Klaipėdiečius „nušovė“ daugiau nei 100 kartų | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIUS „NUŠOVĖ“ DAUGIAU NEI 100 KARTŲ

Saugaus eismo akcijos uostamiestyje nepaisė daugiau nei 100 vairuotojų. Lietuvoje, kaip ir kitose Europos Sąjungos šalyse, šią savaitę vyksta saugaus eismo akcija, skirta vairuotojų greičiui kontroliuoti.


 

Saugaus eismo akcijos uostamiestyje nepaisė daugiau nei 100 vairuotojų.  

Lietuvoje, kaip ir kitose Europos Sąjungos šalyse, šią savaitę vyksta saugaus eismo akcija, skirta vairuotojų greičiui kontroliuoti.

Jos metu buvo vykdoma 24 val. trukmės specialioji prevencinė priemonė „Greitis“. Ketvirtadienį ir penktadienį Klaipėdos keliuose įrengti greičio matuokliai fiksavo visas transporto priemones netaikant jokios tolerancijos.

Vairuotojai, bent menkiausiai viršiję greitį, buvo baudžiami.

Net ir saugaus eismo akcijos metu vienas klaipėdietis, neturintis 2 metų vairavimo stažo, ne tik viršijo greitį, bet ir sėdo už vairo neblaivus.

Pažeidėjui, pasak Kelių policijos biuro viršininko Ramūno Šideikio, nustatytas nežymus girtumo laipsnis.

„Pradedančiajam vairuotojui teks atsakyti ir už greitį, ir už alkoholio vartojimą“, – patikino pašnekovas.

Pasak R. Šideikio, patikros metu buvo užfiksuota nemažai pažeidimų. Per parą – net 100 greičio viršijimo atvejų.

28 jų užfiksuoti rankiniu būdu kelyje dirbančių pareigūnų ir 72 – stacionarių greičio matavimo priemonių. Vienas klaipėdietis mieste lėkė 99 km/h greičiu.

„Saugaus greičio nesilaikymas – vienas iš pavojingiausių kriterijų, kurių nepaisant įvyksta eismo įvykiai. Todėl šiuo atžvilgiu tokiems pažeidimams jokia tolerancija nėra galima“, – pabrėžė Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klaipedietis

Reido metu atsirado nauja savika «nezymus girtumas».

SUSIJUSIOS NAUJIENOS