Uostamiestyje – D. Kasparaičio debiutas | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE – D. KASPARAIČIO DEBIUTAS

Į pirmą kartą Klaipėdoje vyksiantį Baltijos taurės turnyrą atvyko dvi ryškiausios Lietuvos ledo ritulio žvaigždės – daug metų Šiaurės Amerikos nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL) žaidę Dainius Zubrus ir Darius Kasparaitis.

D.Kasparaičiui ir šalies sportui turnyras taps istoriniu – olimpinis čempionas pirmą kartą vilkės Lietuvos rinktinės marškinėlius.

Prieš metus profesionalo karjerą baigęs D.Zubrus bus tarp žiūrovų. Turnyro išvakarėse surengtame susitikime su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku, kuriame taip pat dalyvavo D.Kasparaitis, asociacijos „Hockey Lietuva“ tarybos pirmininkas Mindaugas Marcinkevičius, Baltijos taurės turnyro organizatorius Vaclovas Gedvilas, D.Zubrus juokavo, jog uostamiestyje turės svarbią misiją.

„Iš tribūnų stebėsiu kandidatus į kitų metų pasaulio ledo ritulio čempionatą Kaune. Ypač domina vienas gynėjas – D.Kasparaitis. Po turnyro pranešiu, ar jis vertas žaisti Lietuvos nacionalinėje rinktinėje“, – šypsojosi D.Zubrus.

Pokalbio su meru metu buvo prisiminta ledo ritulio uostamiestyje istorija, įvertinta dabartis ir apžvelgta perspektyva.

Sporto žvaigždės, asociacijos atstovai įtikino V.Grubliauską, kad Klaipėdoje, jei iškiltų sporto kompleksas, kuriame būtų bent dvi ledo ritulio aikštelės, susidomėjimas šia sporto šaka būtų dar didesnis. Kartu būtų išsigelbėti dabar į „Akropolio“ areną netelpantys įvairaus amžiaus – nuo mažųjų iki veteranų – entuziastai.

Jau numatyta, kad sporto objektas privataus investuotojo lėšomis iškils Paryžiaus Komunos gatvėje. Meras pokalbio metu vylėsi, jog kliūčių sporto bazės statybai neturėtų būti. Juolab kad po jos stogu galės glaustis ir kitų sporto šakų atstovai, kurie taip pat jaučia sporto stygių.

Anot D.Kasparaičio ir D.Zubraus, ledo ritulio aikštynai sulauktų komandų iš Rusijos ir kitų Europos šalių.

„Dalis jų Lietuvos pajūryje, o ne Latvijos rengtų treniruočių stovyklas. Atvežtų pinigus mums, o ne kaimynams“, – kad ledo ritulio aikštės nebus tuščios, tikino ledo ritulininkai.

Penktadienį prasidėsiančiame ir sekmadienį pasibaigsiančiame „Baltic Challenge cup 2017“ turnyre dalyvaus Lietuvos ir Estijos nacionalinės komandos, Ukrainos ir Latvijos klubų rinktinės.

Ketvirtadienį mūsų šalies ledo ritulininkai surengė pirmąją treniruotę „Švyturio“ arenoje. Jos šeimininkams – irgi iššūkis. Nuo 2011 metų, kai arena iškilo, pilnų matmenų aikštėje ledas buvo užšaldytas pirmą kartą.

Iš toliausiai atvykstanti Ukrainos rinktinė, prieš kelionę ieškojo optimalios sudėties. Vasarą oficialiai patikinę apie rinktinės dalyvavimą Klaipėdoje, ukrainiečiai prieš informavo, kad į Lietuvą atsiųs jaunimo iki 20 metų rinktinę.

Tačiau pastarosiomis dienomis ukrainiečiai  nusprendė sustiprinti jaunimo komandą ir į rinktinę  pakvietė daugiau nei 5 vyresnio amžiaus žaidėjus – Aleksandrą Aleksandrovą, Kirilą Žovnirą, Vladislavą Lugovojų ir Vitalijų Lialką.

Ukrainiečiai jau pirmąją turnyro dieną susitiks su taurės turnyro favoritais latviais, kurie žaidėjų sąrašą paskelbs penktadienį.

Latvijos komanda į Lietuvą deleguos keletą Rygos „Dinamo“ klubo žaidėjų. Nacionalinė rinktinė rengiasi turnyrui Prancūzijoje, o į ją nepatekę ledo ritulininkai iš 30 kandidatų sąrašo atvyks į Klaipėdą.

Estijos rinktinė pirmoji paskelbė žaidėjus. Beveik visi jie žaidžia nacionalinėse pirmenybėse. Taip pat estų garbę gins Skandinavijos šalių jaunimo komandose žaidžiantys ledo ritulininkai.

Lietuvos rinktinėje šalia D.Kasparaičio iščiuoš ir 26-erių puolėjas Tadas Kumeliauskas. Po septynerių metų pertraukos į rinktinę grįžtantis puolėjas su pertraukomis tris sezonus žaidė Suomijos aukščiausioje lygoje.

Dėl traumų pristabdęs karjerą, T.Kumeliauskas prieš mėnesį grįžo ant ledo ir veržiasi į aikštelę.

„Tikiuosi būti naudingas komandai ir padėsiu siekti aukščiausio tikslo turnyre Klaipėdoje“, – trumpai apie savo pasirengimą žaisti rinktinėje sakė T.Kumeliauskas, kuris uostamiestyje žais kartu su broliu, Rumunijoje rungtyniaujančiu Donatu Kumeliausku.

Puolėjas T.Kumeliauskas bus dar vienas Lietuvos rinktinės „koziris“. Komandoje žais tokios žvaigždės, kaip Rygos „Dinamo“ gynėjas Nerijus Ališauskas, vartininkas Mantas Armalis.

Po pirmojo etapo Estijoje, turnyre pirmauja Latvija, antri estai, treti lietuviai.

Ant arenoje išlieto ledo vyks ir Lietuvos čempionato varžybos.

Šeštadienį 20 val. Klaipėdos „Baltija“ žais su Vilniaus „Hockey Punks“, o sekmadienį tuo pačiu metu klaipėdiečiai kausis su kita sostinės komanda – „Geležiniu vilku“.

Varžybų tvarkaraštis:

Lapkričio 10 d. (penktadienis): 16.30 val. Ukraina – Latvija, 20 val. Lietuva – Estija.

Lapkričio 11 d. (šeštadienis): 13 val. Estija – Ukraina, 16.30 val. Lietuva – Latvija, 20 val. Klaipėdos „Baltija“ – Vilniaus „Hockey Punks“.

Lapkričio 12 d. (sekmadienis): 13 val. Latvija – Estija, 16.30 val. Ukraina – Lietuva, 20 val. „Baltija“ – Vilniaus „Geležinis vilkas“.

GALERIJA

  • Uostamiestyje – D. Kasparaičio debiutas
  • Uostamiestyje – D. Kasparaičio debiutas
  • Uostamiestyje – D. Kasparaičio debiutas
  • Uostamiestyje – D. Kasparaičio debiutas
  • Uostamiestyje – D. Kasparaičio debiutas
  • Uostamiestyje – D. Kasparaičio debiutas
  • Uostamiestyje – D. Kasparaičio debiutas
  • Uostamiestyje – D. Kasparaičio debiutas
  • Uostamiestyje – D. Kasparaičio debiutas
  • Uostamiestyje – D. Kasparaičio debiutas
  • Uostamiestyje – D. Kasparaičio debiutas
  • Uostamiestyje – D. Kasparaičio debiutas
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

jonas

Mere kas dien po nuotrauka su pensininkais,benamiais,bomzais ,efektas bus geresnis .Rinkimai garantuoti ,nes tokiu, Jusu vadovavimo laikotarpiu yra DAUGUMA

valio!

Vėl matau merą!

ss

Kasparaičiui pagarba..o ka tas "djazo" karalius čia reklamuojasi..?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS