Klaipėdoje nesuveikė dvi sirenos | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE NESUVEIKĖ DVI SIRENOS

Kilus pavojui dauguma klaipėdiečių išgirstų apie tai įspėjančių sirenų gausmą. Po trečiadienį uostamiestyje atlikto Perspėjimo ir informavimo sistemos tikrinimo paaiškėjo, kad iš 51 mieste esančios sirenos neužkaukė tik dvi.


 

Kilus pavojui dauguma klaipėdiečių išgirstų apie tai įspėjančių sirenų gausmą. Po trečiadienį uostamiestyje atlikto Perspėjimo ir informavimo sistemos tikrinimo paaiškėjo, kad iš 51 mieste esančios sirenos neužkaukė tik dvi.

Trečiadienį perpiet visoje šalyje vyko Perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimas.

Patikros metu mieste buvo įjungiamos garsinės sirenos. Jos Klaipėdoje įsijungė 11.52 val. ir mieste aidėjo iki 12.03 val.

Tikrinimo metu gyventojai buvo informuojami per Lietuvos nacionalinį radiją, vietines radijo stotis. Gyventojai, kurie savo telefonuose turi įsidiegę specialią programėlę buvo informuojami ir trumpaisiais pranešimais.

Jie į telefonus skriejo kas vieną minutę.

Šiuo metu visoje Klaipėdoje ant įvairių pastatų yra įkurdinta 51 sirena.  

Klaipėdos savivaldybės vyriausiojo civilinės saugos specialisto Žilvino Vainoro teigimu, per patikrą uostamiestyje neįsijungė dvi sirenos.

Jau prieš kurį laiką buvo konstatuota, kad uostamiestyje žmones apie pavojų įspėti turinčios sirenos – pasenę, todėl praėjusių metų pabaigoje pradėtas jų naujinimas.

Nuo praėjusių metų visiškai atnaujintas valdymo pultas bei pastatytos dvi naujos sirenos.

„Nesuveikė viena nauja sirena ir kita iš Dujų terminalo. Ji irgi naujai pastatyta“, – informavo Ž.Vainora.

Savivaldybei šiuo metu priklauso 12 sirenų, jos įjungiamos centralizuotai iš vieno valdymo pulto. Likusi dalis įspėjančių garsiakalbių priklauso įvairioms gamykloms, jų įjungimu, priežiūra ir rūpinasi tie verslo subjektai, kurių teritorijoje įrengimai pastatyti.

Pašnekovo teigimu, uostamiesčio savivaldai priklausančių sirenų naujinimas dar tęsis kelis metus.

Minėtas atnaujinimas, anot vyriausiojo civilinės saugos specialisto, nėra pigus, tačiau greitai atsiperkantis. Vienos sirenos kaina siekė apie 15 tūkst. litų.

Valdymo pulto pakeitimas kainavo kiek pigiau nei viena sirena.

Ž.Vainora pastebėjo, kad praėjusių metų pulto atnaujinimo darbai jau spėjo ir atsipirkti.

„Anksčiau mes išleisdavome daugiau nei 2 tūkst. litų per mėnesį vien linijų išlaikymui, o dabar nemokame už tai nė cento“, – paaiškino pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Užkniso su tomis sirenomis..

Užkniso su tomis sirenomis..O jautresni net krūpčioja. Jei neduok dieve rimtai kokia bėda, Tai per tuos tikrintojus bepročius nieko nebe suprasi nes pagalvosi kad ir vėl tikrina. Puspročiai ne kaip kitaip...

Andrius

Sirenų naujinimo darbai kainavo 30000Lt. Abi naujos sirenos nesuveikė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS