Klaipėdiečiai piketavo už gyvūnų teises | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI PIKETAVO UŽ GYVŪNŲ TEISES

Šeštadienio vidurdienį keli šimtai klaipėdiečių, dauguma su savo augintiniais, šalia senojo turgaus susirinko į piketą dėl gyvūnų teisių. Visą savaitę netyla aistros po to, kai Kretingoje ieškodama savo pavogto šuniuko, moteris atrado nelegalų, šiurpą keliantį veislyną.

Piketai – ne tik Klaipėdoje

Socialiniuose tinkluose pasklidus šiai informacijai, savanoriai pradėjo tokių veislynų tikrinimus visoje Lietuvoje.

Į viešumą kilo viena už kitą šiurpesnės istorijos iš vadinamųjų gyvūnų konclagerių.

Per savaitę iš tokių veislynų per visą šalį paimta per 300 šunų.

Astos Dykovienės nuotr.

Žmones papiktino valstybinių institucijų abejingumas ir neveiksnumas, todėl, norėdami išreikšti protestą prieš žiaurų elgesį su gyvūnais ir įstatymų nesilaikymą, šeštadienį jie daugumoje Lietuvos miestų rinkosi į piketus.

Gyvūnų gerovei neabejingi – ir klaipėdiečiai.

Šeštadienį apie vidurdienį prie Senojo turgaus susibūrė apie 400 piketuotojų su savo augintiniais, žmonės, skanduodami įvairius šūkius, patraukė miesto centro link.

Trūksta civilizuoto požiūrio

Tarp dalyvių buvo ir Kristina su savo šuneliu Sniegiumi, nuo kurio ir prasidėjo visas šis stichinis judėjimas už gyvūnų teises.

Būtent, ieškodama staiga pradingusio Sniegiaus, Kristina aptiko šiurpą keliantį nelegalų veislyną, kuriame šunys buvo laikomi siaubingomis sąlygomis.

Šeštadienį apie vidurdienį prie Senojo turgaus susibūrė maždaug 400 piketuotojų su savo augintiniais, kurie, skanduodami įvairius šūkius, patraukė miesto centro link.

"Kiek galima taip kankinti gyvūnus ir juos laikyti narvuose? Mano nuomone, veisimas turėtų būti civilizuotas, gyvūnų sveikata tikrinama, ko dabar daugumoje veislynų nėra. Sąžiningai dirbančiųjų beveik nėra. Todėl ir nusprendžiau jungtis prie piketo, gal pagaliau baigsis tie gėdingi dalykai", – kalbėjo klaipėdietė Renata, į akciją atėjusi su savo augintiniu taksų veislės šuneliu.

"Taip negalima elgtis"

Dar viena piketo dalyvė Skaistė tikino pati paėmusi šunelį iš globos namų, jį rado sužalotą, keturkojis buvo užmėtytas akmenimis.

Tad jai ne naujiena žiaurus elgesys su gyvūnais, būtent todėl ji prisijungė prie protesto akcijos.

Astos Dykovienės nuotr.

"Mums, pavyzdžiui, pasisekė, mes savo šunį įsigijome iš civilizuoto veislyno Ispanijoje. Ten net panašaus nieko nebuvo, to, ką dabar matome Lietuvoje. O čia žmonės siekia tik pasipelnyti bet kokia kaina. Štai, ką daro pinigai su žmonėmis, juk šunys – gyvi padarai, taip negalima elgtis", – įsitikinusi klaipėdietė Lolita, auginanti ispanų vandens veislės šunį vardu Barlis.

"Taip, visa šita epopėja prasidėjo būtent nuo mūsų Sniegiaus. Manau, kad mūsų šunį pavogė, nes radau jį narve. Man tiesiog pasisekė, kad jį radau, padariau nuotraukas iš to, ką ten aptikau. Jos dabar plinta internete. Liūdniausia dėl to, kad tiek Veterinarijos tarnyba, tiek policija – beveik be galių. Maža to, parašiau pareiškimą dėl pavogto šuns, bet policininkai atsisako pradėti tyrimą, nes aš savo šunelį esą per greitai radau, ir tai moteriai nebus keliama byla", – piktinosi Kristina.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Piketuotojams

Protu nesuvokiama, kai daugiabutyje, mazame plote laikomi sunys, tai yra sunu teises pazeidziamos, sunelis be gryno oro tuno paliktas per dienas, nes tokie augintojai dirba. nesinori skambinti policijai. O tokiu gyviu pilni namai, kada pagaliau ives tvarka, privalo buti gyventoju parasai kad sutinka. O tokios daugiausia mergeles , neturedamos ka veikti, su sunimis uzsiimineja, ir dviprasmiskai, yra teke girdeti.....tokia auditorija, o kai vedasi dideli suneka, kitos minties nelieka......tai vadinasi ju teises tik ar augintoju, ar suneliu, kurie negali apsiginti, nes nekalba. Sutinku, kai laikomas suva nuosavo namo kieme, yra palaidas ir sargis. O kiti turi buti baudziami, t.y. daugiabuciu suneku laikytoju armija.

Monika

Ne tik už šuniukų gerovė reike kovot,bet ir už kitų gyvūnų ir paukščių gerovė bei zmoniu

Myletojams

Nepamirskit zmoniu teisiu - sudus susirinkit
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS