Klaipėdos gatves padengė plikledis | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS GATVES PADENGĖ PLIKLEDIS

Klaipėdos gatvėse šeštadienio vakarą gatvėse susiformavo plikledis. Vairuotojų prašoma būti atsargiems, laikytis saugaus greičio.

Dieną uostamiestyje vyravo nors ne žiemiški, bet pakankamai geri orai. Pro apniukusį dangų skverbėsi saulės spinduliai, nelijo, pūtė nestiprus vėjas.

Miesto gatvės buvo drėgnos. Vakare termometro stulpeliui artėjant prie nulio jos netruko pasidengti ledu. Prognozuota, kad plikledis išsilaikys ir naktį.

Klaipėdos gatves prižiūrintys kelininkai ruošėsi šiam reiškiniui. Gatvės buvo barstomos druska, dar nepradėjus formuotis ledui.

Plikledis, kuris kitaip vadinamas juoduoju ledu, gali formuotis vyraujant iki 4 laipsnių šilumos. Taip nutinka, nes kelio danga gali būti šaltesnė už orą.

Vadinamasis juodasis ledas sunkiai pastebimas ir pavojingas reiškinys. Pasak specialistų, vyraujant tokiems orams, važiavimo sąlygos gali pasikeisti bet kuriuo metu.

Tad visų vairuotojų prašoma pasirinkti saugų, o ne leistiną važiavimo greitį, laikytis saugios distancijos, vengti staigių, neapgalvotų manevrų.

Paprastai plikledis pradeda formuotis ant tiltų ir viadukų. Būtent pastaruosius pirmiausia ir skuba pagerti kelininkai.

Atsargiai vaikščioti patariama ir pėstiesiems. Priešingu atveju pasivaikščiojimas gali baigtis traumomis, paslydus ir pargriuvus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Komentatoriui>

Kelininkams moka ne už pabarstytus kilometrus, o nustatytą pinigų sumą už kelių priežiūrą. Yra darbo ar nėra tai alga tokia pati, tik esant labai dideliam krūviui galimi priedai.

Komentatorius

Kelininkam konkreti backa kai tokios ziemos technika stovi. Jau tikrai nepraleis progos pabarstyt juk uz kiekius darbu atliktu moka. O locham tik komentuot

Gugis

Pelenais galvas, tikriausiai, barstet tuo metu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS