Klaipėdiečiams – pigesnė šiluma | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAMS – PIGESNĖ ŠILUMA

Nuo rugpjūčio mėnesio uostamiesčio gyventojams šiluma kainuos dar mažiau. Palyginti su praėjusiais metais, klaipėdiečiai už šilumą ir šalto vandens pašildymą mokės beveik ketvirtadaliu menkesnę sumą.

Didžiausią įtaką kainos pasikeitimui padarė mažėjanti iš nepriklausomų tiekėjų superkamos energijos kaina.
Klaipėdiečiams šiluma bei karštas vanduo ir toliau pinga, nes 11,3 proc. sumažėjo pirktos šilumos, o 0,2 proc. – gamtinių dujų kaina.

Nuo rugpjūčio 1 d. už šilumą, kuri šiltojo sezono metu naudojama vandeniui pašildyti ir temperatūrai palaikyti, uostamiesčio gyventojai mokės 17,23 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio.

Šis mokestis gyventojams yra lengvatinis ir siekia 9 proc. Juridiniams asmenims jis taikomas didesnis – 21 proc.
Liepą už šilumą klaipėdiečiai mokėjo 17,67 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio.

Bendrovės "Klaipėdos energija" atstovų teigimu, nuo rugpjūčio šilumos kaina mažėja 0,44 cento už kilovatvalandę. Tai reiškia, kad gyventojai ateinantį mėnesį mokės 2,5 proc. mažiau nei liepą.

"Šiluma pinga, o pagrindinė priežastis yra ta, kad vėl mažėja nepriklausomos šilumos gamintojų teikiama kaina ir "Fortum Klaipėda" šilumą parduoda po šešis centus už vieną kilovatvalandę", – informavo bendrovės "Klaipėdos energija" atstovas Arūnas Liubinavičius.

Pašnekovas pabrėžė, jog paskutinį vasaros mėnesį gyventojai mažiau mokės ir už karštą vandenį, kurį gyventojams tiekia "Klaipėdos energija".

Liepą gyventojai mokėjo 17,74, o rugpjūtį teks atseikėti po 17,49 lito už kub. metrą.

Palyginti su praėjusių metų rugpjūčiu, gyventojams šilumos kaina sumažėjo 24 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

T

Kodėl nutylima, kad Klaipėdiečiai dėl Fortumo daugiau atliekų tvarkymo rinkliavos sumoka ???

petrulis

apsaltumet, jei suzinotumet, kokius milijoninius dividentus issimoka kasmet silumdariai visoki petruliai... parazituojantys is paprastu zmoniu kruvino prakaito...

soil

Vasarą pigesnė, o kai ateis šalčiai - pabrangs.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS