Klaipėdoje – gyvos gatvės šventė | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE – GYVOS GATVĖS ŠVENTĖ

Uostamiesčio gyventojai rudenį pasitiko švenčių ir renginių gausa. Apsivilkę šiltesniais drabužiais, klaipėdiečiai savaitgalį buvo kviečiami atvykti į Bažnyčių gatvę ir greta esantį Meno kiemą.

Savaitgalį čia vyko renginys "Gyva gatvė: ir vieną dieną jie sugalvojo uždaryti savo gatvelę".

Renginių ciklas "Gyvos gatvės" – dalis tarptautinės programos "Urbact".

Projektas "Gyvos gatvės" yra išsibarstęs po visą Europą. Klaipėda – vienas iš devynių šių renginių miestų. Projekto lyderis ir pagrindinis partneris yra Parmos miestas Italijoje.

Penktadienio vakarą prasidėjusi "Gyva gatvė" kvietė pasiklausyti vinilinių plokštelių. Šokiai ir muzika padėjo klaipėdiečiams atsipalaiduoti po darbų ir pasinerti į vasaros prisiminimus.

Šeštadienį renginys tęsėsi su Kauno technologijų universiteto studentų moksline draugija, kuri kvietė atvykti į kiemą susipažinti su gamtos mokslais ir išmėginti fizikinius bei cheminius eksperimentus patiems.

Kad klaipėdiečiai nesušaltų ir neprarastų geros nuotaikos, kavinė "10 Tiltų kiemas" visus vaišino skaniu antivirusiniu šiupiniu ir karšta arbata.

Sutemus smėlio menininkė Jurgita Minderytė, akompanuojant maestro Sauliui Šiaučiuliui, smėlio projekcijose atgaivino Klaipėdos senamiesčio skulptūrų siluetus.

Menininkė ragino dalyvius įsitraukti į pokalbį, klausinėjo apie Klaipėdos miesto mažąją architektūrą ir už jos slypinčias istorijas.

Pradžioje svečiai buvo nedrąsūs, bet pamažu ir vaikai įsitraukė į diskusiją, o kai kurie šoko šalia scenos.

Džiazo pianistas ir pedagogas S.Šiaučiulis džiugino pianino skleidžiama muzika.

Nepaisant vėsaus oro, dalyviai ir renginio svečiai savaitgalį praleido įsimintinai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS