O kodėl negalima pasodinti ąžuolų, klevų, liepų? Matomai neapsimoka, pigiau kainuoja, mažiau liks nugvelbti.

klp

Gera žinia Žvejybos uosto gyventojams :) Dėkojame valdžiai

Klaipėdietis

Iškur narkotiku qauna metro tramvajus tiltas sodas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS