Klaipėdiečius nustebino pomidoro dydžio vynuogė | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIUS NUSTEBINO POMIDORO DYDŽIO VYNUOGĖ

Klaipėdiečių šeimą pribloškė pakuotėje rastos vynuogės dydis. Uoga savo apvalumais buvo panaši į pomidorą.

Praėjusį savaitgalį klaipėdiečių pora viename prekybos centre nusipirko desertinių besėklių vynuogių. Šios, kaip pasakojo pašnekovai, buvo supakuotos, žalios spalvos ir nepaprastai skanios.

"Valgėme vieną po kitos negalėdami sustoti. Staiga dėmesį patraukė išskirtinė uoga, tokia didelė, tarsi būtų sukibusios kelios vynuogės. Netgi priminė nedidelį pomidorą. Labai keista, matyt, purškiamos visokiais chemikalais, kad ilgiau laikytųsi, todėl taip ir nutinka. Suvalgėme ir kol kas dar nenumirėme", – juokdamiesi pasakojo klaipėdiečiai.

Žmonės iš maisto prekių parduotuvių gali parsinešti pačių netikėčiausių radinių. Štai prieš keletą metų vieną pirkėją nustebino gumbas paprikos viduje. Daržovėje išaugusi atauga atrodė tarsi dar viena paprika.

Dažnai tokius vidinius gumbus turi apelsinai.

Specialistai teigia, kad nereikėtų baimintis valgyti vizualių pakitimų turinčių daržovių ir vaisių, mat tokios sudvigubėjusios gali būti net ir ekologiniame ūkyje užaugintos, pavyzdžiui, morkos, bulvės ir kitos daržovės.

Tai vadinamieji epigenetiniai reiškiniai, kurie atsiranda vedant veisles ar jas kryžminant. Taip nutinka, kai augdamas vaisius sugeba auginti dar vieną vaisių. Esą tokie vaisiai nėra kenksmingi ar pavojingi žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Geranoris

Besėklės, dietinės: GMO jau Klaipėdoje. Gal reikia pasiskiepyti?

Lanfergis

Če da černobylio avarijos pasekmes, tas sarkopagas nebuvo sandarus ir stiprei praleido radijasiją.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS