Klaipėdietė pasipiktino: ar žmonėms iš tikrųjų galima rūkyti tokiose vietose? | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIETĖ PASIPIKTINO: AR ŽMONĖMS IŠ TIKRŲJŲ GALIMA RŪKYTI TOKIOSE VIETOSE?

Po savaitgalį vykusio festivalio dalis uostamiesčio gyventojų liko nepatenkinti rūkoriais, esą šie ne kartą pažeidinėjo viešosios tvarkos taisykles. Mugėje vaikštinėję gyventojai buvo nemaloniai nustebinti, kai šalia jų atsidurdavo rūkantys, nemalonius kvapus skleidžiantys asmenys. Vis dėlto aiškėja, kad jie taisyklių nepažeidinėjo.

Savaitgalį vykusiame festivalyje apsilankiusi klaipėdietė patyrė ne itin malonių įspūdžių. Apžiūrinėjant palapines su įvairiomis prekėmis, kaip pasakojo mergina, jai ne kartą teko kvėpuoti dūmais.

„Išėjau pasimėgauti renginiu, bet pavyko tik pajusti nemalonų cigarečių kvapą. Nesuprantu, ar žmonėms iš tikrųjų galima rūkyti tokiose vietose, kur daug vaikų, yra besilaukiančių mamų ar kitų gyventojų, kurie gali turėti ir sveikatos sutrikimų?“ – pasipiktinusi klausė klaipėdietė.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis, lauke draudimo rūkyti nėra.

„Tokio draudimo nėra, kad žmogus negalėtų rūkyti viešoje vietoje. Tiek miesto šventėse, tiek kitose teritorijose taisyklės vienodos, pavyzdžiui, kavinėje rūkyti negalima, tačiau išėjus į lauką tas draudimas nustoja galioti“, – sakė M. Poimanskis.

Nors už rūkymą viešoje vietoje ir nėra baudžiama, tačiau nusižengimų viešajai tvarkai, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnų duomenimis, uostamiestyje per penktadienį ir savaitgalį buvo užregistruota net 115.

Pareigūnai teigė, kad šiltuoju metų laiku būna daugiau renginių, todėl žmonės daugiau linkę suvartoti alkoholio, atsipalaiduoti, o piktnaudžiaujant tokiais gėrimais viešose vietose iškvietimų gali būti ir daugiau.

„Jeigu alkoholį nusipirko renginio vietoje ir jį toje vietoje ir vartoja, tuomet tai nėra pažeidimas. Tačiau, jeigu išeinama iš nustatytos renginio zonos ir alkoholis vartojamas kitoje vietoje, tada jau traktuojama, kad asmuo pažeidė viešosios tvarkos taisykles ir už tai gali būti baudžiamas“, – paaiškino skyriaus vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

123

Smirdaliai narkomanai stresoja minioje jem reikia ranka burna pačiulpti savo soske apsiraminimui

s

jei nepatinka sedek namuose zhertva!!

Pelėdai ir pelėdžiukams,

pabandyk pamąstyti, kas daugiau tamstai pakenks ,vienas pravažiavęs automobilis ar dešimt rūkančių , praėję pro šalį.Juk nereikalauji, kad uždraustų automobilius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS