Klaipėdiečiai skundžiasi dėl demontuotos vaikų žaidimų aikštelės | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI SKUNDŽIASI DĖL DEMONTUOTOS VAIKŲ ŽAIDIMŲ AIKŠTELĖS

Klaipėdiečiai skundžiasi dėl Dviračių treko kvartale praėjusią savaitę demontuotos vaikų žaidimų aikštelės. Kvartalo seniūnaitis pastebėjo, kad dar šiemet buvo ruošiamasi aikštelę sutvarkyti sutaupytomis gyventojų lėšomis, tačiau to padaryti nespėta.

„Praėjusią savaitę, penktadienio vakarą, nepranešę, neįspėję darbininkai supjaustė ir demontavo vaikų žaidimų aikštelę. Buvo ruošiamasi ją restauruoti, buvome pasidarę pagrindą, viskas – iš bendruomenės pinigų. Šiemet planavome užbaigti, bet nuspręsta kitaip“, – pasakojo Dviračių treko seniūnaitis Antanas Gimbutas.

Jis taip pat pridūrė, kad aikštelė buvo geros būklės, nekėlė pavojaus čia mėgstantiems pažaisti vaikams.

Dabar, kai aikštelės nebėra, seniūnaitis sulaukia gyventojų skambučių, kuriais teiraujamasi, dėl kokių priežasčių nebeliko minėtos aikštelės. Be to, vaikai nori žaisti, o nebėra kur.

„Ji buvo penkerių metų senumo. Mes jau pernai bendruomenės pinigais nupirkome minkštą dangą ir planavome šiemet užbaigti. Bet nespėjome. Šiemet iš bendruomenės pinigų negavome, tad žadėjau darbus užbaigti iš seniūnaičiui skirtų lėšų. Bet atvažiavo, pasakė, kad aikštelė nėra sertifikuota, ir išsivežė“, – stebėjosi A. Gimbutas.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus patarėjas Algis Gaižutis nurodė, kad situacija buvo šiek tiek kitokia. Dėl ruošimosi demontuoti vaikų žaidimų aikštelę esą seniūnaitis buvo įspėtas tiek raštu, tiek bandyta su juo susisiekti telefonu.

„Dėl žaidimo įrenginio, esančio Dviračių treko kvartale, būklės bei grėsmės susižaloti buvo gautas skundas. Dėl aikštelės birželio mėnesį buvo kreiptasi į Dviračių treko seniūnaitį. Nei į raštišką kreipimąsi, nei į telefono skambučius nesulaukus atsako bei siekiant užtikrinti vaikų saugumą, buvo priimtas sprendimas pašalinti įrenginį, remiantis savivaldybės rangovo surašyta 2023 m. birželio 28 d. ataskaita, kurioje nurodyta, kad įrenginys neatitinka reikalavimų ir jį rekomenduojama pašalinti“, – paaiškino A. Gaižutis.

Bent kol kas naujos vaikų žaidimų aikštelės Dviračių treko kvartale statyti neplanuojama.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vardas

Nuotraukoje aikštelė iš Kultūros ir poilsio parko prieš ją atnaujinant.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS