Klaipėdiečiai susirūpinę dėl neva pasiklydusių gyvūnų | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI SUSIRŪPINĘ DĖL NEVA PASIKLYDUSIŲ GYVŪNŲ

Socialiniuose tinkluose beveik kasdien atsiranda įrašų apie neva pasiklydusius, veikiausiai iš namų pabėgusius šunis ir kates. Neabejingi klaipėdiečiai jų nuotraukomis dalijasi įvairiose „Facebook“ grupėse, priglaudžia juos savo namuose arba kreipiasi į prieglaudą, iki kol atsiranda šeimininkas.

Specialistai mano, kad toks gyventojų elgesys gyvūnams kartais dirbtinai sukelia paniką, kadangi keturkojai ir be gelbėtojų patys randa savo namus.

Gyvūnų prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ vadovė Simona Šakinytė pasakojo apie neseniai nutikusį įvykį, kada viena moteris paskelbė po kiemus laigiusios katės nuotrauką. Gyventoja veikiausiai sunerimo, kad katė pasiklydo, tad nutarė ją gelbėti.

Iš minėtos prieglaudos ji sulaukė skambučio, kurio metu išsiaiškinta, kad aplink yra daug nuosavų namų. Viename jų veikiausiai gyvena ir katės šeimininkai, tad moteriai patarta katės pas save į namus neimti bei nevežti į prieglaudą.

Atėjo laikas, kad mes labai norime gelbėti, bet dažnai net nėra dėl ko gelbėti.

Taip pat buvo atvejis, kada žmonės pasisavino rastą katiną ir negrąžino jo šeimininkams.

„Kažkas pasiėmė katiną, tada atsirado šeimininkai, davėme kontaktą tų žmonių, pas kuriuos buvo katinėlis, bet tie žmonės nesutiko grąžinti, nors katinas priklausė šeimininkui. Jie pareiškė, kad per dvi savaites prisirišo prie katino. Tad būna ir tokių atvejų, kai žmonės įsivaizduoja išgelbėję gyvūną, o būna ir taip, kad pavagia nuo gatvės svetimą“, – sakė S. Šakinytė.

Simona Šakinytė. Vytauto Petriko nuotr.

Dėl neva pasiklydusių šunų prieglauda irgi sulaukia skambučių.

„Būna, kad mums paskambina, nori atvežti, o po kokių 5–10 minučių atsiranda šeimininkai, nors mes ir prieš tai sakėme, kad neimtų to šuns. Bet su šunimis dažniau atsitinka taip, kad įdėjus skelbimą atsiranda ir šeimininkas, o katinai, ypač jei jie sunkiau atpažįstami, gali būti ir pavogti. Atėjo laikas, kad mes labai norime gelbėti, bet dažnai net nėra dėl ko gelbėti“, – tikino S. Šakinytė.

Tad kiekvieno skambučio, kurio sulaukia prieglauda, metu bandoma išsiaiškinti, kiek laiko mato gyvūną lauke, kokios jis būklės.

Įrašus socialiniuose tinkluose ne visada pastebi gyvūnų šeimininkai, ypač vyresnio amžiaus. Be to, ne visi keturkojai turi vadinamąjį čipą, dėl šios priežasties šeimininką rasti dar sunkiau.

Primenama, kad katės – savarankiški gyvūnai, kai kurios jų gyvena tarp namų ir lauko. Dėl šios priežasties kiekvieno gatvėje pastebėto keturkojo nereikėtų gelbėti. Nebent gyvūnas gatvėmis šlaistosi jau ilgai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kažkokie

kvaili patarimai. Pas MYLINČIUS šeimininkus NEI šuo, NE katė NEPABĖGA. O jei kažkas priglaudė gyvūną ir PAMYLO jį-SPER. Pas tokius gyvūnas tikrai bus prižiūrėtas, nebus lauke.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS